ScreenMoves er Dansehallerne’s internationale platform for screendance, der faciliterer aktiviteter for både kunstnere og publikum.

Hvad er screendance?
Screendance er en krydsdisciplinær kunstform, der kombinerer disciplinerne dans, film og visuel kunst.
Værker vil typisk være dansefilm, videoinstallationer, video kunst, eller performance, der gør brug af digitale medier.

Hvad vi gør
ScreenMoves promoverer screendance. Vores aktiviteter inkluderer: dansefilm visninger, paneldebatter, labs, workshops og oplæg fra kunstnere, såvel som samarbejder med andre internationale og nationale kunstorganisationer og enkeltpersoner.

60secondsdance
En af vores hovedaktiviteter er den internationale online dansefilmkonkurrence 60secondsdance. Konkurrencen startede som et samarbejde mellem Dansens Dag og ScreenMoves i Dansehallerne.

I november 2014 overtog ScreenMoves konkurrencen og udvidede den til et nordisk samarbejde med Loikka Dance Film Festival (FI) og ScreenDance Festival (SE) med støtte fra Nordisk Kulturfond.

Se mere om 60secondsdance her.

Følg 60secondsdance på Facebook

 

Hvad vi tror på
Den hybride form af dans og videoproduktion, der bruger video- og filmiske medier, giver os mulighed for at få anderledes oplevelser af dans og film/video. Screendance udvider og udfordrer vores idé om hvad de forskellige kunstarter er, og hvad de kan være.

Baggrund
ScreenMoves blev lanceret i Dansehallerne 18. marts 2010.
Siden har vi præsenteret internationale og skandinaviske screendance værker i Dansehallerne, på Store Scene, Lille Scene, Foyer Scene og online.
Vi har organiseret workshops, labs, foredrag, artist talks og installationer, samt etableret samarbejder omkring screendance aktiviteter med partnere i Danmark og de nordiske lande.

ScreenMoves bliver koordineret af dansefilmskaber Maia Elisabeth Sørensen og er støttet af det Danske Filminstitut i sæson 2014/15.