Aktiviteter

Le Patin Libre (CA)

Vertical Influences

PRAKTISK OG VIGTIG INFO!
– Tag varmt tøj (evt. tæppe) og varme sko med tykke såler på (der er meget koldt i hallen)

PRESSEN SKREV
“Vertical Influences will blow your mind.” / The Guardian, Aug. 2015, United Kingdom
“athletic chic and street dance swagger.” / The Australian, Oct. 2016, Australia
“their revolution os thrilling everybody” / Le Figaro, Juin 2016, France

OBS: EKSTRA FORESTILLING
Der har været overvældende interesse for denne forestilling, og vi har været så heldige, at få kompagniet til at vise deres værk en ekstra gang. Det foregår søndag 24. nov. 2019 / kl 16.30.

Første og eneste skøjte dansekompagni flyver henover isen i Danmark
Vertical Libre er skabt af det førende canadiske moderne skøjte dansekompagni Le Patin Libre, som siden 2005 har turneret verden rundt med deres anmelderroste, stjernebesatte og totalt udsolgte forestillinger. Over 100 forestillinger er indtil nu blevet vist verden over, og nu rammer de isen for første gang i Danmark i Gladsaxe Skøjtehal med både dobbelt-forestilling og after ice-skating party.

Som svævende fugle over isen
I den første forestillingsdel Influences udforsker de fem skøjtedansere de menneskelige relationer mellem individ og gruppe. Relationer med fokus på lederskab, tilhørsforhold, mobning, individualisme. Gruppen lever sammen med tydelige spændinger, men udvikler sig efterhånden mod harmoni. I den anden del Vertical  ser vi en “familie” bestående af fem ”befriede” personer, der udfordrer publikum i en rytmisk koreografisk essay, der udforsker en ny relation mellem tilskuer og forestilling: publikum bliver nu placeret på sæder nede på isen og er vidner til et intenst skøjteløb, der sætter hele rummet i bevægelse – bogstavelig talt. Hele programmet er fuld af frigjort virtuositet udført af mesterlige skøjteløbere, der har lagt både medaljer, pailletter og pasticher på hylden. Kompagniet har fundet magien i at skøjteløb gennem svævning kan være et legitimt koreografisk medie. Og vi ser svævende kroppe, der bevæger sig uden at være afhængige af sædvanlige bevægelser, som f.eks. at gå eller hoppe. Danseanmeldere, publikum og skøjteløbere selv sammenligner dette med at flyve.

After isskøjte-party
Efter den sidste forestilling lørdag afholder vi “post-show ice-dancing party”. Snør skøjterne, og kom ud og få en dans på isen og oplev ægte cool is disco-stemning. De professionelle skøjteløbere fra Le Patin Libre vil også være tilstede, danse med og give et par tips og tricks til dig.

PRAKTISK OG VIGTIG INFO
– Tag varmt tøj (evt. tæppe) og varme sko med tykke såler på (der er meget koldt i hallen)

– Undgå høje hæle

– Hvis du skal med til isdisko lørdag, tag egne skøjter med (hvis du har). Det er også muligt at     låne skøjter i hallen (begrænset omfang).

– Det vil være muligt at købe kaffe, varm kakao, te , sandwichs og lidt sødt.

Om Le Patin Libre
Le Patin Libre er et contemporary skøjteløberkompagni fra Montreal, Canada. Denne nye koreografiske genre bruger is, skøjter og svævende bevægelser som udtryksform. Nogle vil kalde det “moderne dans på is”. Le Patin Libre blev dannet i 2005 af tidligere top-professionelle kunstskøjteløbere. Deres mål var at udvikle skøjteteknikken til et mere frit og kunstnerisk udtryk, der langt fra glimmer, glitter og snorlige piruetter udnytter det fantastiske koreografiske og teatralske potentiale i de svævende bevægelser, som kompagniet arbejder med.

Siden 2005 har Le Patin Libre udviklet sig meget. Hvad der begyndte som en lille spontant projekt, er i dag et raffineret, gennemarbejdet kunstnerisk projekt. Og “The new skating style” har langsomt udviklet sig til en ny performativ kunstform i sig selv. Hver gang kompagniet stiller sig selv det grundlæggende spørgsmål: Hvad er skøjteløb? kommer de til svaret: “Hidtil har vores research altid ført os tilbage til det samme: svævende bevægelser. Svævning giver muligheden for at skabe bevægelse selv i immobile kroppe. Det er det unikke i vores dans, og det er den magi, vi leger med både for vores egen og for publikums fornøjelse.”

Læs biografier her

Besøg kompagniets hjemmeside

Credits
Koreografi: Alexandre Hamel, Pascale Jodoin, Samory Ba, Taylor Dilley, Jasmin Boivin (Le Patin Libre)
Musik: Jasmin Boivin
Dramaturgi: Ruth Little
Lyddesigner: Lucy Carter
Kostume designer: Jenn Pocobene
Producet af: Le Patin Libre

Bestilt af:  Emma Gladstone and the Dance Umbrella Festival (London, UK), the National Arts Centre (Ottawa, Canada) and the Théâtre de la Ville (Paris, France)
Research support: Jerwood Project at the Sadler’s Wells Theatre (London, UK)
Produktion støtte: Conseil des Arts et Lettres du Québec, Conseil des Arts du Canada, Conseil des Arts de Montréal

Vertical Influences havde urpremiere i oktober 2014 i London.

Dansehallerne præsenterer forestillingen Vertical Influences i samarbejde med Gladsaxe Kommune (Gladsaxe Skøjtehal) og Gladsaxe Skøjteløber-Forening.

Varighed: ca. 70 min.

lørdag kl. 18 og kl. 20 + ekstra forestilling 24. nov. 2019 kl. 16:30

Gladsaxe Skøjtehal, Isbanevej 3, 2860 Søborg

40 - 125 kr. (+ gebyrer)