Aktiviteter

Le Patin Libre (CA)

Vertical Influences

Køb billetter

Vertical Influences er en moderne skøjteforestilling – et dobbeltprogram på is. Det første værk Influences udforsker menneskelige relationer og forbindelsen mellem individet og dens gruppe. Lederskab, tilhørsforhold, mobning, individualisme… En gruppe, der lever med tydelige spændinger, men udvikler sig mod en harmoni. Derefter følger Vertical, hvor en helt særlig unik familie bestående af fem befriede individer udfordrer publikum med en rytmisk koreografisk essay, der udforsker en ny relation mellem tilskuer og forestilling: publikum bliver placeret på isen og er vidner til et intenst skøjteløb, der sætter luften i bevægelse – bogstavelig talt.

Alt er udtrykt gennem den frigivet virtuositet af mesterlige skøjteløbere, der droppede medaljer, pailletter og pasticher. De opdagede den magi i at skøjteløb kunne blive et legitimt koreografisk medie igennem svævning. Kroppene kan bevæge sig uden at blive bundet af sædvanlige bevægelser, som det at gå eller at hoppe. Danseanmeldere, publikum og skøjteløbere selv sammenligner det med at flyve.

After isskøjte-party
Efter den sidste forestilling afholder vi post-show ice-dancing party. Snør skøjterne og kom ud og få en dans på isen og oplev ægte cool is disco-stemning. De professionelle skøjteløbere fra forestillingen vil også være tilstede, danse med og give et par tips og tricks til dig.

Om Le Patin Libre
Le Patin Libre er et contemporary skøjteløberkompagni fra Montreal, Canada. Denne nye koreografiske genre bruger is, skøjter og svævende bevægelser som medier. Nogle taler om en form for “contemporary dance” på is”. Det første danseskøjte-kollektiv blev dannet i 2005 af tidligere professionelle, high-level kunstskøjteløbere. Deres formål var at udvikle deres atleticisme til et mere frit og kunstnerisk udtryk. Langt fra glimmer, glitter, stereotyper og snorlige pioetter giver Le Patin Libre deres bud på kunstneriske udtryk, der udnytter det fantastiske koreografiske og teatralske potentiale i disse svævende bevægelser.

Siden 2005 har Le Patin Libre udviklet sig meget. Hvad der begyndte som en lille spontant projekt, er nu blevet til et raffineret, gennemarbejdet kunstnerisk projekt. Og “The new skating style” har langsomt udviklet sig til en ny performativ kunstform i sig selv. Hver gang kompagniet stiller sig selv det grundlæggende spørgsmål: Hvad er skøjteløb? kommer de til svaret: “Hidtil har vores research altid ført os tilbage til det samme: svævende bevægelser. Svævning giver muligheden for at skabe bevægelse selv i immobile kroppe. Det er det unikke i vores dans, og det er den magi, vi leger med både for vores egen og for publikums fornøjelse.”

Besøg kompagniets hjemmeside

Credits
Koreografi: Alexandre Hamel, Pascale Jodoin, Samory Ba, Taylor Dilley, Jasmin Boivin (Le Patin Libre)
Musik: Jasmin Boivin
Dramaturgi: Ruth Little
Lyddesigner: Lucy Carter
Kostume designer: Jenn Pocobene
Producet af: Le Patin Libre

Bestilt af:  Emma Gladstone and the Dance Umbrella Festival (London, UK), the National Arts Centre (Ottawa, Canada) and the Théâtre de la Ville (Paris, France)
Research support: Jerwood Project at the Sadler’s Wells Theatre (London, UK)
Produktion støtte: Conseil des Arts et Lettres du Québec, Conseil des Arts du Canada, Conseil des Arts de Montréal

Vertical Influences havde urpremiere i oktober 2014 i London.

Dansehallerne præsenterer forestillingen Vertical Influences i samarbejde med Gladsaxe Kommune (Gladsaxe Skøjtehal) og Gladsaxe Skøjteløberforening.

Varighed: ca. 70 min (inkl. pause)

lørdag kl. 18 og kl. 20

Gladsaxe Skøjtehal, Isbanevej 3, 2860 Søborg

40 - 125 kr.