Aktiviteter

Camilla Stage

Suite of TOUCH

EKSTRA FORESTILLING SØNDAG 4. OKTOBER KL 15:00.

En suite for 7 internationale stærke dansekunstnere og 3 musikere på barokinstrumenter.

At blive berørt fysisk kan give os følelsesmæssige reaktioner – ligesom det at blive følelsesmæssigt berørt kan give os kropslige reaktioner. I berøringsmøder med os selv og hinanden bevæges vi, det er her vi føler os forbundet og levende. Vi skælver og ryster, vi sitrer af nervøsitet, ophidselse og fryd – vi mærker stærk uro eller dyb ro. Nogen hævder ligefrem, at berøring er lige så vigtigt for overlevelse som vejrtrækning.

I tæt samspil med de udtryksfulde musiksatser af 1600-tals komponisterne Marin Marais og Monsieur de Sainte-Colombe sammensætter og iscenesætter koreografen Camilla Stage sammen med musiker og konsulent Mogens Rasmussen en suite af sofistikerede ornamenterede danse. En suite, der rum for rum – berøring efter berøring – danner forestillingens undersøgende, legende og foranderlige bevægelsesmønstre.

Til forestillingen har Camilla Stage samlet en række erfarne og karismatiske dansekunstnere. Musikken fremføres live på barok-instrumenterne viola de gamba, theorbe og cembalo.

En suite (partita, partie – følge, række, samling, sammenhæng) er en sammenhængende række af noget, fx rum, en kollektion eller kunstværker. Inden for musikken er en suite en betegnelse for en af de ældste cykliske musikformer, der består af en række dansestykker af forskellige tempo, takt og karakter samlet til et hele, hvori den bindende tråd kan være den fælles tonartBevægelserne / satserne i en suite i sammenligning til en sonate eller symfoni er langt mere uafhængige og deres forhold til hinanden er således ikke så strengt ordineret. Suiten har desuden også en mere direkte forbindelse med sang og dans og med visuel udtryksfuldhed.

SÆRARRANGEMENTER:

OM MUSIKKEN v/ Mogens Rasmussen
TIRSDAG 29. SEPT. KL. 18:00. Varighed ca. 30 min. Læs mere hér.

ARTIST TALK
ONSDAG 30. SEPT. EFTER FORESTILLINGEN. Varighed ca. 30 min. Læs mere hér.

 

Credits
Iscenesætter og koreograf:
Camilla Stage (DK)

Dansere:
Maria Naidu (Indien/Sverige), Tomomi Yamauchi (Japan/DK), Jean-Hugues Miredin (Martinique/DK), Jan Vesala (Sverige/DK), Jordi Puigdefàbregas Serra (Spanien), Susanne Judson (DK), Miguel Cortés (Sverige)

Musikkonsulent:
Mogens Rasmussen (DK)

Musikere:
Mogens Rasmussen (DK) på viola de gamba
Dohyo Sol (Sverige) på theorbe
Babett Hartmann på cembalo (Tyskland/DK)

Musikalsk koordinator: Irene Werner Stage
Kostumer: Camilla Stage og Trine Walther
Lysdesign og lysafvikling: Antonio Rodrigues-Andersen
Tonemester og lydafvikling: Mikkel Gemzøe

PR/Kommunikation: Peter Lyth

Video-trailer: Petri & Kleinhout

 

Om Camilla Stage
Camilla Stage har arbejdet med dans og koreografi i 25 år og har skabt mere end 28 danseforestillinger. Blandt de nyeste værker er Poetry in White fra 2012 og soloen Finally a deer came out from the forest fra samme år. I 2013 præsenterede hun Into the Light til Loona Night i Dansehallerne. Hun medvirkede som danser og koreograf i Dance Force 40+, der optrådte med The ‘I’ Koncept på CPH STAGE 2015.

Camilla Stage er uddannet i 1990’erne på Folkwang Staatliche Hochschule für Tanz i Tyskland under kunstnerisk ledelse af den legendariske koreograf og banebrydende fornyer af scene- og dansekunsten Pina Bausch, kendt herhjemme fra Wim Wenders film PINA – dance, dance otherwise we are lost.

Camilla Stages kunstneriske udtryk er solidt forankret i den europæiske udtryksdans og danseteaters tradition. En tradition hun til stadighed udfordrer og udforsker i forhold til sine kunstneriske afsøgninger og i fællesskab med de dansere, hun arbejder med.

www.camillastage.dk

 

Varighed: 60 min. (uden pause)

tir-lør kl. 19, søn kl. 17

Store Scene

125,- / ung 55,-