Aktiviteter

QUARTO (se/br) / Den Frie Udstillingsbygning

THISENTANGLEMENT

En massiv, levende sort tråd transformeres fra en stor bunke til en lasso, en pisk, en slange og så en stor knude, et multidimensionelt mønster, et utilsigtet rumligt ornament, en labyrint, en vidtstrakt masse der slynger sig, gemmer, afsløre og bliver til de kroppe, som det bringer sammen og adskiller.
Undervejs afsløres afstand mellem de konventionelle køn (mand/kvinde), og substans (fravær/nærvær) afsløres og indtages.
Rebets sorthed i det dunkle rum i kontrast til de nøgne kroppes hud påråber sig et animistisk ritual, der synes at udgøre et utilitaristisk objekt med bevægelsesenergi, der har sit eget indre liv.

Værket er en uafhængig forlængelse af forestillingerne Knot Body, Beauty of Accident og Durational Rope. Hvert værk i QUARTO´s REB-serie arbejder med et 1000 meter langt reb på forskellige måder.

THISENTANGLEMENT har Danmarkspremiere og opføres i forlængelse af Durational Rope, der kan opleves dagen før, lørdag 17. februar, i Dansehallernes 5 dages bevægende udstilling CLOSE ENCOUNTERS.

Credits
Koreografer og performere / Anna af Sillén de Mesquita & Leandro Zappala
Dramaturg / Igor Dobricic
Premiere / THISENTANGLEMENT havde premiere 29. september 2017 på Moderna Museet i Stockholm.
Støttet af / The Swedish Arts Council, Stockholm’s Culture Committee, The Stockholm County Council and The Swedish Arts Grants Committee.
Distribution / Koen Vanhove & Key performance
Co-produktion / Moderna Museet
I samarbejde med / MDT

Reb-serien har turneret rundt i hele verden bl.a. i Berlin, Düsseldorf, Aachen, Beirut, Oslo, Amsterdam, København, Malmö, Stockholm, Porto, Moskva, Krems, São Paulo & Rio de Janeiro.

Om QUARTO (SE/BR)
QUARTO er en kunstnerduo dannet i 2003 af Anna af Sillén de Mesquita og Leandro Zappala. Med base i Stockholm bor de mellem Brasilien og Sverige og samarbejde med andre kunstnere, forskere, akademikere og institutioner, der beskæftiger sig med forskning og udvikling inden for kunstområdet. Denne løbende dialog mellem to forskellige lande, tvinger QUARTO til at håndtere forskellige arbejdsvilkår, politik, økonomi, kulturer, infrastruktur mv., og placerer dem i konstante udfordringer i en forbigående og nomadisk livsstil.
Mere om Quarto

 

Om Den Frie Udstillingsbygning
Dansehallerne samarbejder med Den Frie i sæson 2017/18. Stedet danner rammen om Dansehallernes 5 dages levende udstilling CLOSE ENCOUNTERS i februar 2018.
Den Frie Udstillingsbygning præsenterer danske og udenlandske kunstnere, der alle forholder sig til tidens aktuelle emner. Huset er en platform for den levende kunst og ny kunstproduktion med deltagelse af mange kunstnere og tæt dialog kunsten, kunstneren og publikum imellem.
Denfrie.dk

Varighed: ca. 2 timer

18. februar 2018 kl. 17-19

Hvor / Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, Kbh Ø