Aktiviteter

Ilya Noé / CHOREOGRAPHY IN ACTION

Mycorrizal co-laborings: taking cues from plant-fungus entanglements 

Præsentation ved Ilya Noé (DE)
Mycorrizal co-laborings: Taking cues from plant-fungus entanglements
En del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

‘Rødderne er døde; længe leve det nomadiske’, ser ud til at være et af de mantra’er, der har sat sig fast i ’netværkets tidsalder’. Nettet som form er – ironisk nok – blevet udnævnt til konge.

Ilya Noé vil gennemgå, hvordan nærheden mellem rødder og rodstok, åbner op for og bliver et billede på nye måder at leve på, arbejde på, og være sammen på, der er mere gennemgribende, sårbare og distribuerende.

Ilya vil fortælle om det synergetiske forhold mellem planter og svampe, som biologer har navngivet mycorrhizal. Derudover vil Ilya også introducere hendes nye figur, the Sporad, samt hendes praktiske forhold til ’(s)poruos. Ilya vil også fortælle om sit samarbejde med kunstneren Eva Meyer-Keller og RESA pilot programmet.

Ilya Noé er en visuel/performance kunstner og forsker, gå-afhængig, og fan af hjorte, træer, svampe, ræve, samarbejde på tværs af arter, mutualistiske processer, langsom research, rodet teori, intellektuel promiskuitet, epistemetologisk usikkerhed, åben historiefortælling, elipser osv…. Ilya er født i Mexico City, men flyttede til New York, som teenager for at studere kunst og har siden arbejdet på alle sider af Atlanten og Stillehavet.

Ilya repræsenterede sit land i Venedig ved OPEN2000, blev udnævnt som en UNESCO-Aschberg Laureate, modtog Mexico’s National Young Art Award, og for nyligt viste hun et af sine værker på den 12. Biennale i Shanghai.

Ilya Noé har base i Berlin, hvor hun har været en af arrangørerne bag Month of Performance, samt en af grundlæggerne af byens Association for Performance Art. Derudover underviser hun og er mentor for bachelor- og kandidatstuderende, mens hun arbejder på sin egen ph.d.-afhandling.

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere, eksperter og andre gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger. Ny gæst hver mandag. På disse mandagsmøder deles tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Hvornår / kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Ilya er Eva-Meyer Kellers researchpartner, og medvirker på RESA RECAP / fotocredit: Oliver Staadt