Aktiviteter

Mette Ingvartsen

Mette Ingvartsen-kavalkade: Moving in Concert

Køb billetter

Hvordan påvirkes kroppe af at leve i en digitaliseret verden? Moving in Concert fremmaner et fascinerende landskab af abstrakt bevægelse, skulpturer af lys og intense fornemmelser af farve.

Mette Ingvartsens navn står bøjet i neon på den internationale scene for dans og koreografi. Næste forår vender den danske stjernekoreograf hjem og viser to af sine nyeste værker: to come (extended) og Moving in Concert. Det er dans i stort format og international særklasse præsenteret på Republiqué i samarbejde med Østerbro Teater.

Moving in Concert
Hvordan kan vi forstå teknologi som noget, der spøger i vores krop og modellerer vores hjerne, selvom vi har slukket alle tekniske enheder? Moving in Concert udforsker, hvordan kroppe påvirkes af at leve i en digitaliseret verden, og forestiller sig et univers, hvor mennesker, teknologier og naturlige materialer sameksisterer. Resultatet er et fascinerende landskab produceret af abstrakt bevægelse, skulpturer af lys og intense fornemmelser af farve.

Mette Ingvartsen-kavalkade
to come (extended) fra 2017 spiller den 5. og 6. april på Republiqué. Et værk for 15 dansere, som undersøger det offentlige rums seksualisering, og hvordan det påvirker os alle, når vi bombarderes af intime kropsdele og -væsker. Den 7. og 8. april er Moving in Concert fra 2019 på plakaten samme sted og dermed 9 danseres undersøgelse af, hvordan teknologien modellerer vores hjerner og spøger i vores kroppe længe efter, at strømmen er slukket.

En helt unik mulighed for at lade dig dobbelt-imponere af begavede og modige Mette Ingvartsen præsenteret i samarbejde med Østerbro Teater.

På og bag scenen
Koncept og koreografi: Mette Ingvartsen
Performere: Bruno Freire, Elias Girod, Gemma Higginbotham, Dolores Hulan, Jacob Ingram-Dodd, Anni Koskinen, Calixto Neto, Norbert Pape, Manon Santkin
Lyddesign: Peter Lenaerts
Lysdesign: Minna Tiikkainen
Kostumedesign: Jennifer Defays
Scenografi: Mette Ingvartsen og Jens Sethman / Minna Tiikkainen

Mette Ingvartsen er en dansk koreograf og danser. Hendes arbejde er kendetegnet ved en udvidet koreografisk praksis, der kombinerer dans og bevægelse med andre områder såsom billedkunst, teknologi, sprog og teori. 

Ingvartsen har en ph.d. i koreografi fra UNIARTS / Lund Universitet i Sverige; inden da tog hun sin kandidatgrad fra scenekunstskolen P.A.R.T.S i Bruxelles. Hun oprettede sit eget dansekompagni i 2003, og siden er hendes værker blevet vist i hele Europa såvel som i USA, Canada, Sydkorea, Taiwan og Australien. Hun har været artist-in-residenceKaaitheater i Bruxelles samt Volksbühne i Berlin og har desuden været tilknyttet APAP-netværket.
www.metteingvartsen.net

HVOR: Teater Republique, Østerfælled Torv 37, 2100 København Ø
HVORNÅR: 7. & 8. april 2022 kl. 20.
VARIGHED: 60 min.

Foto: Marc Domage