Aktiviteter

Alix Eynaudi

Notebooks, small acts of friendship / Close Encounters Vol. 2

FESTIVALEN CLOSE ENCOUNTERS VOL. 2

Notebooks, small acts of friendship
af Alix Eynaudi (FR/AU)

Skriveværksted i et koreografisk værk
Notebooks, small acts of friendship er et poesi-studie, der finder sted under et koreografisk event.
Alt der foregår i rummet bliver betragtet som poesi.

Alix og hendes gæster præsenterer danseevents, gruppekoreografier, kostumer og andet håndværk, alt imens publikum inviteres til at skrive: et skriveatelier i en performance, en kollaborerende salon.

Publikum får mulighed for at arbejde på deres daglige skriveopgaver: ansøgninger, e-mails, længe glemt hurtige beskeder, indkøbslister, måske breve …samtidig med at forestillingen folder sig ud.

I et krydsfelt mellem kuratering, poesi, dans og koreografi, bliver Notebooks, small acts of friendship en organisering af “samarbejde”, et event der forbigår de etablerede måder at tænke kunstnerisk produktion i teatre, museer – og organiserer dets eget poetiske møde.

Kunst som en del af hverdagen
Notebooks, small acts of friendship forstår dans og koreografi som mere end konkret fysisk bevægelse. Her præsenteres “det at skabe kunst” som enhver anden aktivitet, der er genkendelig og accepteret som normalt for alle. Som når man bager brød eller reparerer biler, sælger forsikringer, en der danser eller skaber poesi – aktiviteter der har deres naturlige plads i livet i byen.

Notebooks, small acts of friendship foreslår at placere kunst i hverdagen for at etablere et nyt forhold til eventet og det ekstraordinære. At åbne et rum, hvor kunst møder andre almindelige arbejdsaktiviteter uden hierarki. At bruge poesi som et almindeligt værktøj til at byde det anderledes og det uventede ind i vores hjemlige liv og vores daglige arbejde. At producerer en slags uopmærksom opmærksomhed, en ikke-undertrykkende dramaturgi, der tillader snarere end guider.

Det er en eksperimentelt kunstnerisk præsentation og ligeså en eksperimentel tilstand af at være vidne, det indebærer en særlig tilstand af deltagelse: værterne vil byde publikum velkommen og guide dem til at skrive.

Hvis publikum ikke tager deres egne bærbare computere, telefoner, notesbøger, dokumenter med, så vil de blive forsynet med materiale. Deres bidrag har ikke en forudbestemt varighed, det kan være så kort eller så langt, som de vil have det!

Hvornår
Notebooks, small acts of friendship er en del af Close Encounters Vol. 2 og kan opleves løbende i festivalens åbningstid.

Credits
Medvirkende / Der er forskellige gæster til hver session af værket i København under Close Encounters vil der være følgende performere Alix Eynaudi, Adriano Wilfert Jensen, Cécile Tonizzo, An Breugelmans, Julia Müllner, Andreas Haglund, Paolo de Venecia Gile, 2 års elever fra linjen Dans & Koreografi ved Den Danske Scenekunstskole.
Broderi/tegninger/Læder collager / Cécile Tonizzo
Produktion / Eva Holzinger

Notebooks, small acts of friendship blev vist første gang under Wien Modern 2018 – 10. november 2018 ved Volkskundemuseum i Wien.

Støttet af /
Projektet er gjort muligt gennem støtte og tillid fra Quim Pujol, Paula Caspão, Agnès Quackels, Jennifer Lacey, Alice Chauchat, Jacopo Lanteri, Raimundas Malašauskas, Sarah Blumenfeld og Rasmus Ölme.

Alix Eynaudi
Hun bor og arbejder i Wien. Alix blev uddannet som balletdanser i Opéra i Paris. Hun arbejdede i forskellige balletkompagnier, før hun kom ind på P.A.R.T.S., da skolen åbnede. I 1996 sluttede Alix sig til Anne-Teresa De Keersmaeker’s kompagni, Rosas, hvor hun arbejdede i 7 år. Siden 2005 har Alix skabt sine egne værker: Crystalll, i samarbejde med Alice Chauchat (2005), Supernaturel (2007), Long Long Short Long Short (2009), i samarbejde med Agata Maszkiewicz. I 2011 leder hun sammen med Kris Verdonck en kunstnerisk forskning om søvn, som bliver til værket Exit (2011), en solo, hvor hun får publikum til at sove. Derefter kommer Monique (2012), en duet med Mark Lorimer, som finder sin inspiration i bondage, i 2015 Edelweiss, en danset rebus. I 2017 er Chesterfield født. Chesterfield er en dans, der tenderer mod det uendeligt bløde.
www.alixeynaudi.com

CLOSE ENCOUNTERS VOL. 2
Værket er en del af festivalen Close Encounters Vol. 2 – Dansehallernes festival, præsenteret i samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning. Velkommen til fire dage med internationale performative koreografiske værker, der inviterer publikum ind i et medskabende univers.
Se hele programmet her

Billetter til Close Encounters Vol. 2
Man køber en festivalbillet til en dag i perioden 4.-7. april 2019 og kan den valgte dag, opleve alle værker, installationer og talks der foregår.
Der tages dog forbehold for begrænset pladser til forestillingsdelen af IN IT TOGETHER og feelings. Børneforestillingen KNITREN køber man særskilt billet til.

Åbningstider for festivalen
4. april kl. 18.00-21.30
5. + 6. april kl. 15.00-21.30
7. april kl. 15.00-18.00

Hvor / Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København

© Alix Eynaudi/Alexander Meeus