Aktiviteter

Mette Edvardsen (NO) / Den Frie Udstillingsbygning

OSLO

OM OSLO
Nothing less than a world-class show
Metropolis M

Jeg er nok ikke alene når jeg håper at Edvardsen fortsetter å skape nye og ulike, men like fullt åpne og kanskje til og med potensielle rom, som vi publikummere kan gå, springe, slippe eller jobbe oss inn i, i lang tid fremover.”
Scenekunst.no

Sproget og det at skrive er en del af Mette Edvardsens kunstneriske arbejde, og det skrevne er en iboende del af arbejdet. Hun arbejder med sprog som materiale. Hun er interesseret i, hvordan virkeligheden eksisterer i sprog, og hvordan det talte sprog relaterer sig til kroppen i rummet.

Med dette nye værk, OSLO, fortsætter Mette Edvardsen skriveprocessen, som hun har udviklet i tidligere værker. I trilogien Black (2011), No Title (2014) og We to be (2015), udforskede Mette Edvardsen sprogets muligheder og begrænsninger, og hvordan dette griber ind i det virkelige rum. Tilgangen til fantasi opstod gennem sprog og nærhed til publikum udviklede sig med skrivningen.
Med OSLO tilstræber Mette en anden måde at generere nærvær og fantasi på, hvor ikke kun kunstnere på scenen er centralt for det, der foregår. Denne gang strækker skrivningen sig ind i hele teaterrummet; stemmerne, handlingerne, øjeblikke, fantasierne multipliceres – tingene og væsnerne.

OSLO blev nominert til Kritikerprisen 2017 i kategorien dans.

 

CREDITS
Skabt og udført af / Mette Edvardsen
I samarbejde med / Mari Matre Larsen et al.
Musik komponeret af / Matteo Fargion
Lysdesign / Bruno Pocheron
Produktionsassistent / Maya Wilsens
Produktion / Mette Edvardsen / Athome, Manyone vzw
Co-produktion /  Kaaitheater (Bruxelles), BUDA (Kortrijk), Black Box Teater (Oslo),Teaterhuset Avant Have (Trondheim), BIT – Teatergarasjen (Bergen), Skogen (Göteborg)
Premiere / OSLO havde premiere på Black Box teater i marts 2017.
Støttet af / Norsk Kulturråd, Norske Kunstneriske Forskningsprogram – Oslo National Academy of the Arts, APAP-netværk (EU)

Værket er en del af Dansehallernes CLOSE ENCOUNTERS, 5 dage med nærværende værker.

Om Mette Edvardsen
Hendes arbejde er indenfor feltet performativ kunst – og hun udforsker også andre medier og andre formater som video og skriverier. Hendes interesser er altid i relation til performativ kunst som en praksis og en situation. Med base i Bruxelles siden 1996 har hun arbejdet flere år som danser og performer for en række kompagnier og projekter.

Siden 2002 har hun udviklet egne værker og præsenteret sine forestillinger internationalt. Et retrospektiv på hendes arbejde blev præsenteret på Black Box i Oslo i 2015. I 2010 initierede hun projektet Time has fallen asleep in the afternoon sunshine for at udvikle det at lære udenad som en praksis, det er en process, som stadig foregår i dag.

Hun bidrager til publikationer og er jævnligt underviser, mentor og involveret i jury-arbejde ved flere kunstinstitutioner. I øjeblikket researcher hun ved Oslo Arts Academy.
www.metteedvardsen.be

Om Den Frie Udstillingsbygning
Dansehallerne samarbejder med Den Frie igennem sæson 2017/18 og præsenterer flere events og forestillinger der i foråret 2018.
Den Frie Udstillingsbygning præsenterer et varieret udstillingsprogram med både danske og udenlandske kunstnere, der alle forholder sig til tidens aktuelle emner. Huset er en platform for den levende kunst og ny kunstproduktion med deltagelse af mange kunstnere og tæt dialog kunsten, kunstneren og publikum imellem.
Denfrie.dk

17. feb kl. 20-21 / 18. feb kl. 16-17 + 20-21

Spillested / Den Frie Udstillingsbygning / Oslo Plads 1, København Ø