Aktiviteter

Stella Geppert / Choreography in action

TALK ABOUT SCULPTURE AND CHOREOGRAPHY

TALK / Stella Geppert (GE)
En del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

Stella Geppert giver et indblik i sit kunstneriske virke. Hun anser sig selv for at være en slags kommunikationsskulptør og forstår skulptur som en “relationel undersøgelse” i verbal og non-verbal kropslig kommunikation.
Som en feltforsker undersøger hun de bevægelsesdynamikker der er i spil mellem mennesker i sociale og bymæssige rum. I sin kunstneriske praksis gør Stella social kommunikativ adfærd og rumlige fænomener synlige skulpturelt.
Hendes seneste arbejde omhandler en slags arkæologi om kropslig tilstedeværelse. Fysiske teknikker der arbejder med kroppens intelligens er sammenflettet med rumlige teoretiske spørgsmål om varighed, årvågenhed og den fysiske interaktion mellem kroppe i rummet. Stellas praksis undersøger den performative krop og rumlige koncepter samt installationer, tegninger, objekter og skulpturer.
Stella vil også præsentere sit nye katalog “Scores and Sculptures”.

Om Stella Geppert
Stella Geppert er født i Niedersachsen og bosiddende i Berlin og Halle. Hun har studeret ved École des Beaux Arts i Paris og Universität der Künste i Berlin. Hendes virke kendetegnes ved talrige nationale og internationale udstillinger samt arbejdsophold i bl.a. Japan, Frankrig og Danmark. Hun har siden 2010 undervist i skulptur og rumrelateret kunstnerisk virke ved Burg Giebichenstein University of Art and Design i Halle.
Hendes kunstneriske praksis undersøger den performative krop og rumlige koncepter såvel som installationer, tegninger, objekter og skulpturer. Hendes kunst  er ledsaget af eksperimental research i forhold til rumlig fænomener såvel som kommunikative og social adfærd og dermed gøre kollektive handlinger synlige i sin umiddelbarhed gennem skulpturer.
Kroppens sanselige evne til at ”tænke sig ind” i rummet såvel som i andre kroppe, materialer, substanser og sammenhæng, er et vigtigt aspekt af Stellas arbejde, der er knyttet til væsentlige spørgsmål inden for skulptering og koreografi. Hun er en slags ”kommunikationsbilledhugger”, for hvem billedhuggeri er en salgs ”relationsforskning” mellem verbal og nonverbal kropslig kommunikation.
www.stella-geppert.de

Stella Geppert er aktuel med værket Communication Captures d. 4.-7. april 2019 under Dansehallernes festival CLOSE ENCOUNTERS Vol. 2
Festivalen afholdes i Den Frie Udstillingsbygning.

 

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Hvornår / kl. 19-21

Hvor / Charlottenborg Art Cinema, Nyhavn 2, Kbh K

Foto / Thomas Bruns