Aktiviteter

Mette Ingvartsen

Mette Ingvartsen-kavalkade: to come (extended)

Køb billetter

Hvad gør det ved os, at vi konstant bliver bombarderet af seksuelle billeder? to come (extended) undersøger det faktum, at det er blevet umuligt at slukke for stimuleringen af vores kropslige begær.

Mette Ingvartsens navn står bøjet i neon på den internationale scene for dans og koreografi. Næste forår vender den danske stjernekoreograf hjem og viser to af sine nyeste værker: to come (extended) og Moving in Concert. Det er dans i stort format og international særklasse præsenteret på Republiqué i samarbejde med Østerbro Teater.

to come (extended)
Vi er konstant omgivet af billeder af seksuelle kroppe. Alle slags medier udstiller det intime og det erogene. Kød, væsker, hud, bryster og bagdele hører ikke længere til i dunkle joints, men til vores daglige livsindtryk. to come (extended) udforsker overløbet mellem det private og det offentlige rum, hvad angår seksuel repræsentation, og det faktum, at det er blevet umuligt at slukke for stimuleringen af vores kropslige begær. Lyst er blevet et must.

Et værk for 15 dansere, som undersøger det offentlige rums seksualisering, og hvordan det påvirker os alle, når vi bombarderes af intime kropsdele og -væsker

Mette Ingvartsen-kavalkade
to come (extended) fra 2017 spiller den 5. og 6. april på Republiqué. Den 7. og 8. april er Moving in Concert fra 2019 på plakaten samme sted og dermed 9 danseres undersøgelse af, hvordan teknologien modellerer vores hjerner og spøger i vores kroppe længe efter, at strømmen er slukket.

En helt unik mulighed for at lade dig dobbelt-imponere af begavede og modige Mette Ingvartsen præsenteret i samarbejde med Østerbro Teater.

Koncept og koreografi: Mette Ingvartsen
Performere: Johanna Chemnitz, Katja Dreyer, Bruno Freire, Bambam Frost, Ghyslaine Gau, Elias Girod, Gemma Higginbotham, Dolores Hulan, Jacob Ingram-Dodd , Anni Koskinen, Olivier Muller, Calixto Neto, Danny Neyman, Norbert Pape, Maia Means
Baseret på to come (2005) udviklet og opført af: Mette Ingvartsen, Naiara Mendioroz Azkarate, Manon Santkin, Jefta van Dinther, Gabor Varga
Lysdesign: Jens Sethzman
Musikarrangementer: Adrien Gentizon
Baseret på musikarrangementer til to come (2005): Peter Lenaerts
Scenografi: Mette Ingvartsen & Jens Sethzman
Blå dragter: Jennifer Defays
Dramaturg: Tom Engels

Mette Ingvartsen er en dansk koreograf og danser. Hendes arbejde er kendetegnet ved en udvidet koreografisk praksis, der kombinerer dans og bevægelse med andre områder såsom billedkunst, teknologi, sprog og teori. 

Ingvartsen har en ph.d. i koreografi fra UNIARTS / Lund Universitet i Sverige; inden da tog hun sin kandidatgrad fra scenekunstskolen P.A.R.T.S i Bruxelles. Hun oprettede sit eget dansekompagni i 2003, og siden er hendes værker blevet vist i hele Europa såvel som i USA, Canada, Sydkorea, Taiwan og Australien. Hun har været artist-in-residenceKaaitheater i Bruxelles samt Volksbühne i Berlin og har desuden været tilknyttet APAP-netværket.
www.metteingvartsen.net

HVOR: Teater Republique, Østerfælled Torv 37, 2100 København Ø
HVORNÅR: 5. & 6. april 2022 kl. 20.
VARIGHED: 60 min.

Foto: Jens Sethzman