Aktiviteter

KASPERSOPHIE / Statens Museum for Kunst

National Udstilling

”Det skal stikke dybt i nationalsamvittigheden, lukke skeletter ud af skabet vi skammer os over, lad dem danse på vores helligste og finde ud af hvor det egentlig gør ondt”

Oplev den koreografiske installation National Udstilling udspille sig på Statens Museum for Kunst i dets imponerende sale blandt nationens kultur- og kunsthistorie.  Installationen opføres af seks dansere og er skabt til museet og for dets besøgende med et udgangspunkt i håndværk og design. Designduoen KASPERSOPHIE står bag værket og har udviklet det i samarbejde med koreograf Martin Forsberg.

National Udstilling udfoldes på grænsen mellem performance, installation og dans og sætter fokus på national ensretning, nationalfølelse og national branding. Med stærke referencer til genopblomstrende tendenser fra romantikkens idyllisering vil samtidens nostalgiske fantasier, kulturhistorisk uvidenhed og materialistiske trends præsenteres forførende og foruroligende på tværs af samling og rum.

Det er en opfordring til og et ønske om selvrefleksion i en tid præget af identitetskriser, hvor der konstant forsøges at konstruere og fremhæve egne rødder både personligt og politisk.

Man vil kunne opleve installationen på museet fire dage sidst i Januar 2018. Det opføres i skiftende sale og områder på museet over en fire timers periode. Der er fri mulighed for at komme og gå igennem forløbet og det skal ses som en åben invitation til museets samling.

Spilledatoer:

  • Onsdag 24. jan 15.30-19.30
  • Torsdag 25. jan 11.30-15.30
  • Lørdag 27. jan 12.00-16.00
  • Søndag 28. jan 12.00-16.00

Der er adgang til forestillingerne med dagsbillet til SMK eller SMK årskort.

Bag om National Udstilling

Konceptet til værket er skabt af designduoen KASPERSOPHIE, der i samarbejde med koreograf Martin Forsberg har udviklet det endelige værk. Værket er co-produceret af HAUT, SMK – Statens Museum for Kunst og Dansehallerne og er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgårds Fond og Bikubenfonden.

Kreditering
Koncept og design / Kasper Hansen og Sophie Bellin-Hansen
Koreograf / Martin Forsberg
Dansere / Lydia Östberg Diakité, Joel Fritzon, Josefine Ibsen, Camille Marchadour, My Nilsson & Daniel Jeremiah Persson
Kostume koreografisk Konsulent / Lea Anderson
Historisk Konsulent / Mikkel Venborg Pedersen
Kostumier og skrædder / Sophie Bellin-Hansen
Skrædder / Mari Halebro
Strikker / Galina Gorneva
Tekstiltryk / Contrado
Broderi / AL Broderi
Skoforarbejdning / Kasper Hansen
Flagproduktion / Lipuvabrik
Projekt administrator / Jens Christian Jensen, Projektcentret

OM SMK – Statens Museum for Kunst
SMK er Danmarks nationalgalleri og landets hovedmuseum for billedkunst. På SMK findes mere end 700 års kunst og kunsthistorie.

Spillested:
SMK – Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50, 1307 København K

Varighed: 4 timer

Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København

Voksen: 110,- / Ung (u. 30): 85,- / Barn (u. 18): Fri entré / 1 voksen + 1 barn: 90,- / Årskort: Fri entré