Forestillinger

Dansehallerne præsenterer Mårten Spångberg

THE INTERNET

Performance

Sociale netværk, sundheds apps, games, dating tools…. bruges til at generere dans, rytmer og stemninger. I værket The Internet skubbes der til grænserne for dans og performance. Værket er et balance akt mellem teater og museum: en sammenfletning af musik, dans og skulpturer. Værket varer i fire timer, og publikum er inviteret til at gå rundt, kigge, interagere og endda gå og komme igen lidt efter.

Titlen The Internet er en metafor for en monumental men dog immateriel struktur uden nogen begyndelse og uden nogen slutning. Værket udforsker den digitale kommunikations betydning for koreografi: sociale netværk sundheds apps, games, dating tools…. bruges til at generere dans, rytmer og stemninger. Værket giver et enkeltstående blik ind i det sociale miljø, vi er omgivet af.

Nytænkning indenfor koreografi
Mårten Spångberg er en af tidens mest inspirerende koreografer, og det er lidt af et scoop, når han gæster Dansehallerne med dette toneangivende værk indenfor ny koreografisk scenekunst. Mårten Spångbergs arbejde har haft stor indflydelse på scenekunstens udvikling de seneste år. Gennem hans insisteren på “choreography as expanded practice” og hans æstetiske formsprog, har han påvirket en hel generation af unge kunstnere.

Læs mere om The Internet her (på engelsk)

Spångberg har været i medierne en lang række gange. Læs bl.a.:

10 spørgsmål til Mårten Spångberg / Kunstkritikk / 12. marts 2015

Forfriskninger
Der vil i løbet af aftenen være mulighed for at købe sandwich til en lille mønt, og der vil også være servering af kaffe og te.

Om Mårten Spångberg (se)
Mårten Spångberg er koreograf. Han bor og arbejder i Stockholm. Spångberg har været aktiv som performer og creatør siden 1994, og har skabt sine egne koreografier siden 1999. Hans værker har turneret internationalt. Hans viden indenfor koreografi skal ses ud fra et bredt perspektiv, en viden som han har tilegnet sig gennem eksperimenterende praktikker og kreative processer indenfor en en bred vifte af forskellige formater og udtryk.

Spångberg har indgående erfaring i at undervise både i teori og praksis. Han fungerede som leder af kandidatuddannelsen i koreografi på the University of Dance og Circus, Stockholm fra 2008 til 2012. Hans første bog Spangbergianism udkom i 2011.

Credits
Med og af / Sandra Lolax, Rebecka Stillman, Hanna Strandberg, Mårten Spångberg
Realiseret med støtte fra / Marika Troili
Muliggjort med støtte af / Det svenske Kunstråd, The Arts Grants udvalg, PACT Zollverein.
I samarbejde med / PAF, Rupert Vilnius. Co-produceret af Black Box Theatre Oslo, MDT Stockholm.
Bestilt af Supportico Lopez, Berlin. Kurateret af Marie-Christine Molitor.

“gå til og fra” forestilling.

Varighed: ca. 4 timer (gå til og fra forestilling)

tors og fredag kl. 19

Store Scene

125,- / Young 55,-