Aktiviteter

Dansehallerne præsenterer Edhem Jesenković

M.E.N

Repremiere

Oplev eller genoplev

M.E.N – en danseforestilling om mandlig identitet portrætteret med alvor, humor og ironi. M.E.N handler om at være mand – fra fødsel til manddom og om vores opfattelser af maskulinitet.

Glæd dig til den tidligere Reumert-nomineret koreograf Edhem Jesenković som præsenterer M.E.N med samme passion for dansens udtrykssprog som har været kendetegnet for de mange anmelderroste forestillinger, som Edhem har bag sig.

Siden 2004 har Edhem Jesenković skabt en række koreografier, som har vundet stor anerkendelse, bl.a. forestillingen 4 Times Hundred og værket Dilemma of Obedience, som blev danset af Dansk Danseteaters dansere i dobbeltforestillingen Walking in the Night og nomineret til en Reumert som Årets bedste danseforestilling.
Edhem medvirkede også i år på Copenhagen Summer Dance (Dansk Danseteater årlige event på Politigården i København) med en ny duet TABU.

Forestillingen M.E.N har allerede været vist i store dele af Europa, og kan nu opleves igen i København.

X-tra: Fredag d. 7. nov. 2015 kan du blive hængende efter forestillingen til en uformel meet & greet. Edhem og de andre kunstnere vil være tilstede udenfor i foyeren efter forestillingen, og du er velkommen til at tage en snak og stille spørgsmål osv.

Anmeldelser

stjerner
Læs anmeldelsen Maskulinitet og manderoller er i fokus i nyt stykke
Berlingske 29. apr. 2014 / af Vibeke Wern

Hjerter
Læs anmeldelsen “‘Men’ danser sig gennem evolutionen til pumpende techno
Politiken 3. maj 2014 / Kristian Husted

Om Edhem Jesenković
Edhem Jesenković er koreograf og danser. Født i 1977, født og opvokset i Sarajevo, Bosnien-Herzegovina, og bor i København. I 1993 emigrerede Edhem til Sverige, hvor han opdagede han dansen. Hans karriere begyndte da han var 16 år gammel, og han blev færdiguddannet som danser fra Den Kongelige Svenske Balletskole i 1999. Edhem har arbejdet i forskellige kompagnier og været med i mange forskellige projekter i Skandinavien og resten af Europa, bl.a. Dansk Danseteater (Danmark), Ohad Naharin , Carte Blanche The Norwegian National Company of Contemporary Dance (Norge), Royal Swedish Ballet (Sverige), Galili Dance (Holland), Gulbenkian Ballet (Portugal), Skånes Dansteater (Sverige).

Credits
Koreografi/koncept: Edhem Jesenković
På scenen: Asher Lev, Alexander Bourdat, og Thomas Holm Radil Edhem Jesenković
Musik: Håvard Pedersen & Edhem Jesenković
Lysdesign: Adalsteinn Stefansson
Sceneteknik: Martin Sidelmann & Søren Jensen

M.E.N havde premiere d. 26. april 2014 i Dansehallerne, Kbh.

Forestillingen er støttet af:  Statens Kunstråd, Augustinus Fonden og Wilhelm Hansen Fonden.

M.E.N er en del af det Europæiske performance netværk Aerowaves. Edhem Jesencović er udvalgt som Aerowaves Twenty 15 kunstner.

REPUBLIKA
PS: Du kan også opleve Edhem med hans helt nye forestilling REPUBLIKA, som du kan opleve 3. – 7. feb. 2016.

Logo black

Varighed: Ca. 40 min. (uden pause)

fre kl. 19, lør. kl. 17

St. Scene

55 - 125 kr. (+ gebyr)