Hvad er KORA?

KORA er Dansehallernes indsats for de 0-16-årige. Med KORA leverer Dansehallerne en palet af kvalificerede, relevante og inspirerende dansebesøg på institutioner og skoler, hvor små teams af professionelle kunstnere møder børn og unge og deres voksne i medskabende forestillinger.

Vores overbevisning er, at børn og unge har krav på og behov for at møde kunsten i deres hverdag. Når de oplever professionel dans og koreografi, bidrager det til at udvide deres horisonter for, hvordan man kan agere i verden. Dermed kan mødet med den professionelle dans og koreografi være et væsentligt, sanseligt indspark til identitetsdannelsen hos børn og unge.

”Vi ved, at den dybeste læring finder sted, når man er fysisk, socialt, følelsesmæssigt og intellektuelt engageret. Og dans er alt det”.
Paul Collard – Chief Executive i organisationen Creativity, Culture and Education (CCE)

Se interview med ham her.

Foto: Martin Dam Kristensen

”Når børn præsenteres for kunstneriske opgaver og processer, lærer de sig selv at kende på mangfoldige måder”.
Kjeld Fredens, hjerneforsker

Se interview med ham her.

KORT OM KORA

KORA er videreudviklingen af projektet ’Dans for børn’, der blev etableret af Dansens Hus i 2007, og siden da har 130.000 børn og unge mødt professionel dans i skoler og nu også i vuggestuer og børnehaver. I 2012 blev Dansens Hus til Dansehallerne.

Vi sender hvert år dansekunstnere ud på 500 besøg i skoler og institutioner, hvor tilsammen 20.000 børn årligt får mulighed for at opleve dans.

I 2019 udviklede vi projektet til det nuværende KORA, hvor vi tilbyder:

  • ’KORA – dans for de yngste’ for børn i vuggestuer og børnehaver.
  • ’KORA – dans for de større’ for elever i grundskolen.

Vi har valgt at kalde projektet KORA, fordi det med et poetisk ord signalerer, hvad det handler om: koreografi, aktivitet, dans og bevægelse.

KORA er støttet af Statens Kunstfond.

KORA – dans for de yngste er støttet af Nordea-fonden.