Aktiviteter

Edhem Jesenkovic

ZONA

Køb billetter

Performance installation af Edhem Jesenkovic (BA/DK)

Premiere på nyt værk af den anmelderroste koreograf.

Forstil dig at du bliver konstant overvåget!
At du gror og udvikler dig i et lille afgrænset rum, hvor andre kontrollerer dig, som en kunstigt dyrket plante adskilt fra omgivelserne.

Danserne, Performerne / Julie Rasmmusen, Hilde Ingeborg Sandvold, Jacob Stage.
Koreograf / Edhem Jesenkovic
Støttet af / Danish Art Council
Tak til / Thomas Holm Radil, Merete Hersvik
Co-produktion / Dansk Danseteater & Dansehallerne

Om Edhem Jesenkovic
Edhem Jesenkovic er født og opvokset i Sarajevo, Bosnien-Herzegovina. I 1993 emigrerede Edhem til Sverige, og det var der han opdagede dansen. Han blev uddannet som danser fra Den Kungliga Svenska Balletskolan i Stockholm (1999).
Siden 2002 har han haft sin base i København. Som danser har Edhem arbejdet i mange forskellige kompagnier, og deltaget i en række forskellige projekter i Skandinavien og Europa,
Edhem Jesenkovic har skabt en række koreografier siden 2004, der har vundet stor anerkendelse. I 2009 vandt han Cross Connection Ballet Choreography Competition i København, med stykket “7×8 Thats All It Is”. I 2012 blev han inviteret til at lave en koreografi for Dansk Danseteater, hvor hans “Dilemma Of Obedience”, blev Reumert nomineret i 2013 for den bedste danseforestilling. I 2014 blev Edhem udvalgt som kunstner til den europæiske platform Aerowawes med forestillingen “M.E.N”. Edhem har turneret med sine forestillinger både i Danmark, Sverige, Norge, Spanien, Tjekkiet og Belgien.
www.facebook.com/edhemdance/

 

Varighed: 60 min. uden pause

Hvornår / 12. + 13. dec kl. 20 & 14. + 15. dec kl. 15

Hvor / Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, København