Aktiviteter

Jon R. Skulberg / Convoi Exceptionnel

Moving a Memory

Køb billetter

Moving a Memory er en forestilling og udstilling, der tager udgangspunkt i gymnastiksalen. Convoi Exceptionnel dykker ned i fænomener og erfaringer, der findes i dette rum, som de fleste har et forhold til. Duftene af lakeret trægulv, tykke reb og brune ribbevægge. Skemalagt motion, som kan aktivere et spænd af følelser. Gymnastiksalen er et sted forbundet med både glæde og frygt. Et rum i fortiden og nutiden.

Iscenesætter og scenograf Jon R. Skulberg fortæller:
Du går ind i en gymnastiksal, mærker gulvet under dine fødder. De aftegnede linjer fortæller dig om et regime for bevægelse, nu er det din mulighed for at bryde med rummets iboende hierarki og udfolde en nypoesi.

Den nordiske gymnastiksal er et symbol på den sunde krop, som er blevet disciplineret og trænet til at opnå et godt helbred. En arkitektonisk materialisering af folkesundhed. Vi ønsker at udfordre gymnastisksalens autoritet og fylde den med et andet sprog. Det er en invitation til at bevæge dit minde.

Samarbejde mellem Danmark og Hongkong
Værket er skabt af Convoi Exceptionnel i samarbejde med billedkunster Maiken Bent, koreograf og danser Wayson Poon og komponist og musiker Paul Yip. På scenen er danserne Linette Stamp Christensen og Kingsan Lo.

Kunstnerisk team og produktion
Koncept, rum, iscenesættelse: Jon R. Skulberg(NO/DK)
Koreografi: Wayson Poon (HK)
Installationer: Maiken Bent (DK)
Komponist og musiker: Paul Yip (HK)
Dansere: Wayson Poon, King San Lo (HK), Linette Stamp Christensen (DK)
Dramaturg: Astrid Hansen Holm (DK)
Kreativ producent: Lene Bang(DK)
Hongkong producent: Carrol Ho Kalos Production (HK)
Tour manager: Sigrid Aakvik (NO/DK)
Produktions- og scenografiassistent: Olga Regitze Dyrløv Høegh (DK)
Produktion: Convoi Exceptionnel og Onthewayson
Co-produktion: PASSAGE Festival, Dansehallerne og Bora Bora
Støttet af: Statens Kunstfond, Kulturrådet, Nordisk Kulturkontakt, Nordisk Kulturfond, Wilhelm Hansen Fonden og Aarhus Kommune, Hong Kong Arts Development Council

Convoi Exceptionnel er en nordisk produktionsplatform skabt af Jon R. Skulberg i 2016. Jon er en norsk koreograf og scenograf bosat i København. Convoi Exceptionnel har et stærkt visuelt blik, hvor stemningsmættede billeder komponeres med kroppe, lyd og lys. Fordybende landskaber, der efterlader indtryk og aftryk.
http://www.convoiexceptionnel.space

Wayson Poons koreografiske praksis er funderet i Qi og Taoistisk filosofi. Hans udgangspunkt er forankret i mantraet virkeligheden er tom, og tomheden er virkelig. Fra dette fremkaldes en tydelig minimalisme i hans koreografiske sprog.

Maiken Bents skulpturer og installationer er kendetegnet ved en iscenesættelse af stærke farver, grundigt håndværk og et råt møde mellem kæder, reb og bløde materialer. Hendes værker ligger et sted mellem Gucci og Silvan, hvilket skaber en interessant leg med former, materialer og minder, der krydser hinanden igennem hendes transformationer af mere eller mindre genkendelige objekter.

Paul Yips japanske og tibetansk inspirerede lydunivers skaber stabile frekvenser og vibrationer, som sætter sig som en fysisk resonans i de tilstedeværende kroppe.

Trilogi for læringsrum
Moving a memory er første del af en trilogi af Convoi Exceptionnel. En stedsspecifik trilogi, hvor vi møder publikum i øjenhøjde og skaber nye erfaringer og atmosfæriske oplevelser på kunstens udebane og hverdagens hjemmebane. Convoi Exceptionnel udforsker tre rum: En gymnastiksal, en svømmehal og et klasseværelse. I de forskellige forestillinger inviterer kompagniet publikum indenfor i læringsrum og dermed institutioner, som griber dybt ind i vores kroppe og tanker.

HVOR: Gotvedinstituttet, Vodroffsvej 51, 1900 Frederiksberg

HVORNÅR: 5. – 8. august 2021. Alle dage kl. 14+17

VARIGHED: 60 min. uden pause