Det Kunstneriske Råd
Det Kunstneriske Råd er et støtteorgan for ledelsen i Dansehallerne. Det Kunstneriske Råd arbejder med kritisk diskussion omkring Dansehallernes mål og strategi, virksomhedsudvikling og kunstneriske profil. Rådet medvirker desuden til at styrke netværk og kontakter som gavner Dansehallernes virksomhed. Det Kunstneriske Råd mødes to gange årligt – i juni og i december.

Det Kunstneriske Råd består frem til juni 2019 af:

Mette Ingvartsen (DK)
Kitt Johnson (DK)
Koen Vanhove (BE)
Jens Hauser (DE)
Marie Topp (DK)

OM MEDLEMMERNE

Mette Ingvartsen (DK)
Mette Ingvartsen er koreograf og danser. Fra 1999 studerede hun i Amsterdam og Bruxelles, hvor hun i 2004 dimitterede fra scenekunstskolen P.A.R.T.S. Hun skabte sin første forestilling Manuel Focus (2003), mens hun stadig studerede. Siden da har hun igangsat flere forskningsprojekter og skabt talrige forestillinger, blandt andre 50/50 (2004), To Come (2005), Why We Love Action (2006), It´s in the Air (2008 ) GIANT CITY & evaporated landscapes og The Artificial Nature Project (2012). I 2014 begyndte Mette Ingvartsen en ny cyklus af arbejde under titlen The Red Pieces. 69 positions var det første værk i denne serie. En guidet tur gennem seksualitet og nøgenhed i performancekunstens historie. I det andet værk, 7 pleasures, bliver en gruppe på 12 kunstnere konfronteret med opfattelser af nøgenhed, krops politikker og seksuel praksis. Mette Ingvartsen er ved at færdiggøre sin ph.d. i koreografi på UNIARTS i Sverige.
metteingvartsen.net

Kitt Johnson (DK)
Kitt Johnson er danser, koreograf og kunstnerisk leder af kompagniet Kitt Johnson X-act, stiftet i 1992. Kitts repertoire spænder vidt fra soloformatet til ensembleforestillinger, fra konventionelle scenerum til stedsspecifikke performances, community work og urbane vandringer, fra egne værker til kuratering af festivaler. Kitt har turneret over hele Danmark og internationalt. Hun er desuden også underviser, foredragsholder samt kunstnerisk konsulent.
Kittjohnson.dk

Koen Vanhove (BE)
Koen Vanhove er en kunstnerisk leder med base i Stockholm. I de seneste 25 år har han ledet kompagnier som Theater Antigone, LOD og fra 2002-2010 Troubleyn (Kompagni – Jan Fabre), med forestillinger og samarbejder i mere end 30 lande. En af hans opgaver for disse kompagnier har været at lægge de overordnede strategier. I denne tidlige periode var han involveret i samarbejder med kunstnere som Johan Simons, Josse De Pauw, Chantal Akerman, Bill Forsythe og mange andre. I 2009 fik Koen Vanhove en Executive MBA titel på den prestigefyldte Stockholm School of Economics med speciale i Leading Innovation. I 2010 grundlagde han virksomheden Key Performance, en virksomhed, som rådgiver og administrerer en udvalgt gruppe af kunstnere, som har specialiseret sig i international turné-aktivitet inden for scenekunst. Key Performance har samarbejdet med kunstnere som Marlene Monteiro Freitas, Jefta van Dinther, Lisbeth Gruwez, Arkadi Zaides, Quarto, Cullbergbaletten osv. Koen Vanhove yder også løbende rådgivning for både større institutioner og nye, spirende kunstnere.
keyperformance.se

Jens Hauser (DE)
Jens Hauser, født 1969 i Schwerte / Tyskland har base i Kbh og Paris med fokus i mediestudier, akademiker og kunst-kurator med fokus på samspillet mellem kunst og teknologi, trans-genre og hybrid æstetik. Han har en dobbelt post-doktor forskningsstilling hos både Institut for Kunst- og Kulturstudier og på Medicinsk Museion på Københavns Universitet. Han er også et fremtrædende tilknyttet fakultetsmedlem på Department of Art, Arthistory and design, Michigan State University, og er tilknyttet fakultetsmedlem ved Department of Image Science, Donau Universitet Krems. I skæringspunktet mellem mediestudier, kunsthistorie og epistemologi har han tidligere udviklet en teori om biomedialitet som led i sin ph.d. på Ruhr University Bochum, og har også en grad i videnskabs- og teknologidournalistik fra Université François Rabelais i Tours.

Hans kuraterede udstillinger omfatter bl.a. L’Art Biotech (Nantes, 2003), Still, Living (Perth, 2007), sk-interfaces (Liverpool, 2008/Luxembourg, 2009), the Article Biennale (Stavanger, 2008), Transbiotics (Riga 2010), Fingerprints… (Berlin, 2011/Munich/2012) Synth-ethic (Vienna, 2011), assemble | standard | minimal (Berlin, 2015),  SO3 (Belfort, 2015) and WETWARE (LA, 2016) sammen med øvrige samkuraterede udstillinger og præstationsprojekter. Jens Hauser sidder i juryen i flere internationale kunstpriser bl.a. Ars Electronica, Transitio or Vida, samt repræsenteret i  flere nationale videnskabelige fonde. Han er også med-grundlægger af den europæiske kulturkanal ARTE (1992), har produceret talrige reportager og radioprogrammer til tyske og franske public service radio- og tv-tjenester og har fået en lang række essays i trykt journalistik og i kunstbøger igennem mange år.

Marie Topp (DK)
Marie Topp er koreograf og danser. Siden sin afgang fra Statens Scenekunstskole i 2009 har hun bl.a koreograferet og produceret flere soloværker, senest på det koreografiske center K3 Tanzplan Hamburg. Parallelt med sit solo-arbejde er Marie Topp også en del af koreografkollektivet RISK. Marie Topps værker har bl.a. været vist i Dansehallerne (DK), Kampnagel(DE), ICE HOT(FI), Reykjavik Dancefestival (IS) og Diskurs Festival (DE).
marietopp.wordpress.com & risk.nu