Aktiviteter

Dansstationens Turnékompagni

Matta Matta 2.0 i Skanderborg

For elever i 0.-3. klasse

’Matta Matta 2.0’ er en interaktiv, legende forestilling i gymnastikmåtternes land.

Som aktivt publikum får man mulighed for at hoppe og lande, falde og stå op igen. Forestillingen har elementer af både dans og sport og er på én gang kantet og blød. Sammen med de tre dansere er publikum på første række i en udforskning af fysikalitet på store og små måtter.

’Matta Matta 2.0’ er udviklet i sin oprindelige version i regi af Dansstationen i Malmö. I version 2.0 er Dansstationen og Dansehallerne gået sammen om at udvikle forestillingen til 90 minutters varighed med en større interaktiv del.

href=”http://www.dansehallerne.dk/wp-content/uploads/2020/05/flyer_dansstationen_mattamatta2.0.pdf”>Hent forestillingsbeskrivelse og praktisk info til den interaktive danseforestilling

Mød danserne før I får besøg – via deres VIDEOHILSEN

Mere om de medvirkende

Jonas Örknér (SE) er uddannet danser på Balettakademien i Stockholm i 2003. Som danser har han siden da arbejdet med kompagnier i Norden som Carte Blanche (NO), Norrdans (SE) og Tina Tarpgaard/Recoil Performence Group (DK) samt Dansstationens Turnékompani (SE) og lavet projekter i bl.a. Sydafrika samt som danser og koreograf med kompagnier i Puerto Rico og Irak.

Alex Nagy (FR), bachelor i kunst og dans fra Lille i Frankrig og Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Han arbejder som danser i forskellige sammenhænge og har også erfaring som scenetekniker. Er bl.a. tilknyttet ReAct! og Dansstationens Turnékompagni.

Loa Carlslund (DK) er uddannet danser fra Den Danske Scenekunstskole i 2011 og arbejder som freelance danser og performer med base i København. Hun er desuden kunstnerisk leder af Teater Minsk, et turnéteater som producerer danseforestillinger for børn og unge og turnerer i hele verden. Sideløbende underviser hun børn og voksne i bevægelse, dans og yoga.

’Matta Matta 2.0’ er iscenesat af The 100Hands

The 100Hands
Koreografkollektivet består af Jasper Džuki Jelen (NL/SI) og Mojra Vogelnik Škerlj (SI). De er begge fra Slovenien og bor i Holland. Sammen skaber de danseforestillinger både til scener og forskellige andre steder og rum. Deres arbejde er kendetegnet ved høj fysisk intensitet, interaktivitet og har en intimitet, der tiltaler publikum i alle aldre.

Foto: Martin Dam Kristensen

KORA
Med KORA leverer Dansehallerne en palet af kvalificerede, relevante og inspirerende dansebesøg på institutioner, hvor små teams af professionelle kunstnere møder børn og unge og deres voksne i medskabende forestillinger.
KORA har kunsten som hjerte og tager afsæt i Dansehallernes overbevisning om, at børn og unge har krav på og behov for at møde den i deres hverdag. Dans og koreografi kan bidrage til at udvide børns og unges horisonter for, hvordan man kan agere i verden og dermed være væsentlige, sanselige indspark til identitetsdannelsen
Mere info

26. - 29. april

Skanderborg Kommune