Aktiviteter

Räserbyrån

Knitren / Close Encounters Vol. 2

FESTIVALEN CLOSE ENCOUNTERS Vol. 2

KNITREN
– en danseforestilling for babyer (6 mdr. – 2 år)
af Räserbyrån (SE)

Inviter din baby med på en rejse ind i et legende, magisk og interaktivt univers – et landskab af papirsposer og knitrende materialer!

To dansere går på opdagelse sammen med de små. Én forsvinder ind i en papirsæk, ud kommer en melodi. Det røde garn leder os tilbage til begyndelsen; til dansen, musikken og en knitren…

Duoen tager det unge publikum med ud på en eksperimenterende rejse ind i et univers af lyd og bevægelse. Babyerne er en del af den interaktive forestilling, og har muligheden for med et nysgerrigt sind at udforske en verden lavet af papir, hvor alt kan testes, smages på og krølles!
Babyerne inviteres til at tage del i legen med bevægelser og raslen – og guides af de to dansere. Forældrene deler oplevelsen og opfordres til at lade deres små gå på opdagelse. Børnenes udforsken er essentiel for forestillingen.

I KNITREN udforskes papirsposer, lyden af dem, hvordan de mærkes, og hvad der måske er gemt i dem? Hvordan kan de bevæge sig? Hvad kan man bygge ud af dem?
Papirsposerne er også scenografi; en mur af papirsposer, der begynder at lyse – og man kan se skygger bagved dem.
Performerne går på eventyr sammen med børnene og danser også for dem. Man må røre ved alt, man må skubbe og hive, det er helt okay!

I KNITREN kommunikeres igennem bevægelse, musik og leg; da det unge publikum endnu ikke har udviklet sproget. Børnene tilbydes et sted, hvor de har tid og rum til det, der gør dem nysgerrige.

Efter forestillingen er der mulighed for at børnene kan udforske scenografien og andre raslende genstande.
Max 18 børn med hver 1 voksen kan deltage pr. forestilling.
KNITREN er en danseperformance for børn i alderen 6 mdr. til 2 år sammen med en voksen.

Spilletider
4. april 09:30 + 11:00
5. april 09:30 + 11:00
6. april 09:30 + 11:30
7. april 09:30 + 11:30

Forestillingen varer 30-45 min.

Om Räserbyrån
Katarina Eriksson og Per Sacklén fra det svenske dansekollektiv Räserbyrån har skabt værket. De skaber koreografi, musik, scenografi, lys og kostumer.

Räserbyrån er et dansekollektiv, der blev etableret i 1997 og har base i Stockholm i Sverige. Det opstod ud fra en vision om at finde forskellige måder at skabe bevægelsesbaseret forestillinger, hvor den demokratiske proces og behovet for at stille spørgsmålstegn til accepterede normer har været de ledende stjerner.
I 2008 koreograferede de deres første værk for børn. Siden da har de skabt tre andre værker for det unge publikum. Kommunikation og deltagelse er nøgleord når de skaber rammerne for arbejdet med børn. Improvisation og en forholden sig til det uforudsete er brugte redskaber; det er i mødet med publikum at forestillingen kommer til live.

www.raserbyran.se

www.facebook.com/raserbyran/


Credits
Dansere, performere / Per Sacklén, Katarina Eriksson
Koreografer / Per Sacklén, Katarina Eriksson
Musik /  Per Sacklén, Katarina Eriksson
Lys og lyddesign / Per Sacklén, Katarina Eriksson
Scenografi og kostumer / Per Sacklén, Katarina Eriksson

Tak til / KNITREN er produceret af Räserbyrån i samarbejde med The Museum of modern art in Stockholm Sweden, og med støtte af The Swedish Arts Grants Committee and The Culture Department, Stockholm.

Alle fotos / Elizaveta Penkova
Video trailer / Kristoffer Elfström og Lisa Josephson
Premiere / Moderna Museet, 20. okt 2013 – originaltitel på værket er PRASSEL

KNITREN er en del af festivalen Close Encounters – se hele programmet her

Hvor / Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København

Pris / kr. 90 / børn og unge under 25år kr. 45 / gruppe min. 6 stk. kr. 40 (priser er + gebyr)