Dansehallerne står i spidsen for det deltagerinddragende projekt Lightlens, og var samarbejdspartner, da den internationalt anerkendte koreograf Wayne McGregor gæstede Aarhus med sit dansekompagni for at skabe et værk specielt til Aarhus 2017.

Efter opførelsen af Tree of Codes i Musikhuset Aarhus, arbejdede Studio Wayne McGregor med mere end 200 lokale medvirkende på tværs af alder, køn, kultur, interesser og professioner. Dette for at skabe et værk, der kunne hylde Aarhus gennem dansen og involvere byens borgere sammen med professionelle dansere i verdensklasse. Forestillingen blev opført i Århus 16. – 17. juni 2017.

LightLens Extended
LightLens fortsatte med at sprede danseglæde med forestillingen Bevægelse, der åbnede Horsens Teaterfestival i september 2017, og med RUM/RUMME, der havde premiere på Dybvad Gods i november samme år. I 2018 vil Den Røde Plads i Holstebro lægge scene til SE BYEN VERTIKALT, der er en danseforestilling, som udfordrer borgerne i Holstebro ved at lade dem se og opleve deres by på en helt ny måde.

Se video fra forestillingen RUM/RUMME

Studio Wayne McGregor
Studio Wayne McGregor har 20 års erfaring med at skabe nytænkende deltagerbaserede danseforestillinger. Læs mere her

Mere info her
Læs Pressemeddelelse udsendt 15. maj 2017 her

LightLens er støttet af Nordea-fonden.