Aktiviteter

Mette Ingvartsen, André Lepecki, Bojana Kunst, Jonathan Bonnici, Renata Piotrowska-Auffret, Johanna Chemnitz, My Grönholdt

Parent Hood

Brancheevent

Når kunstnerisk karriere og forældreskab forenes

Parent Hood er to dage dedikeret til at italesætte, hvordan man som kunstner balancerer forældreskabet med det at have en karriere som skabende kunstner, danser, koreograf eller skuespiller.

Hvordan kan man som kunstner sikre sig den faste økonomiske indkomst, det kræver at sætte børn i verden? Hvordan giver man sine børn nærvær og faste trygge rammer, når vilkårene for en kunstner ofte er uden fast indtægt og uvisheden om, hvorvidt næste projekt bliver støttet?
Måske oplever du et dilemma, når det næste residency kræver, at du er væk fra dine børn i fire uger i træk, imens du er i studiet for at fordybe dig. Børnenes hverdag fortsætter derhjemme, og du kan ikke altid tage aktiv del i den.
Problemstillinger som disse sættes der fokus på med Parent Hood på Edison 20. og 21. september 2020.

Erfaringsdeling fra kunstnere med børn
Dansehallerne har blandt andet inviteret danser og koreograf Mette Ingvartsen til at dele sine erfaringer fra livet som turnerende kunstner med to børn. Det vil ske i samtale med performer Johanna Chemnitz, der netop har født sit andet barn for få uger siden (søndag den 20. september)

Vi er også glade for at præsentere André Lepecki, som er professor ved Dept. of Performance Studies, Tisch School of the Arts, NYU (søndag den 20. september). Han vil sammen med sin 14 årige datter Valentina dele med os hvordan de som familie tackler at leve på forskellige kontinenter med fremmede kulturer, sprog og nationaliteter, og hvordan den måde at leve på påvirker os som mennesker, familie og kunstnere.

På anden dagen har vi fornøjelsen af at præsentere Jer for Bojana Kunst, professor ved Institute for Applied Theater Studies ved Justus Liebig University Giessen. Hun vil også reflektere over emnet forældreskab i en kunstners verden. I den samme diskussion har vi inviteret performer Renata Piotrowska-Auffret som vil dele med os hvordan hun forener sin karriere som freelance kunster og det at være mor. Hun har med forestillingen The Pure Gold is Seeping out of Me ramt hovedet på sømmet i forhold til de problemstillinger, der opstår, når kvindelige kunstnere forsøger at forene en dyb længsel efter moderskabet med en professionel karriere som danser. Den tredje oplægsholder du vil møde om mandagen er skuespiller og performer Jonathan Bonnici. Han har sin kunstneriske base og familie i København, og er oprindeligt født i London. Hans akademiske baggrund er filosofi og politik, og har studeret 3 år på Royal Academy of Dramatic Art.

Danser og koreograf My Grönholdt, der er aktuel med sin sanselige baby forestilling NATTEN har været med til at udvikle Parent Hood konceptet, og vil dele sine erfaringer fra sit liv med tre små børn og en partner, der arbejder som lyddesigner i teaterverdenen.

Programmet er begge dage tilrettelagt omkring forskellige tematiske oplæg om forældreskab og kunst. Deriblandt vil der løbende være fælles refleksion og dialog med alle tilstedeværende.

Har du børn, store som små? Tag dem endelig med! Vi sørger for, at der er de helt rette rammer for faglig fordybelse kombineret med børnenes rumsteren. Der vil være ammehjørne, bløde bjørne, snackstation m.m. Mandag aften afslutter vi dette års Parent Hood med at dele en fælles børnevenlig middag (hvis Corona tillader det).

Søndag 20. september fra kl. 11.00 – 18.00 vil du blandt andre møde Mette Ingvartsen, Johanna Chemnitz, André Lepecki og My Grönholdt.
Mandag 21. september har vi blandt andet inviteret Renata Piotrowska-Auffret og Bojana Kunst.
Nærmere info om deltaljeret program følger. Hold endelig øje med vores Facebook begivenhed

Fri entré – dog er tilmelding nødvendig pga. begrænset deltagerantal grundet Corona.
Tilmelding senest mandag 7. september – klik her


Danjel Andersson, kunstnerisk leder af Dansehallerne og partner med koreograf og danser Marie Topp skriver:

“I skrivende stund er kl. 23.00 om aftenen, jeg har lige lagt min 2-årige datter i seng. Min partner er i opløbet til en premiere i Gøteborg, og hun har netop sendt mig et udkast til en støtteansøgning til sit næste kunstneriske projekt. Hun har premiere på torsdag, i dag er det mandag. En sms tikker ind på min mobil ”Jeg er SÅ træt. Jeg er netop gået fra teatret. Jeg sad oppe og skrev indtil kl. 02.00 i går”. Jeg læser ansøgningen og sender hende nogle få kommentarer. Og hun indsender den.

Vores datter hoster i rummet ved siden af. Vi er heldige. Jeg har et fuldtidsjob. Et godt betalt job. Min partner har en anden premiere om to måneder, men efter det er ved hun ikke, hvad der venter. 

De fleste af os i denne her branche må flytte os derhen, hvor arbejdet kalder på os. Vi bliver nødt til at finde en måde at navigere i dette livspuslespil ved at deltage i residencies, co-produktioner, paneldiskussioner og undervisning rundt i hele verden samtidig med, at vi skal hente vores børn tidligt i vuggestuen. Jeg ved ikke, hvordan vi gør det. For mange fylder det alt i deres kunstneriske praksis. Men det er ikke noget, vi taler om. Det er det Parent Hood handler om!”

Fakta
Eventet foregår på engelsk.
Gratis deltagelse, tilmelding dog nødvendig da vi har begrænset plads pga Covid19 restriktioner. Tilmeld dig senest den 7. september 2020. Din tilmeldelse er først gældende når du har modtaget en bekræftelsesmail fra Dansehallerne.

Hvornår
Parent Hood foregår søndag 20. september kl. 11.00-18.00 +
mandag 21. september kl. 15.00-19.00 (inklusiv børnevenlig aftensmad)
Det er muligt at deltage såvel en som begge dage.

Hvor
Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg C
(Betty Nansen Teatrets anneksscene)

Parent Hood er en del af Dansehallerne x Betty – Cutting-edge performances, talks & more på Edison, Betty Nansens anneksscene.

 

Renata Piotrowska Auffret