Aktiviteter

Dansehallerne/ LightLens Extended

Se byen vertikalt

Book billet til d. 16. marts kl. 16.30

Book billet til d. 17. marts kl. 10.00 eller kl. 12.30

 

OBS: Vi tager forbehold for aflysning, hvis vejrforholdene gør det usikkert for danserne at gennemføre forestillingen.
Ved aflysning refunderer vi din billet.

Danserne og koregraferne Mette Møller Overgaard og Esther Wrobel transformerer den Røde Plads i Holstebro til et magisk sted, hvor alt kan ske. De to performere skaber et scenerum tæt på himlen og sætter arkitekturen i svingninger, når de balancerer, går, danser og flyver på vægge og tage.
Publikum tager aktivt del i forestillingen med et sæt høretelefoner, hvor lyd – af David Navndrup Black – og speak guider folk rundt på pladsen.

Se byen vertikalt bliver til on location i en to uger lang prøveperiode: 1. – 6. marts og 10. – 15. marts, hvor hele Holstebro kan følge prøverne og deltage i forestillingens udvikling undervejs. Den færdige forestilling bliver vist fem gange i løbet af den 16. og 17. marts 2018.

En del af LightLens Extended
Se byen vertikalt er en del af LightLens Extended, som er en forlængelse af projektet LightLens, der fandt sted i juni under Aarhus 2017. LightLens var ledet af den engelske koreograf Wayne McGregor i samarbejde med hans kompagni, seks danske dansere og cirka 150 aarhusianere.

Nu er Studio Wayne McGregor taget tilbage til London. Men de erfaringer og spørgsmål, som LightLens har givet de deltagende danske dansere/koreografer, lever videre i en regional forgrening af projektet. Danserne/koregraferne arbejder videre med idéerne bag LightLens og undersøger, hvordan man kan se en by eller et sted i et nyt lys? Og på hvilke måder man kan inddrage ikke-professionelle i forestillingen?

På den måde skaber LightLens Extended betydningsfulde oplevelser i mødet med scenekunsten.

LightLens Extended indgår i Europæisk Kulturhovedstad 2017. Projektet realiseres i samarbejde med Holstebro Kommune og Balletskolen Holstebro. Det er ledet af Dansehallerne og støttet af Nordea-fonden.

Foto: Jon Kristensen

Varighed: Ca. 30 min.

10.00, 12.30, 16.30 og 10.00, 12.30

Den Røde Plads, 7500 Holstebro

50 kr

Koreograf og danser Mette Møller Overgaard

Koreograf og danser Esther Wrobel

Lyddesigner David Navndrup Black