Aktiviteter

Gæstekurator Thjerza Balaj

New Sh*t

OBS! AFLYSNING
12/3 2020 / Vi er desværre nødt til at aflyse ​​denne forestilling og vores øvrige program i Pakhus 11 pga. den aktuelle COVID19-situation.
Vi har truffet denne beslutning på baggrund af regeringens opfordring om at passe på og beskytte hinanden. Vi er selvfølgelig kede af det, da vi ved, hvilke gode oplevelser, du går glip af. Vi arbejder på at kunne give dig mulighed for at opleve de aflyste forestillinger engang i fremtiden.
Alle jer der har billet til en af de aflyste forestillinger vil automatisk modtage en tilbagebetaling. Det er vores politik, at vores gæster skal være glade og tilfredse – og vi håber, at se dig igen, når situationen ændre sig.

—————————————————

En del af Dansehallernes forårsprogram i Pakhus 11 i 2020.

En aften med tre soloværker og DJ Karin Bergman.
Kom og se hvad der rør sig, når tre nye koreografer opfører soloværker i ét samlet program. Kunstnerne er udvalgt af gæstekurator Thjerza Balaj.

Oplev
Ego Trip af Mathias Theisen (DK) / 25 min.
YES af Meleat Fredriksson (SE/ETH)  / 25 min.
Mahal af Paolo de Venecia Gile (RP/DK) / 30 min.

Aftenen åbner kl. 19, når DJ Karin Bergman vender plader og sætter stemningen. Der er pauser mellem hvert værk, hvor Karin Bergman også spiller.

Ego trip / af Mathias Theisen
Jeg lover ikke at lyve. Det handler om mig. Ego Trip er et forsøg på at acceptere tvetydigheden i min egen inspiration, et forsøg på at lade dansen være nok i sig selv – og et forsøg på selv at være nok.
Ego Trip er en rå og intim forestilling med fysikalitet og dans i fokus.
Værket har premiere her i Pakhus 11

Mathias Theisen er danser og koreograf. Han er uddannet fra Royal Concervatoire Antwerp i Belgien og er fornyeligt vendt tilbage til Danmark for at skabe sin base i København. Mathias har arbejdet med kunstnere som Anton Lachky, Claire Croizé og Renan Martins.

YES / af Meleat Fredriksson
How you gonna do it if you really don’t wanna dance
By standing up the wall?
(Get your back up off the wall)
Tell me baby

How you gonna do it if you really won’t take a chance
By standing up the wall?
(Get your back up off the wall)

Tag en chance
Ingen undskyldninger
Ingen løfter

I YES kigger Meleat (øvre middelklasse, lavindkomst, svensk, etiopisk, adopteret, kvindelig kunstner – could you tell?) nærmere på og sætter spørgsmål ved, hvordan hendes sorthed er forbundet med eget kunstneriske arbejde. I kampen for at undgå pålagte hvide værdier og accept-kriterier, spørger hun sig selv, hvad der vil ske, hvis hun placerer hele sit (intersektionelle) selv i centrum for undersøgelsen?
Værket havde premiere 14. sep. 2019 på My Wild Flag Festival, Stockholm

Meleat Fredriksson er danser og koreograf uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, København. Siden 2015 har hun været en del af studie kollektivet danseatelier. Meleats arbejde opstår ofte fra (og indeholder) improvisation, rytme og attitude. Hun arbejder med åben-struktureret impro som en måde at undersøge, hvordan krop og sind kan være (u)bevidst om valg i et bredere spektrum; hvordan man skaber et valg, bruger det og anerkender det som et af uendelige muligheder. Meleats værker er vist i Norge, Sverige, Danmark og Hongkong, bl.a. til My Wild Flag 2019, Göteborg Dans- och Teaterfestival 2018, TheCarrierBag Festival 2016 og Hong Kong International Choreography Festival 2016. Udover projekter med billedkunstnere, designere og musikere arbejder Meleat også for koreograferne Julie Schmidt Andreasen, Francesco Scavetta (Wee Company) og Noé Soulier.

Mahal / Paolo de Venecia Gile
Macho dancing er kernen i værket Mahal. Genren opstod i Filippinerne som en måde at seksualisere mandlige kroppe til kulisser af kærlighedssange.
Efter uddannelse i moderne danseteknik har Paolo opsøgt sine filippinske rødder og fordybet sig i bevægelserne fra Macho dancing. Paolo har via Youtube videoer og feltstudier på homobare i Manila afdækket Macho dancing – et sløret, men stadig levende levn fra fortiden.
Mahal glider ind i det sociale rum af NEW SH*T i Pakhus 11 og provokere vores opfattelse af erotik og nostalgi.
p.s. mahal er filippinsk og bærer en dobbeltbetydning: “kærlighed” og det at noget er “dyrt”.
Værket havde premiere 14. sep. 2019 på My Wild Flag Festival, Stockholm

Paolo de Venecia Gile er danser med base i København. Han er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, København. Paolo interesserer sig kunstnerisk for temaer som samliv, hastighed og magt.


Thjerza Balaj om NEW SH*T og kurateringen
“Det handler om uden tøven at skabe de rammer, vi har brug for. At mærke den påtrængende nødvendighed. At støtte de lokale. At omskrive “do it yourself” til “do it together”- både for nye og etablerede. Det er et økosystem, hvor blandt andet tillid er nødvendig for overlevelse.

En forandring er på vej.

Jeg takker Dansehallerne for at tage risikoen og sige ja til det nye. For at skabe forbindelse mellem det etablerede og dét, der stadig er under udvikling. Jeg takker for dette format, der giver næring til det nye og ikke kun gøder de færdige, finansierede store produktioner.

De tre koreografer, jeg har valgt, adresserer forskellige niveauer af ”at arbejde med sig selv”. Det er en hyldest til dans, og de mennesker der bevæger sig.

Denne aften skal vi opleve kunstneren og idéen. 
Det, min ven, er dét NEW SH*T handler om.”

Thjerza Balaj er norsk/albansk danser og koreograf med base i København. Hun har en særlig interesse for en fysisk praksis som drivkraft for koreografisk skabelse – og i spørgsmål omkring omstændighederne: samarbejdsformer, metoder til produktion og præsentationsformater. Men vigtigst af alt; dans for dansens skyld.
Thjerza Balaj er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole og har arbejdet med kunstnere som Frédéric Gies, Ingri Fiksdal og Mute Comp. Physical Theater.


Dansehallerne præsenterer et massivt sanseligt program i fire i uger i Pakhus 11 på Østerbro 24. februar til 21. marts 2020. Velkommen til bevægende øjeblikke med danseforestillinger og koreografiske værker.

Varighed: Varighed / ca. 2 1/2 time inklusiv pauser

Hvornår / kl. 20

Hvor / Pakhus 11, Dampfærgevej 2, KBH Ø

135,- / 65,- ung