Aktiviteter

Deborah Hay & Cullberg

The Man & The Match

Køb billetter

En del af Dansehallernes forårsprogram i Pakhus 11 i 2020.

Den anerkendte amerikanske danser og koreograf, Deborah Hay var en del af en radikal kunstbevægelse i det 20. århundrede og har sat et markant præg på den eksperimenterende dansescene siden 60´erne.
Deborah Hay er i perioden 2019-21 tilknyttet det anerkendte svenske kompagni Cullberg og præsenterer her et dobbeltprogram sammen med Cullberg, hvortil hun har genskabt to af sine tidligere værker. Oplev soloen The Man Who Grew Common in Wisdom og værket The Match.

Program i København
The Man Who Grew Common in Wisdom 65 min.
Pause 20 min.
The Match 55 min.

Forestillingerne
The Man Who Grew Common in Wisdom
(1989/2019)
Deborah Hay skabte The Man Who Grew Common in Wisdom i 1989 og dansede selv soloen.
Den tredelte solo består af værkerne The Navigator, The Gardener og The Aviator. For Deborah Hay bliver visdom den konkrete oplevelse af velvære i den almindelige verden.
Deborah Hay har i 2019 genskabt soloen til Cullbergs danser Eva Mohn.

Deborah Hay gør enkelhed veltalende i sin tredelte solo”, skrev The New York Times, 1989

Credits The Man Who Grew Common in Wisdom
Koreografi /
Deborah Hay
Danser / Eva Mohn
Musik / Ellen Fullman
Original kostume til The Gardener and The Aviator / Susan Norwood
Kostume skabt af / Skrädderikompaniet LiLaRo, Stockholm
Coach / Chrysa Parkinson, Jeanine Durning og Ros Warby
Fotos / (c) Tanz im August/HAU Hebbel am Ufer, fotograf / Dajana Lothert
Co-produceret af / Cullberg, Tanz im August/HAU Hebbel am Ufer og DHDC Deborah Hay Dance Company. I samarbejde med Sophiensæle in Berlin. Residency: Atlantic Center for the Arts Florida.
Varighed / 65 minutter

Musikken af Ellen Fullman bliver udgivet på LP. The Gardener og The Aviator bliver released hos Besom Presse i januar 2020 og musik til The Navigator on Superior Viaduct i slutningen af året.

THE MATCH
Deborah Hay genopsætter sit ikoniske prisbelønnet mesterværk The Match med fire dansere fra Cullberg. Det er et værk med mange lag og fire forskellige soloer, der præsenteres i en ny rækkefølge ved hver opførelse. Det er en fascinerende og vibrerende kamp om parathed.

 “There is no musical accompaniment, so the focus is on the dancers: their mystifying travels and relationships, both spatial and personal, and the satisfying way Ms. Hay distributes them about the space … in the strange and surprisingly handsome world of The Match.”
The New York Times, Jennifer Dunning

Credits The Match
Koreografi / Deborah Hay
Oprindeligt lysdesign / Jennifer Tipton
Opdateret lysdesign / Ivan Wahren
Kostumer / Marita Tjärnström
Medvirkende / Adam Schütt, Anand Bolder, Agnieszka Sjökvist Dlugoszewsk, Eleanor Campbell, Suelem de Oliveira da Silva og Unn Faleide (fire dansere, skiftende cast)
Verdenspremiere / februar 2004, Danspace, New York
Ny premiere med Cullberg / Tanz im August, Berlin, 23. august 2019
Varighed / ca. 55 minutter

Om Deborah Hay
Deborah Hay, født 1941 i Brooklyn, har opnået forbilledlig status blandt koreografer. Hendes arbejde blev særligt markeret i 1960’ernes eksperimentelle Judson Dance Theatre i New York, som var en af ​​de mest radikale og indflydelsesrige post-moderne kunstbevægelser. Hays dans fokuserer på at aflære kroppen den indlærte adfærd ved at udvide det felt, hvorfra en danser skabe bevægelse. Igennem mange år koreograferede hun solo-værker for udvalgte kunstnere blandt andet Mikhail Baryshnikov.
Koreografen William Forsythe var med til at foranledige hendes internationale karriere efter at have set premieren på værket The Match i 2005 ved the Montpellier Danse. DEborah Hay er igennem årene blevet tildelt mange legater og priser, herunder den banebrydende Doris Duke Artist Award i 2012. Den 5. maj 2015 tildelt den franske kultur- og kommunikationsminister Deborah Hay titlen Chevallier de L’Ordre Des Arts et Des Lettres. I 2015 skabte Deborah Hay værket Figure a Sea til Cullberg med musik af Laurie Anderson. Værket er blevet mødt med stor  anerkendelse af publikum og kritikere over hele verden, har turneret i USA og over hele Europa og blev præsenteret på prestigefyldte festivaler som Montpellier Danse og International Festival.

Mere om Deborah Hay her
Video om Deborah Hays samarbejde med Cullberg her

Om Cullberg
Cullberg er et nationalt og internationalt repertoire kompagni med base i Sverige, der kontinuerligt arbejder med at gøre nyskabende dans relevant for mange.
Sammen med koreografer fra hele verden undersøger de, hvordan dans kan defineres, produceres og præsenteres. Med fokus på disse udforskninger er Cullberg et kompagni, der konstant er i bevægelse i hjertet af den internationale arena.
I 2019-2021 arbejder Cullberg udelukkende med tre tilknyttede kunstnere: Alma Söderberg, Deborah Hay og Jefta van Dinther.
Virksomhedens kerne består af 17 dansere, der har en central rolle i skabelsen af værkerne. Repertoiret inkluderer også værker af Ian Kaler / Planningtorock, Eleanor Bauer / Jonatan Leandoer Håstad / Yung Lean og Margret Sara Guðjónsdóttir. Cullberg ledes af kunstnerisk leder Gabriel Smeets og administrerende direktør Stina Dahlström.
Cullberg er en del af Riksteatern, det svenske National Touring Theatre.
Mere om Cullberg her

Præsentationen af dobbeltprogrammet i København er støttet af Statens Kunstfond.

Dansehallerne præsenterer et massivt sanseligt program i fire i uger i Pakhus 11 på Østerbro 24. februar til 21. marts 2020. Velkommen til bevægende øjeblikke med danseforestillinger og koreografiske værker.

Varighed: Varighed / ca. to en halv time

Hvornår / 7. marts 2020 kl. 20 & 8. marts 2020 kl. 17

Hvor / Pakhus 11, Dampfærgevej 2, KBH Ø