Aktiviteter

Räserbyrån

Rustle / en del af Close Encounters

FESTIVALEN CLOSE ENCOUNTERS
Rustle – danseforestilling og fri udforskning for babyer, af Räserbyrån (SE)

Mere info om spilletider og billetlink følger!

Papirsposer og knitrende materialer!
Én forsvinder ind i en papirssæk, ud kommer en melodi.
Det røde garn leder os tilbage til begyndelsen; til dansen, musikken og en knitren…

To dansere tager publikum med ud på en eksperimenterende rejse ind i et univers af lyd og bevægelse. Babyerne er en del af den interaktive forestilling, og har muligheden for med et nysgerrigt sind at udforske en verden lavet af papir, hvor alt kan testes, smages på og krølles!

Vi går på opdagelse sammen med børnene og danser også for dem. Babyerne inviteres til at tage del i legen med bevægelser og raslen – og guides af de to dansere. Forældrene deler oplevelsen og opfordres til at lade deres små gå på egen opdagelse.

Rustle er en danseperformance for børn i alderen 6 mdr. til 2 år sammen med en voksen.

Børnenes udforsken er essentiel for forestillingen. I Rustle arbejder vi med papirsposer, lyden af dem, hvordan de mærkes, og hvad der måske er gemt i dem? Hvordan kan de bevæge sig? Hvad kan man bygge ud af dem? Papirsposerne er også scenografi; en mur af papirsposer, der begynder at lyse – og man kan se skygger bagved dem. Vi går på eventyr sammen med børnene og danser også for dem. Man må røre ved alt, man må skubbe og hive, det er helt okay!

I Rustle kommunikere vi igennem bevægelse, musik og leg; vores unge publikum har endnu ikke udviklet sproget. Vi tilbyder et sted, hvor børnene har tid og rum til det, der gør dem nysgerrige. Vores erfaring med improvisation giver os redskaber til at respondere på deres udforsken.

Max 18 børn med hver 1 voksen kan deltager pr. forestilling.
Efter forestillingen er der mulighed for at udforske scenografien og andre raslende elementer efter forestillingen.

Om Räserbyrån
Katarina Eriksson og Per Sacklén fra det svenske dansekollektiv Räserbyrån har skabt værket. De skaber koreografi, musik, scenografi, lys og kostumer.

Räserbyrån er et dansekollektiv, der blev etableret i 1997 og har base i Stockholm i Sverige. Det opstod ud fra en vision om at finde forskellige måder at skabe bevægelsesbaseret forestillinger, hvor den demokratiske proces og behovet for at stille spørgsmålstegn til accepterede normer har været de ledende stjerner.
I 2008 koreograferede de deres første værk for børn. Siden da har de skabt tre andre værker for det unge publikum. Kommunikation og deltagelse er nøgleord når de skaber rammerne for arbejdet med børn. Improvisation og en forholden sig til det uforudsete er brugte redskaber; det er i mødet med publikum at forstillingen kommer til live.

www.raserbyran.se

www.facebook.com/raserbyran/


Credits
Dansere, performere / Per Sacklén, Katarina Eriksson
Koreografer / Per Sacklén, Katarina Eriksson
Musik /  Per Sacklén, Katarina Eriksson
Lysdesign / Per Sacklén, Katarina Eriksson
Lyddesign / Per Sacklén, Katarina Eriksson
Scenografi / Per Sacklén, Katarina Eriksson
Kostume / Per Sacklén, Katarina Eriksson

Tak til / Rustle is produced by Räserbyrån in collaboration with The Museum of modern art in Stockholm Sweden, with financial support from The Swedish Arts Grants Committee and The Culture Department, City of Stockholm.

All fotos / Elizaveta Penkova
Video trailer / Kristoffer Elfström ogLisa Josephson
Premiere / Moderna Museet, 20. Okt 2013

Rustle er en del af festivalen Close Encounters – se hele programmet her

Varighed: Varighed / 30 – 45 min.

Hvor / Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København