Aktiviteter

Dansehallerne

RUM/RUMME

Hvordan kan bevægelse påvirkes af forskellige rum i rummet – og hvordan kan man rumme både hinanden og et deltagende publikum? Det undersøger koreograf Helene Brøndsted og danser Joy Hall sammen med 50 medvirkende i en nedlagt svinestald på Dybvad Gods.
Engang var stalden fyldt med søer og pattegrise, der gennem flere generationer har sat deres aftryk, og de kalkede mure emmer af deres lugt, grynten og skrig. Nu befolkes stalden af dansere, der skaber nye fortællinger mellem rummets hvide søjler.

”Det interesserer mig at undersøge, hvad det gør ved en dans, at den bliver danset i et stort eller lille rum? At den bliver danset alene eller sammen med andre? Og det har betydning, om det er unge eller seniorer der danser den?”. (Helene Brøndsted).


Borgerne danser med
De 50 medvirkende er ikke professionelle dansere fra Odder og omegn – Halvdelen af dem er over 60 år, og den anden halvdel er under 30. De er alle med til at skabe RUM/RUMME med afsæt i deres erindringer om at være på landet, og om at være tæt på grise – Et mix af tid, liv og generationer.

”Jeg glæder mig til at finde frem til deltagernes personlige historier, skabe bevægelser ud fra historierne og undersøge, hvordan vi sammen får publikum inviteret ind i forestillingen.” (Helene Brøndsted).

Publikum er med til at forme forestillingen
Publikum træder ind i en mørk stald, når forestillingen begynder. Og det er dem, der, med lommelygter, skaber lyset i forestillingen og bestemmer, hvem af de medvirkende, der skal være i bevægelse, når de lyser på dem. Man kan se danserne fra flere vinkler og opleve deres kroppe i bevægelse til live musik af Ove Brill, der fylder rummet med lyden af hjerteslag og toner fra klaver og violin.

Billetbestilling
Der er fri entre til forestillingen. Billetter fordeles efter først til mølle princippet. Du bestiller billet ved at skrive en mail til Ulla Gad: uga@dansehallerne.dk, hvor du oplyser dit navn, ønsket antal billetter samt hvilket tidspunkt, du ønsker at se forestillingen på.

En del af LightLens Extended
RUM / RUMME er en del af LightLens Extended, som er en forlængelse af projektet LightLens, der fandt sted i juni under Aarhus 2017. LightLens var ledet af den engelske koreograf Wayne McGregor i samarbejde med hans kompagni, seks danske dansere og cirka 150 aarhusianere.

Nu er Studio Wayne McGregor taget tilbage til London. Men de erfaringer og spørgsmål, som LightLens har givet de deltagende danske dansere/koreografer, lever videre i en regional forgrening af projektet. Danserne/koregraferne arbejder videre med idéerne bag LightLens og undersøger, hvordan man kan se en by eller et sted i et nyt lys? Og på hvilke måder man kan inddrage ikke-professionelle i forestillingen?

På den måde skaber LightLens Extended betydningsfulde oplevelser i mødet med scenekunsten.

LightLens Extended indgår i Europæisk Kulturhovedstad 2017. Projektet realiseres i samarbejde med Odder kommune, Testrup Højskole, Teaterhuset Filuren og Dybvad Gods. Det er ledet af Dansehallerne og støttet af Nordea-fonden.

Foto: Rasmus Baaner

Varighed: ca. 30 min. (uden pause)

kl. 17, 18.30 og 20

Dybvad Gods, Gyllingvej 31, Odder

Gratis adgang - du bestiller billet ved at skrive en mail til uga@dansehallerne.dk

© Photographer Rasmus Baaner // rasmus@baaner.dk Joy Hall og Helene Brøndsted Dansehallerne

Download pressefotos Rasmus Baaner (zip)