Aktiviteter

Alix Eunards

Noa & snow / en del af Close Encounters

FESTIVALEN CLOSE ENCOUNTERS
Noa & Snow – skriveværksted i et koreografisk værk af Alix Eunards (AU)

Mere info om spilletider og billetlink følger!

Et blidt eksperiment mellem hverdagen og eventet.
Noa & Snow er et poesi-studie, der er poetisk beboet.

Alix og hendes gæster præsenterer en danseforestilling, hvorunder publikum inviteres til at skrive, et skriveatelier i en performance, en kollaborerende salon.

Publikum får mulighed for at arbejde på deres daglige skriveopgaver: ansøgninger, e-mails, længe glemt hurtige beskeder, indkøbslister, måske breve …samtidig med at forestillingen folder sig ud.

Kunst som en del af hverdagen
Noa & Snow præsenterer “det at skabe kunst” som enhver anden aktivitet, der er genkendelig og accepteret som normalt for alle. Som når man bager brød eller reparerer biler, sælger forsikringer, en der danser eller skaber poesi – aktiviteter der har deres naturlige plads i livet i byen.

Noa & Snow foreslår at placere kunst i hverdagen for at etablere et nyt forhold til eventet og det ekstraordinære.  At åbne et rum, hvor kunst møder andre almindelige arbejdsaktiviteter uden hierarki. At bruge poesi som et almindeligt værktøj til at byde det anderledes og det uventede ind i vores hjemlige liv og vores daglige arbejde. At producerer en slags uopmærksom opmærksomhed, en ikke-undertrykkende dramaturgi, der tillader snarere end guider.

Det er en eksperimentelt kunstnerisk præsentation og ligeså en eksperimentel tilstand af at være vidne, det indebærer en særlig tilstand af deltagelse: værterne vil byde publikum velkommen og guide dem til at skrive.

Alt der foregår i rummet bliver betragtet som poesi.

Hvis publikum ikke tager deres egne bærbare computere, telefoner, notesbøger, dokumenter med, så vil de blive forsynet med materiale. Deres bidrag har ikke en forudbestemt varighed, det kan være så kort eller så langt, som de vil have det!

Noa & Snow havde premiere 10. november 2018 i Volkskundemuseum i Wien i samarbejde med Brut Wien og i rammen af Wien Modern.

Der er forskellige gæster til hver session af Noa & Snow – i København uner Close Encounters vil gæsterne være Adriano Wilfert Jensen, Cécile Tonizzo, An Breugelmans m.fl.

Projektet er gjort muligt gennem støtte og tillid fra Quim Pujol, Paula Caspão, Agnès Quackels, Jennifer Lacey, Alice Chauchat, Jacopo Lanteri, Raimundas Malašauskas, Sarah Blumenfeld.

www.alixeynaudi.com/projects/noa-snow/

Noa & Snow er en del af festivalen Close Encounters – se hele programmet her

Hvor / Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København

Foto / Alexander Meeus