Aktiviteter

Frédéric Gies (FR/SE) + Weld Company (SE)

Tribute

Køb billetter

Performance af Frédéric Gies (FR/SE) + Weld Company (SE)

I efteråret 2018 inviterede Weld Company (SE) danser og koreograf Frédéric Gies til at skabe en koreografi. Resultatet blev TRIBUTE – et helaftensværk til ni dansere i en techno-setting af Fiedel.

I TRIBUTE har Frédéric Gies åbnet “sit bibliotek” af danse til danserne i Weld Company for at skabe danse, der opsummere de poetiske, sarte og rå teksturer af tidligere danse og gør det nærværende for fremtidige danse.

Weld Company udvikler idéen om et dansekompagni, og hvad det kan være og gøre i dag – og at et dansekompagni kan ses som en aktiverende struktur, hvor nye konstellationer og idéer opstår. Hovedfokus er på det rum, der er skabt til at udøve kunstformen – for at blive den dansende krop, det dansende samfund og gennem dette stille spørgsmål om dans og koreografi i dag.

Weld Company blev initieret i 2013 af danse- og kunstplatformen Weld i Stockholm og arbejder med koreografer og dansere, der repræsenterer forskellige generationer, arbejdsmetoder og udtryk

Credits
Koreografi /
Frédéric Gies
Light design / Thomas Zamolo
DJ / Fiedel
Dansere / Anna Westberg, Robin Dingemans, Marie Fahlin, Sybrig Dokter, Per Sacklén, Elias Girod, Disa Krosness, Andreas Haglund and Andrea Svensson

Weld Company is initiated- and conceptualised by Anna Koch/Weld and produced by Weld.
Weld is supported by Stockholms stad.
www.weld.se

Om kunstnerne
Frédéric Gies
er en kunstner indenfor feltet eksperimenterende dans, som har base i Sverige. Hans arbejde  udspringer fra bevægelses research processer, som bygger på erfaringer fra somatisk praksis samt fra specifikke former for moderne dans, hans tidlogere ballettræning og deltagelse i teknoklubber og raves. De danse han skaber nedbryder på forskellige måder de hierakier og sondringer der er mellem forskellige danseformer.
Han præsenterer sit arbejde og underviser internationalt.

Fiedels første DJ-optagelser i Berlin kan spores tilbage til begyndelsen af 90´erne, da han begyndte at vende plader til ugentlige mandags events ved Subversiv. MMM, et samarbejde med hans ven Errorsmith, blev initieret kort efter han flyttede til Berlin. Fiedels residens ved OstGut begyndte i år 2000 og blev videreført til hans nuværende base – Berghain. Yderligere projekter inkluderer et løbende samarbejde med koreograf Frédéric Gies.

Varighed: 80 min.

Kl. 20:00

Pakhus 11, Dampfærgevej 2, KBH Ø