Som en del af Dansehallernes internationale arbejde har stedet igennem årene været vært for flere store internationale møder.

ICE HOT CPH 2016
30. november – 4. december 2016 var Dansehallerne vært for den store international showcase ICE HOT – Nordic Dance Platform, som sigter mod at præsentere det bedste af nordisk moderne dans. Mere info om platformen i København nederst på siden.
icehotnordicdance.com

keðja 2007-15
Dansehallerne har været projektlederorganisation for det EU støttede projekt keðja fra 2007-2015. keðja blev initieret af seks nordiske og baltiske danseorganisationer.
Projektet har været den største mødeplatform for dansere, undervisere, producenter og akademikere fra de nordiske og baltiske lande.
Læs nærmere om det omfattende projekt nederst på siden.
kedja.net

daCi 2015
5. – 10. juli 2015 var Danmark vært for verdenskongressen daCi (Dance and the Child international). Kongressen havde titlen Twist & Twin – Exploring Identities in Dance.
Omdrejningspunktet var børn og unge. Kongressen inviterede danseformidlere, undervisere og forskere indenfor det dansepædagogiske område samt grupper af børn og unge fra hele verden til at mødes, inspirere hinanden og udveksle erfaringer på tværs af aldersgrupper og professioner.
22 nationaliteter – 730 børn, unge og voksne fra hele verden var samlet i dansens tegn til forestillinger, laboratorier og forskningsformidling – alle med dansen som deres fælles sprog.
Afholdelsen af denne trettende daCi-kongres i København blev organiseret i et samarbejde mellem Dansehallerne, Den Danske Scenekunstskole og Institut for Idræt og Ernæring (KU).
Samlende beskrivelse af kongressen i København her.
daCi – Dance and the Child international er en non-profit organisation, som promoverer udviklingen af dans for børn og unge på globalt basis. daCi afholder hvert tredje år en stor international kongres.
daCi.org

Modul-dance 2010-14
Et stort EUstøttet projekt, som Dansehallerne har taget del i er EDNs samarbejdsprojekt Modul-dance (2010-14).
Det var et udviklings- og udvekslingsprogram mellem 20 dansehuse fra 16 forskellige europæiske lande.
Mere info nederst på siden.

IETM 2012
I 2012 var Dansehallerne vært for IETM – et tilbagevendende internationalt netværksmøde for professionelle scenekunstaktører med medlemmer i over 54 lande. Organisationen arbejder på at styrke udviklingen af scenekunsten i en global verden blandt andet ved at skabe og drive professionelle internationale netværk. I Dansehallerne mødtes man i tre dage med workshops, taler, forestillinger og installationer og blandt andet med oplæg af daværende kulturminister Uffe Elbæk. Se det kunstneriske program herunder: IETM 2012 – Kunstnerisk program.
Læs mere på ietm.org

  • ICE HOT CPH 2016

  • keðja

  • Modul-dance

Dansehallerne var vært for ICE HOT – Nordic Dance Platform 30. november – 4. december 2016.

Platformen er et samarbejde mellem 5 danseinstitutioner i nordiske lande. Partnerne er Dance Info i Finland, Dansens Hus i Stockholm, Performing Arts i Island, Dansens Hus i Oslo og Dansehallerne i Danmark.

ICE HOT sigter mod at præsentere det bedste af nordisk moderne dans på en tilbagevendende platform, der tog afsæt i 2010 og siden har fundet sted hvert andet år.

Sammensætningen af et rigt og varieret program på hver ICE HOT sker via et open call og efterfølgende udvælgelse af en jury.

Under platformen i København kunne man opleve et forestillingsprogram med mere en 20 live performances og 15 MORE MORE MORE off-stagepræsentationer. Platformen fungerede også som et bredt diskussions- og netværksforum med forskellige debatmøder, diskussioner og workshops.

Få et glimt af alle forestillingerne, der blev præsenteret under ICE HOT CPH her

MERE INFO
Her er hele programoversigten – og her projektrapporten fra ICE HOT CPH.

www.icehotnordicdance.com

ICE HOT Facebook siden her

 

keðja projektet blev initieret af seks nordiske og baltiske danseorganisationer.

I perioden 2008-2010 gennemførtes 6 Encounters – dansefaglige seminarer åbne for alle aktører indenfor den professionelle scenedans i de nordiske og baltiske lande samt andre interesserede.
Forløbet blev støttet af EU’s kulturprogram samt nordiske, nationale og lokale midler.

I 2011 gennemførtes en Encounter i Århus, støttet af nordiske, nationale og lokale midler.

I 2012-2015 blev aktiviteterne udvidet:
3 Encounters gennemførtes, desuden gennemførtes Wilderness Dance, der gav 10 dansegrupper mulighed for residency ophold tæt på den lokale befolkning og vilde natur i to nordisk-baltiske lande.
Mentoring Scheme gav tolv yngre scenekunstproducenter 2-årige forløb med en personlig mentor.
Writing Movement gennemførte skriveværksteder, der tog fat i hvordan dans anskues, artikuleres og reflekteres over, samt initierede artikelproduktion, udgav katalog og dannede nyt netværk mellem danseskribenter.
To tænketanke beskæftigede sig dels med bæredygtighed indenfor scenedansens område, dels med etableringen af et nordisk-baltisk turnénetværk for danseforestillinger.

Aktiviteterne 2012-2015 var igen støttet af EU samt nordiske, nationale, lokale og private fonde.

I November 2015 fandt den 11. keðja Encounter sted i Hammerfest i Nordnorge.

keðja er indtil videre den største mødeplatform for dansere, koreografer, undervisere, producenter og akademikere fra de nordiske og baltiske lande.
3600 professionelle har mødtes og bidraget til at styrke dansens udvikling, dens aktører og position til glæde for alle fagligt involverede og det nordisk-baltiske dansepublikum.

keðja har styrket det Nordisk-Baltiske danseområde og skabt et nordisk-baltisk dance community.

Læs anbefalingerne fra the keðja Think Tank for Sustainable Strategies in the Nordic-Baltic Dance Field her.

Dansehallerne (tidligere Dansens Hus) har stået i spidsen for keðja siden 2007.
Dansehallernes mangeårige rolle som keðjas projektleder-organisation er nu slut. keðjas danseaktiviteter i Norden og Baltikum 2012-15 er blevet evalueret. Rapporten Fertile Ground som bl.a. fremhæver projektets evne til at skabe sammenhængskraft og synergieffekter kan læses her.

Læs mere om alle gennemførte samt fremtidige aktiviteter på kedja.net

keðja blev blandt andet støttet af:

Dansehallerne er sammen med en lang række store europæiske dansehuse en del af det internationale EDN netværk, European Dancehouse Network.

Dansehallerne har taget del i EDNs EUstøttede samarbejdsprojekt Modul-dance, som bl.a. faciliterede dansekunstneres researchophold og forestillingspræsentationer hos Modul-dance partnerorganisationer.

Modul-dance, der fandt sted fra 2010 til 2014, var et samarbejde mellem 20 dansehuse fra 16 forskellige europæiske lande.

Projektet havde fokus på udvikling af uafhængige professionelle dansere. Målet var at skabe de bedst mulige produktionsmuligheder for kunstnere, dansere og koreografer i hele Europa – og dermed facilitere deres mobilitet og promovere udspredelsen af deres arbejde.

52 koreografer var støttet af projektet og omkring 500 kunstnere deltog i den internationale udveksling. Fra Danmark deltog blandt andet The Mob og Tina Tarpgaard.

modul-dance.eu