Aktiviteter

Eva Meyer-Keller / Choreography in action

Pondering perspectives

PERFORMANCE LECTURE / Eva Meyer-Keller (DE)
En del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

Eva Meyer-Keller deler denne aften sin seneste kunstneriske forskning i molekylærbiologi. Hun vil vise noget live, vise videouddrag og fotografier og tale om de historier, spørgsmål og observationer, hun er stødt på.

Som en del af præsentationen vil Eva have en samtale om tilstødende emner med sin kunstneriske samarbejdspartner Ilya Noé, der er visuel/performance kunstforsker fra Mexico.

Eva Meyer-Keller har over længere tid undersøgt forholdet mellem kunst og videnskab, og opfatter begge som specifikke måder at teste og evaluere verden omkring os på. Hun er overbevist om, at en intuitiv tilgang kan skabe “eksperimentel” alternativ viden i ordets fulde forstand, og at videnskabelige systemer, konstruktioner og modeller har mere at gøre med spekulation og performativitet, end man umiddelbart tror.

Som lægfolk ved vi normalt meget lidt om, hvordan viden genereres indenfor molekylærbiologi, hvordan ting faktisk observeres, eller hvad eksperimentets form helt konkret er. I dette vakuum påvirkes vores ideer af ​​diskurser omkring innovation og optimering eller futuristiske dystopier (som eksempelvis om kloning).  Med præsentationen vil Eva gerne skabe et sensorisk rum til at opleve, stille spørgsmål og øge bevidstheden om, hvad vi gør, når vi forsøger at forstå “livet”.

Eva er interesseret i den taktile natur og materialitet i de professionelle forskningsmiljøer. Deres konkrete, sensoriske oplevelse er uundværlig for vores legende transponering af forskningsmiljøer, kontrasten mellem de bevidst sterile, objektive forhold i laboratoriet og de grove, beskidte forhold på scenen. Eva vil f.eks. se på procedurer for hvordan biologisk materiale fremstilles, før det bliver betragtet gennem et mikroskop og er optaget af at oversætte disse procedurer ved hjælp af hverdagens materialer. Gennem denne slags absurde undersøgelse kan man opnå en uventet viden.

Eva Meyer-Keller
Hun arbejder i Berlin i grænselandet mellem ​​koreografi, performance og billedkunst og er fascineret af naturvidenskab og tværfaglige tilgange. Før hun blev uddannet fra School for New Dance Development (SNDO) i Amsterdam studerede hun fotografi og billedkunst i Berlin (Hochschule der Künste) og London (Central St. Martins og King’s College). Eva Meyer-Keller er den første kunstner, der støttes af RESA-pilotprogrammet.
Hendes kunst udmærker sig ved en omhyggelig opmærksomhed på detaljer. Eva bruger ofte dagligdags genstande fra omgivelserne, ting, hun finder hjemme, i supermarkedet eller i værktøjsskuret. Dette tilfører arbejdet en hjemlig æstetik. Eva har gennem sin kunstneriske karriere udviklet en række solo- og gruppepræstationer, samt udstillinger, installationer, film og værkstedsformater. Hun har haft igangværende lærerstillinger på flere uddannelser i hele Europa siden 2010.
www.evamk.de

Illya Noé
Den mexikanske kunstforsker er i øjeblikket ved at afslutte sin ph.d. i Performance Studies ved University of California.
www.ilyanoe.com

 

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Hvornår kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Foto / Rhonda Repotente