Aktiviteter

Edhem Jesenkovic

ZONA

Performance installation af Edhem Jesenkovic (BA/DK)

Forstil dig at du bliver konstant overvåget!
At du gror og udvikler dig i et lille afgrænset rum, hvor andre kontrollerer dig, som en kunstigt dyrket plante adskilt fra omgivelserne.

Det personlige rum udfoldes.
Koreograf Edhem Jesenković præsenterer sit nyeste værk, Zona, hvor tre performere på scenen udforsker ideen om privatliv og intimsfære, samt grænserne mellem selvet og omgivelserne. Forestillingen åbner vores øjne med et fornyet blik på os selv, og hvordan vi opfatter vores personlige rum.

”Ens personlige rum hvor du “bevarer” din identitet og privatliv. Og det rum handler også om en indre følelse og indeholder personlige minder, velkendte lugte, smage, genstande og den uidentificerede følelse af hjem. Det er det territorium, der opretholder din eksistens, indeholder din egen tro og et sted, hvor du samler styrke og kærlighed.”, Edhem Jesenković

Danserne, Performerne / Julie Rasmmusen, Hilde Ingeborg Sandvold, Jacob Stage.
Koreograf / Edhem Jesenkovic
Støttet af / Danish Art Council
Tak til / Thomas Holm Radil, Merete Hersvik
Co-produktion / Dansk Danseteater & Dansehallerne

Om Edhem Jesenkovic
Edhem Jesenkovic er født og opvokset i Sarajevo, Bosnien-Herzegovina. I 1993 emigrerede Edhem til Sverige, og det var der han opdagede dansen. Han blev uddannet som danser fra Den Kungliga Svenska Balletskolan i Stockholm (1999).
Siden 2002 har han haft sin base i København. Som danser har Edhem arbejdet i mange forskellige kompagnier, og deltaget i en række forskellige projekter i Skandinavien og Europa,
Edhem Jesenkovic har skabt en række koreografier siden 2004, der har vundet stor anerkendelse. I 2009 vandt han Cross Connection Ballet Choreography Competition i København, med stykket “7×8 Thats All It Is”. I 2012 blev han inviteret til at lave en koreografi for Dansk Danseteater, hvor hans “Dilemma Of Obedience”, blev Reumert nomineret i 2013 for den bedste danseforestilling. I 2014 blev Edhem udvalgt som kunstner til den europæiske platform Aerowawes med forestillingen “M.E.N”. Edhem har turneret med sine forestillinger både i Danmark, Sverige, Norge, Spanien, Tjekkiet og Belgien.
www.facebook.com/edhemdance/

 Spillested: Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, København N

Varighed: 60 min. uden pause

Hvornår / 12. + 13. dec kl. 20 & 14. + 15. dec kl. 15

Hvor / Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, København

135,- / 65,- ung