Aktiviteter

Frédéric Gies (FR/SE) + Weld Company (SE)

Tribute

Performance af Frédéric Gies (FR/SE) + Weld Company (SE)

“Tribute” av Frédéric Gies + Weld Company. En intensiv och sevärd danstripp som det är dumt att missa.”
Thomas Olsson, frilans, konst- och danskritiker

I efteråret 2018 inviterede Weld Company (SE) danser og koreograf Frédéric Gies til at skabe en koreografi. Resultatet blev TRIBUTE – et helaftensværk til ni dansere i en techno-setting af Fiedel.

I TRIBUTE har Frédéric Gies åbnet “sit bibliotek” af danse til danserne i Weld Company for at skabe danse, der opsummere de poetiske, sarte og rå teksturer af tidligere danse og gør det nærværende for fremtidige danse.

“As I started to imagine what could be the dance piece I would make for a dance company that is “aiming to rediscover and revaluate the old institution of Dance Company”, personal memories of dances I witnessed came flooding back. Each of them is closely tied to a dancer whom I saw in the darkness of the dance floor or from my seat at the theatre. These memories, more than mere images, reappear as an imprint in my body. They are also constitutive of my dances. They are my library. / Frédéric Gies

Vi byder på ØL + DJ Karin Bergman efter forestillingen lørdag den 12. oktober

Credits
Koreografi /
Frédéric Gies
Light design / Thomas Zamolo
DJ / Fiedel
Dansere / Anna Westberg, Robin Dingemans, Marie Fahlin, Sybrig Dokter, Per Sacklén, Disa Krosness, Andreas Haglund, Frédéric Gies og Andrea Svensson
Premiere / 7. december 2018, Sotckholm
Varighed / 80  minutter uden pause

Weld Company er initieret og konceptualiseret af Anna Koch/Weld  i 2013 og produceret af danse- og kunstplatformen Weld i Stockholm. Weld Company forsøger at genopdage og genskabe forståelsen af et dansekompagni. Hovedfokus er på det rum, der er skabt til at udøve kunstformen – for at blive den dansende krop, det dansende samfund og gennem dette stille spørgsmål om dans og koreografi i dag. Kompagniet arbejder med koreografer og dansere, der repræsenterer forskellige generationer, arbejdsmetoder og udtryk.
Weld er en danse- og kunstplatform, som udvikler og præsenterer koreografiske værker. Stedet er dynamisk og forandrer sig alt efter kunstnernes og branchens behov, med henblik på at udveksle, samarbejde og undersøge kunstens nye omstændigheder og behov. Den kunstneriske indflydelse er en essentiel del af projektet. Anna Koch, der grundlagde Weld i 2006  arbejder primært med kunstnere fra dansebranchen, for at udvikle det koreografiske, men også med billedkunst og musik.
www.weld.se

Om kunstnerne
Frédéric Gies
er en kunstner indenfor feltet eksperimenterende dans og har base i Sverige. Hans arbejde udspringer fra research-processer af bevægelse, som bygger på erfaringer fra somatisk praksis samt fra specifikke former for moderne dans og hans tidligere ballettræning. Siden 2014 har hans værker været tæt knyttet til technomusik og hans egen deltagelse i raves og techno-klubber – og han samarbejder tæt med DJ og producent Fiedel. De danse han skaber nedbryder på forskellige måder de hierakier, der er mellem forskellige danseformer. Hans arbejde har været præsenterer i mere end 17 lande, og han underviser også internationalt. Se mere om Gies her

Fiedels første DJ-optagelser i Berlin kan spores tilbage til begyndelsen af 90´erne, da han begyndte at vende plader til ugentlige mandags events ved Subversiv. MMM, et samarbejde med hans ven Errorsmith, blev initieret kort efter han flyttede til Berlin. Fiedels residens ved OstGut begyndte i år 2000 og blev videreført til hans nuværende base – Berghain. Yderligere projekter inkluderer et løbende samarbejde med koreograf Frédéric Gies.

Varighed: 80 min.

Hvornår / 12. & 13. oktober kl. 20

Hvor / Pakhus 11, Dampfærgevej 2, KBH Ø