Aktiviteter

Marcus Doverud (SE)

One Chicken hundred Oysters / Close Encounters Vol. 2

Åbningsevent til festivalen Close Encounters Vol. 2
Orkestreret af kok og performer Marcus Doverud (SE)

Vi lever af hinanden.
Spiser og bliver spist. Konsumerer.
Vi spiser andre sammen. Alene.
Vi tilbyder et fælles måltid tilberedt, med og ved, os selv og andre. Forenet.

Close Encounters Vol. 2 – en festival med fokus på det medskabende – åbner med et måltid, der afspejler fællesskab omkring fødevarer og måltidet.

Den skræmmende og modstridende fantasi om at spise hinanden såvel som med hinanden kan virke urimelig. I symbolske termer virker det dog ikke så usædvanligt:

“Du er så sød, at jeg vil spise dig…”

At blive en-med-en, eller hvad du vil have (at spise), er trumfet af den pestilens ikke at kunne få og spise kagen samtidig.
Når det glubske begær er opfyldt, har du ikke længere det, du ønskede at spise.
Spise har at gøre med næring, accept af tab samt håndtering af affald.

At have forvandlet noget smukt til lort kan bogstaveligt talt forårsage angst, medmindre vi er i stand til at redegøre for de ofre, man har for at få næring. Så hvordan kan vi fylde os med mad, dele et måltid og spise et måltid på samme tid? Er det overhovedet muligt? Hvordan accepterer man hvad?
Kærlighed til og god håndtering af fødevarer til et fælles måltid er en glimrende mulighed for at sætte fokus på det. “Hvordan er det at lave mad i aften…?”

Den latinske rod af ordet følgesvend betyder én med hvem vi deler brød med. Eventet One Chicken hundred Oysters, giver os mulighed for at forkæle den sanselige praksis at udforske og genoverveje etablerede relationer: med hvem vi spiser. Hvem vi spiser Og den mulige nærende udveksling og ofring derved.

Til åbningen af Close Encounters Vol. 2 tilbereder vi nogle retter sammen, som Marcus Doverud har forberedt, og vi spiser og deler dem blandt os.

Velkommen,
Marcus Doverud,
Café Polykrom og holdet bag Close Encounters

Om Marcus Doverud
Han er en udøvende kunstner med en baggrund i musik, filosofi, koreografi og performance. Han har udgivet bogen Viformation i samarbejde med den visuelle kunstner Liv Strand. I oktober 2018 havde Doverud premiere på The skin hunt, det første værk han har skabt for flere dansere. I løbet af 2019 opføres Samples Songs and Prayers og det kommende værk Thinking with Music initieres.
Marcus tog eksamen fra Stockholms Akademi for Dramatisk Kunst med studier i æstetisk filosofi ved Institut for Kultur og Kommunikation, Södertörns University College. Hans arbejde bevæger  beskæftiger sig med kropslige, rumlige og soniske udtryk og deres indbyrdes forhold.
Med deltagelse i det moderne kunst- og uddannelsesområde stræber Marcus efter at beskrive og skabe sammentrækninger i kultur, der baner vej for måder at forstå hinanden, respondere og skabe måder at være sammen på.

Hvornår
Åbningseventet finder sted 4. april kl. 18

Se hele programmet for Close Encounters Vol. 2 her

Åbningstider for festivalen
4. april / kl. 18-21.30
5. april / kl. 15-21.30
6. april / kl. 15-21.30
7. april / kl. 15-18.00

Hvor / Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København