Aktiviteter

Sophia Mage, Manon Siv Duquesnay, Georgia Kapodistria

NEW SH*T

Køb billetter

Et svirp af morgendagens dans
Forårets gæstekurator af den tilbagevendende event NEW SH*T er den græsk-danske koreograf og danser Kalliopi Siganou. Hun har sammensat et skarpskåret program med de kunstnere, som for hende er uundgåelige, NEW SH*T, morgendagens kunstnere.
Oplev 19. maj tre kort solo-værker af Manon Siv Duquesnay, Sophia Mage, Georgia Kapodistria i ét program. Derudover er der et intermezzo-værk der binder aftenen sammen ved Karin Bergman og Emilie Gregersen.

Aftenens program starter 20:30 og varer knap to timer inkl. pauser.

Forestillingsprogrammet
Pedestrian af Sophia Mage / 25 min.
Værket ønsker objektivering, at gøres transparent at flimre ind og ud af eksistens. Performeren  aktiverer et felt med subtil spænding, der svæver mellem tøven og retning, glæde og ubehag. Billedet af en forenklet, seksualiseret form forskydes let for at kanalisere andre fortællinger ind i arenaen – hvilke andre betydninger kan denne passive overtrædelse manifestere?
Et hult, åndsforladt blik og en følelse af galaktisk tid skaber vægt og tæthed af et tomrum, der samtidig frembringer tiltrækning og frastødning. Fodgænger er en NPC, a nonplayer character (en ikke-spillende karakter), endnu en vildfaren turist, et tomt univers, et spøgelse i en skal.

Credits – Pedestrian
Performance og koreografi / Sophia Mage Lydkomposition & foto / Toke Tietze Mortensen
Pedestrian blev vist første gang ved en procesdeling hostet af Sanna Blennow og Robert Logrell hos X-act Studio og igen hos Aaben Dans som en del af Aaben Laboratorium i 2019.

Sophia Mage (US/DK)
Performer, koreograf og underviser baseret i København og Californien. I sit arbejde stiller hun spørgsmål ved, hvilke mulige og umulige betydninger, som en krop kan manifestere, og hvordan transformation er genereret indenfor rammerne af performance. Hun er tiltrukket af dikotomi af intimitet og fremmedgørelse i et forsøg på at udfolde kompleksiteten af et simpelt entydigt væsen og en integreret universel krop. Efter afsluttet BA i Political Science og at have arbejdet i flere år i en NGO i Oakland Californien flyttede hun til Europa for at studere ved DDSKS. Siden eksamen har hun skabt flere solo- og gruppearbejder samt medvirket i værker af andre koreografer.
www.facebook.com/sophiamagedances/


Ode to you af Manon Siv Duquesnay / 25 min.
Ode to you er en danseforestilling, der rejser spørgsmål ved vores antagelser om de såkaldte “psykiske sygdomme”. Som en ode til det, som samfundet afviser, til det andet, som vi prøver at skjule, forbinder værket de forskellige ekstreme følelsesmæssige tilstande med det der kan nås via det kunstneriske temperament.
Værket bevæger sig således væk fra stigmatisering af patologiserende medicinske diskurser og byder ind med en danseforestilling, der IKKE har fokus på offerrollen, men på humor og kærlighed. Oden taler om det lys og skygge, der findes i hvert eneste menneske; om befrielsen og ambivalensen ved sårbare emner.

Manon Siv Duquesnay (FR/DK)
Danser, koreograf, underviser og kunstner-kurator. Manon studerer i øjeblikket kandidatuddannelsen i koreografi ved DDSKS og har en BA i Dance Performance in Uniarts (SE) med udveksling til Institut del Teatre (ES). Hun lever for at danse og skabe; hendes udgangspunkt er kroppen og undersøgelse af dens tilgængelighed, følsomhed og gennemsigtighed. Med sit kompagni DuqLavDans (DK/ES) genererer hun værker og underviser internationalt. Hun skaber med platformen Project V (DK) tværfaglige events. Manon er grundlægger af og vært for den nyåbnede Sala Sabil sammen med Borja Llorente i Asturias, Spanien. Hun har b.la. samarbejdet med og danset for Sara Shelton Mann, Elena Córdoba, Jefta Van Dinther, Cristian Duarte, Paz Rojo, Diego Agulló og Mette Ingvartsen.
https://manonsiv.com

Credits – Ode to you
Koreografi & performance Manon Siv Duquesnay / Kostume Lea Kieffer / Audiovisuel & dramatugisk rådgivning John Collingswood / Teknologisk team Claudia Gonzalo & Chema López / Filosofisk samarbejde Arantza Enriquez

betwixt and between af Georgia Kapodistria / 30 min.
Omgivet af digital og analog stoflighed, skaber performeren et rum, der inviterer publikum ind i en intim og fordybende rejse. En rejse hvori selvet opløses igennem en blid fysisk praksis i kombination med folkloristiske bevægelsesmønstre. I soloværket betwixt and between, undersøger Georgia Kapodistria sin egen cypriotiske identitet som et hvidt og koloniseret subjekt. I værket kigger hun indad og tilbage på sig selv som en del af en nation, der har været koloniseret helt frem til 1960. Hvordan blev nationen anset, fra kolonimagtens perspektiv? En nation der ikke var eksotisk nok til at høre under Orientet, men heller ikke sofistikeret nok til at være en del af Vesten.

Georgia Kapodistria (CY/DE)
Dansekunstner med base i København med fokus på dans og koreografi, formidling og forskning. Georgia har en B.A i dans fra Folkwang Universitet, Tyskland, og er uddannet i danseformidling fra DDSKS. Et tilbagevendende tema i hendes arbejde er begrebet afkolonisering; både som tematisk udgangspunkt og som et værktøj til at kaste et kritisk blik på strukturer / perspektiver i kunstneriske processer.
www.georgiakapodistria.com

“An interluding road trip through an open landscape…”
En dans, der opføres i mellemrummet. En tilbagevendende dans, uden begyndelse og afslutning, der fungerer imellem noget, mellem steder. Det er en udvidet opførelse af et DJ-intermezzo, der byder på forbindelser, skaber en rød tråd og væver aftenen sammen.

Intermezzo-værk, af Karin Bergman og Emilie Gregersen popper op som bindeled for aftenens program. Karin Bergman vil også åben og afslutte aftenen som DJ.

Gæstekurator Kalliopi Siganou
Forårets gæstekurator af NEW SH*T er den græsk-danske koreograf og danser Kalliopi Siganou, som har base i København.
I sit kunstneriske arbejde er Kalliopi særlig optaget af at udforske optræden i ukonventionelle rum og utraditionelle steder. Hun skaber anderledes møder med publikum, hun leger med forskellige formater for præsentation og strategier for deling – og udforsker teatrets regler.
I sine seneste værker har hun fokuseret på observation og eksperimenter af bevægelse af og i det offentlige rum gennem deltagerinddragende begivenheder, performative formater eller indenfor anden undersøgende ramme. Kalliopi dimitterede fra DDSKS, og var undervejs på udveksling hos Academy of Dramatic Arts i Zagreb. Hun arbejder nationalt og internationalt, skaber pt projekter med og for børn, udvikler værker i det offentlige rum og danser med det kroatiske baserede scenekunstkollektiv BADco.

Kaliopi Siganou om kurateringen
Et kuratorskab, der giver mulighed for at eksperimentere, være nysgerrig og mest af alt risikovillig. At skabe en ramme, der skaber synlighed, hvor man kan tænke udover prædefinerede regler, en ramme der samler forskellige koreografiske sprog og skaber forskellige resonanser og ekko.

En udforskning af, hvordan man møder publikum og udvider idéen om, “hvad der er nyt”.

I dette program vil vi møde tre forskellige stemmer og idéer, der bringer deres koreografiske udtryk og insisterer på en scene uden for teaterrummet. Når de rejser gennem forskellige kropslige tilstande, udtryk og lyd, åbner de tre koreografers værker dørene til vores fantasi, forskellige narrativer og betydninger. Alle tre værker er baseret på kontinuerlige koreografiske og performative undersøgelser, der opfordrer tilskueren til at komme ind i et intimt rum og udforske forskellige strukturer og fornemmelser.

De tre solo-værker væves sammen af ​​en udvidet opførelse af et DJ-interlude. Det landskab, der vil tage os med på en rejse igennem aftenen, er en udforskning af den bevægende krop og dens egen kompleksitet, den kollektive krop og omgivelserne.

Jeg takker Dansehallerne for tilliden og tak til de kunstnere, der har deltaget i samtaler med mig undervejs i kurateringen: Amalia Kasakove & Anna Lea Ourø Jensen / Andreas Haglund, Stina Ehn, Antonia Harke & Denise Lim / Nadja Bounenni / Vincent Jonsson & Riikka Lakea / Martina Piazzi / Lucía Jaén Serrano.

Glæd dig til denne anden runde af NEW SH*T i Copenhagen Contemporarys imponerende hal. Er du nysgerrig og klar på et forfriskende svirp af dans og koreografi – er en aften med NEW SH*T noget for dig!

OM NEW SH*T
Hvert halve år åbner Dansehallerne scenen og lader en ny yngre kurators stemme blive hørt. Den inviterede gæstekurator sammensætter et skarpskåret, fremadskuende program af den eller de kunstnere, som for dem er uundgåelige, NEW SH*T, morgendagens kunstnere! Dette er anden runde af NEW SH*T. Den første fandt sted på Edison i efteråret 2020 med gæstekurator Thjerza Balaj.

NEW SH*T præsenteres i denne maj udgave hos Dansehallernes samarbejdspartner Copenhagen Contemporary, i en af kunstcentrets store haller på Refshaleøen.

 

 

 

 

 

 

Hvornår / kl. 20:30-22:30

Hvor / Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A 1432 København K

DKK 125 / ung 55 plus gebyr

Illustration / Olga Prader