Forestillinger

Dansehallerne præsenterer Mette Edvardsen

Choreography as writing / foredrag

Choreography as writing
Sproget og det at skrive er en del af Mette Edvardsens kunstneriske arbejde, og det skrevne er en iboende del af arbejdet. Hun arbejder med sprog som materiale. Hun er interesseret i, hvordan virkeligheden eksisterer i sprog, og hvordan det talte sprog relaterer sig til kroppen i rummet.

Mette Edvardsen taler om sit arbejde og nuværende research med afsæt i triologien med værkerne Black, No Title og We to be. Hun vil give eksempler fra tidligere værker og fortælle om kommende værker, idet hun adresserer nogle spørgsmål og tanker om, hvordan og hvorfor hun gør det, hun gør. Dette seminar er en lejlighed til at udveksle og åbne en samtale, hvor tanker, spørgsmål og fælles emner kan vendes.

Arrangementet vil foregå på engelsk.

Om Mette Edvardsen
Hendes arbejde er indenfor feltet performativ kunst – og hun udforsker også andre medier og andre formater som video og skriverier. Hendes interesser er altid i relation til performativ kunst som en praksis og en situation. Med base i Bruxelles siden 1996 har hun arbejdet flere år som danser og performer for en række kompagnier og projekter.

Siden 2002 har hun udviklet egne værker og præsenteret sine forestillinger internationalt. Et retrospektiv på hendes arbejde blev præsenteret på Black Box i Oslo i 2015. I 2010 initierede hun projektet Time has fallen asleep in the afternoon sunshine for at udvikle det at lære udenad som en praksis, det er en process, som stadig foregår i dag.

Hun bidrager til publikationer og er jævnligt underviser, mentor og involveret i jury-arbejde ved flere kunstinstitutioner. I øjeblikket researcher hun ved Oslo Arts Academy.

www.metteedvardsen.be

Arrangementet er en del af en seminarrække, som er arrangeret af Dansehallerne i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole herunder Efter- og Videreuddannelsen, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Copenhagen Business School, Dansk Skuespillerforbund og Københavns Universitet.

Kl. 17.30-19.30

Loungen, 2. sal

Kr. 110

FOTOCREDIT / LILIA MESTRE