Aktiviteter

Teresia Björk / CHOREOGRAPHY IN ACTION

SIRI DERKERT the Trilogy

 

FILMUDDRAG & DIALOG / Teresia Björk (SE)
Del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

Teresia Björk har arbejdet som danser og koreograf i Sverige og internationalt i snart 30 år.
I tre værk har hun portrætteret og fordybet sig i den svenske billedkunstner Siri Derkerts liv, og det har nu også resulteret i en kunst- og dansefilm.

Denne aften viser vi filmen, og der er efterfølgende en samtale med Teresia Björk.

“Teresia Björk danser smertelig og smukt fra Siri Derkerts formbare år. Det er et befriende og samtids-utypisk værk. Hver eneste celle i Teresia Björks kropp, og ikke minst hendes hyperintensive ansiktssprog udstråler den smærtefulde indre glød man finder hos en kunstner som ikke endnu har fundet sit inderste udtryk.”
Örjan Abrahamsson, Dagens Nyheter Sverige

”Siri Derkert the Trilogy” er en film av Håkan Larsson. Håkan og Bengt Wanselius har fulgt og filmet Teresias forestillinger siden 2014. Kunst- og dansefilmen er et resultat af en mere end 6 års lang skabelsesprocess.
Filmen havde premiere på Scandinavian House i New York i juni 2018.

Der er også udkommet en ny bog “TERESIA BJÖRK 3 X Derkert”, skrevet af Charlotta P. Einarsson, som blev lanceret i september 2018 – bogen vil også være tilgængelig denne aften.

Om Siri Derkert
Hun blev født i Stockholm i 1888 hvor hun voksede op i en familie med 6 søskende. Moren Valborg var tidligere syerske, faren Edvard var bogholder, men arbejdede sig op og blev forretningsmand i tekstilindustrien i Norrköping. Siri Derkerts (1888-1973) kunstnerkarriere er nu en del af nittenhundredetallets kunsthistorie i Skandinavien. Hendes værker inkluderer en særegen, følsom tolkning af kubismen samt en periode som modeillustratør.

Mere info om Teresia Björk her
teresiabjork.com


Konceptet CHO
REOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Hvornår / kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré

SIRI DERKERT the Trilogy / Teresia Björk – foto / Håkan Larsson