Aktiviteter

Annie Vigier & Franck Apertet (les gens d´Uterpan)

Topologie / Close Encounters Vol. 2

FESTIVALEN CLOSE ENCOUNTERS VOL. 2

Topologie – installation og sceniske processer i byrummet
af Annie Vigier & Franck Apertet (les gens d´Uterpan) (FR)

Der sættes spørgsmålstegn til de daglige rutiner, når det offentlige rum infiltreres med sceniske processer. Det sker over 10 dage – i et samarbejde med fem lokale kunstnere.

I den Frie Udstillingsbygning udstilles en bevægelseskurve for Topologie og på et kort illustreres, hvor projektet finder sted i det givent øjeblik.
Sammen med kurven er der et lydsystem med et lydbillede, der akkompagnerer konstruktionen og udførelsen af ”koreografien”. Lydværket transmitteres også under projektet over The Lake Radio.

Hver dag forlader 5 kunstnere deres hjem samtidigt og går ud i det offentlige rum og følger en individuel ruteplan, der er defineret af kurven. Strukturen af kurven bringer performerne sammen på bestemte steder på specifikke tidspunkter. Hver tur ender med at kunstnerne vender hjem.

Tanken bagved værket
Mange mennesker vil krydse danserne i aktion i løbet af de 10 dage projektet varer i København. Nogle vil opdage dem, nogle vil blot ane dem. Publikum vil måske få følelsen af, at vi alle er ansvarlige for at skabe det offentlige rum. Betinget af andres opførelse – og normer der er accepteret af massen, skaber eller genskaber hver af os daglig koreografi. Dette fænomen er en kilde til interesse for koreograferne og skal forblive et emne til refleksion for alle borgere. Hvad er normalt, hvad er unormalt?

Kunstnerne bag
Annie Vigier og Franck Apertet lever og arbejder I Paris. Under titlen les gens d’Uterpan har de udviklet kreationer der fokuserer på eksperimenteren. Deres handlinger berører flere pointer ved det at udforske – bl.a. grænserne ved den menneskelige krop og tilstedeværelse. Processen indbefatter dansen i sin praksis og danserens funktion. Ved at være tilstede i forskellige rammer som afsløre kroppens bevægelser eller ved at tilpasse dem, så provokeres omstændighederne for ny refleksion over forskellige metoder for tilstedeværelse, produktion og fortolkning af performance. Fortolkningen af det fysiske tilstedevær stiller også spørgsmål til rollen som iagttager, tilskuer og koreograf i sådanne processer.
www.lesgensduterpan.com

Hvornår
Projektet er i gang i perioden 2.-11. april ude i byrummet – og installationsdelen på Den Frie kan opleves i hele festivalens åbningstid:
4. april kl. 18.00-21.30
5. + 6. april kl. 15.00-21.30
7. april kl. 15.00-18.00

Fra 8.-11. april vil projektets installationsdel flyttes til Cafe Polykrom i Den Frie Udstillingsbygning – og afsluttes her med en samtale den 11. april med de medvirkende performere og Franck Apertet kl. 17-19. Samtalen den 11. april foregår på engelsk og der er fri entre.

Topologie Credit
Performere / Assi Pakkanen, Anna Lea Ourø, Jonathan Bonnici, Birgitte Lundtoft, Kristoffer Kempker
Koreografer / Annie Vigier & Franck Apertet (les gens d’Uterpan)
Dramaturg /  Annie Vigier & Franck Apertet (les gens d’Uterpan)
Musik, lyskoncept, lyddesign / Nicolas Martz
Radiotransmission / The Lake Radio, http://thelakeradio.com/
Premiere / 24 feb – 7 marts 2010 in Belfort, Frankrig
Creative residency ved the Centre Chorégraphique National de Franche-Comté i Belfort (CCNFCB)
 Særlig partner / Radio Amitié Belfort

Topologie er vist her /
Belfort, Besançon (France), Zurich (Switzerland), Vienna (Austria), Paris (France), Lodz (Poland), Juvisy-sur-Orge Morsang-sur-Orge Viry-Chatillon, Villeneuve d’Ascq (France), Sundbyberg (Sweden), Vitry-sur-Seine, Nanterre (France), New York (USA), Tainan (Taïwan) Sinop (Turkey), Gdansk (Poland).
Støttet af / les gens d’Uterpan er støttet af Ile-de-France Regional Cultural Affairs Office – Ministry of Culture and Communication: Support to the structuration 2017-2018.
Aktiviteterne er støttet af / the Île-de-France Region.
Præsenteres af / the gallery Salle Principale (Paris)
www.salleprincipale.com

Meet Eat & Talk 5. april
Som en del af Close Encounters Vol. 2 inviterer vi til en special edition af programrækken Meet Eat & Talk med Franck Apertet (les gens d´Uterpan), som står bag projektet TOPOLOGIE.  Mød ham her til en uformel dialog om byrummet som scene. Mere info her

Topologie er en del af festivalen Close Encounters Vol. 2. – se hele programmet her

Hvor / i byrummet og i Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København