På denne side er der info om Dansehallernes tidligere deltagerinddragende projekter

TA´FAT OM DANSEN
LIGHTLENS
DANS24SYV
DANSENS DAG

Projekterne beskrives hver især her nedenfor:

TA’ FAT OM DANSEN (2014-17)
Det tre-årige omfattende landsdækkende danseprojekt  Ta’ fat om dansen er Dansehallernes hidtil største deltagerinddragende projekt, som Dansehallerne var projektleder på i 2014-17. Formålet var at tilbyde inspirerende og livgivende danseaktiviteter til alle; dans som skulle udfordre den enkelte i et kreativt og kunstnerisk fællesskab. Aktiviteterne nåede ud til ca. 50.000 deltagere og 87.000 tilskuere henover de tre år – og var det hidtil største danseprojekt af sin art på dansk jord, som lod sig gøre med stor støtte fra Nordea Fondenmed en bevilling på 20,5 millioner kroner. Læs Dansehallernes afslutningsrapport om Tá fat om dansen her.

Omdrejningspunktet i Ta’ fat om dansen var fire programmer, der gav mennesker i alle aldre og samfundslag overalt i Danmark mulighed for at møde dans under vejledning af professionelle dansere. De fire programmer:
Dans i skolen
Unge på vej
Dans med din nabo (2014-1019)
Årets dans

Ta’ fat om dansen skete i tæt samarbejde med seks lokale/regionale Dansefyrtårne, som tilsammen bestod af 26 kommuner og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner fordelt over hele landet.
Afslutningsvis blev der i et partnerskab med Syddansk Universitet udarbejdede en omfattende forskningsbaseret evaluering af projektet.
Rapporterne kan læses her

Her film om Dansehallernes Tá fat om Dansen

  • Lightlens (2017-18)

  • DANS24SYV (2012-14)

  • Dansens Dag (2007-14)

Dansehallerne står i spidsen for det deltagerinddragende projekt Lightlens, og var samarbejdspartner, da den internationalt anerkendte koreograf Wayne McGregor gæstede Aarhus med sit dansekompagni for at skabe et værk specielt til Aarhus 2017.

Efter opførelsen af Tree of Codes i Musikhuset Aarhus, arbejdede Studio Wayne McGregor med mere end 200 lokale medvirkende på tværs af alder, køn, kultur, interesser og professioner. Dette for at skabe et værk, der kunne hylde Aarhus gennem dansen og involvere byens borgere sammen med professionelle dansere i verdensklasse. Forestillingen blev opført i Århus 16. – 17. juni 2017.

LightLens Extended
LightLens fortsatte med at sprede danseglæde med forestillingen Bevægelse, der åbnede Horsens Teaterfestival i september 2017, og med RUM/RUMME, der havde premiere på Dybvad Gods i november samme år. I 2018 vil Den Røde Plads i Holstebro lægge scene til SE BYEN VERTIKALT, der er en danseforestilling, som udfordrer borgerne i Holstebro ved at lade dem se og opleve deres by på en helt ny måde.

Se video fra forestillingen RUM/RUMME

Studio Wayne McGregor
Studio Wayne McGregor har 20 års erfaring med at skabe nytænkende deltagerbaserede danseforestillinger. Læs mere her

Mere info her
Læs Pressemeddelelse udsendt 15. maj 2017 her

LightLens er støttet af Nordea-fonden.

LightLens i Aarhus Foto: Per Bille


Dans24syv var et landsdækkende projekt, som blev ledet af Dansehallerne (2012-2014).
Formålet med Dans24syv var forankring og synliggørelse af al slags dans og at udbrede kendskabet til dans som motion, social aktivitet og kunstform.
Den årlige fejring af Dansens Dag d. 29. april var spydspids for projektet. Derudover inkluderede projektet Dance Attack, hvor Dansehallerne i perioden udvalgte 15 såkaldt Dance Attack-kommuner, der arbejdede strategisk med dansen; en-minuts dansefilmkonkurrencen 60secondsdance.dk; samt forskellige events i løbet af året, bl.a. dans på Copenhagen Jazz Festival, events på Folkemødet på Bornholm, Kulturnat og Kulturens Motionsdag mm.

Nordea-fonden støttede projektet med i 7 mio. kr.

60secondsdance / Photo / The Knowledge Between Us by Tara Jade Samaya & Pippa Samaya (AU)

Hvert år den 29. april fejres Dansens Dag over hele verden. Det er den blevet siden 1982, hvor det UNESCO-baserede International Theatre Institute besluttede, at den 29. april skulle være mærkedag for dansen. Dansehallerne stod for den landsdækkende koordinering af Dansens Dag i Danmark fra 2007 til 2014, og projektet er vokset støt år for år.

Langt de fleste begivenheder på Dansens Dag er arrangeret af lokale tovholdere og arrangører landet over, mens Dansehallerne i perioden stod for den landsdækkende PR og markedsføring. Derudover stod Dansehallerne selv for en række koncepter og events. Fx produktion af fællesdansen Årets Dans, som blev danset af tusindvis af mennesker i forbindelse med Dansens Dag; Dansebander – professionelle dansere der turnerede på landets skoler med danseworkshops; store spektakulære danse flash mobs, dansefester og udendørs dansescener i forskellige byer; dansefilmkonkurrencen 60secondsdance.dk; og Dans på farten, hvor dansere optrådte på DSB-perroner over hele landet.

Dansens Dag nåede i 2014 sit foreløbige højdepunkt med omkring 50.000 deltagere og 100.000 tilskuere på landsplan og ca. 325 events fordelt over hele landet.

Nordea-fonden har støttet projektet med nogle store bevillinger fra 2008 til 2014.

Dansehallerne står fortsat for en lokal fejring af Dansens Dag, hvor publikum bydes inden for til en helt særlig dansedag den 29. april hvert år.

Læs mere om de forskellige års fejring af Dansens Dag på www.dansensdag.dk

Asfaltbal til Dansens Dag 2015 / Foto: Anne Mette Berg