Aktiviteter

Charlotta Ruth(SE/AT)  & Dominik Grünbühel (AT) med PETER (UK/SE), Jenni-Elina von Bagh (FI) og Anna Öberg (SE)

Living Documents I-V

Fem koreografiske installationer

Tag på vandring i fem loopede koreografiske installationer med kunstnerne Charlotta Ruth (SE/AT), Dominik Grünbühel (AT), PETER (UK/SE), Jenni-Elina von Bagh (FI) og Anna Öberg (SE). Gennem disse fem koreografier undersøger Living Documents I-V det skæve, det paradoksale og det meningsfyldte i at dokumentere dans og performance.

Når man arbejder med live-kunst er permanent dokumentation noget af det, man er nødt til at lave. Det kan være et pressebillede, en video eller en rapport, som skal sendes til støttegiverne. Igennem en iscenesættelse af dokumentariske metoder omfavner de fem kunstnere i Living Documents I-V det noget paradoksale i at holde fast i det, der faktisk er skabt for blot at eksistere i et kort øjeblik. De udfordrer også ideen om at lave dokumentation ved at undersøge, hvad forbigående dokumentation kan være.

Hvad sker der, hvis du forestiller dig at loopet er et levende dokumentationsmedie?

Ligesom f.eks. filmoptagelser kan gentages, kan live-loops også gentages og afspilles igen og igen; men da dem, der laver det og dig, der passerer, altid er forskellige fra gang til gang, fremhæver loopet også live-situation ved at forskelligheder synliggøres i friktionen med hukommelsen. I Living Documents, som er skabt som en serie, ligger fokus snarere på at dokumentere metoder og tilbagevendende temaer end på selve kunstneren som person eller kunsten som et produkt.

Anna Öberg leger med fortolkning, materialers beskaffenhed og rummet for løgne og halvsande realiteter. Charlotta Ruth blander det, der sker, og hvad der allerede er sket og beviser aktiviteten ved hjælp af vidner og blå tape. Dominik Grünbühel fordobler kroppen og genforhandler virkeligheden til en musikvideo. Jenni-Elina von Bagh fusionerer rekvisitter, anatomi og livsarkiver gennem en teatralsk fremtidsprisme. PETER inviterer dig ind på et (markeds)sted med aktiviteter, og hvor et mindesmærke nulstiller alle din investeringer.

BEGIVENHED PÅ FACEBOOK

Credits
Kunstnerisk ledelse: Charlotta Ruth, Dominik Grünbühel
Koreografi & Performance: Peter Mills, Dominik Grünbühel, Jenni Elina von Bagh, Charlotta Ruth, Anna Öberg
Scenografi: Sofia Romberg, Luke Baio.
Ljuddesign: Johannes Burström
Programmering: Johannes Burström & Johanna Pfabigan
Essay: Vendela Grundell
Logo: Maiko Sakurai

Produktion: Ruth & Grünbühel
Med støtte af: Statens Kulturråd (Sverige), Municipal Department of Cultural Affairs Vienna, Nordic Baltic Mobility Program, Konstnärsnämnden.

Tak til: Anna Lindblad, Anders Löfberg, Lisa Schåman, Pontus Petterson, Anna Vnuk, Julian Vogel, Sarah Blumenfeld, Michael Bruckner, Ingrid Cogne, Georg Eckmayr, Anne Juren, Alessandra Kopp, Andreas Strauss, Elizabeth Ward, Eva Wallensteiner, SITE Sweden, Familjebostäder AB, Ulrika Majs & Pertti Bengtsson, Ruth & Ferdinand Mayrhofer Grünbühel, Walter Ruth.

Living Documents I-V havde urpremiere på MDT, Stockholm / 25. maj 2019

Om Kunstnerne
DOMINIK GRÜNBÜHEL (AT) 1978 / Grünbühels arbejde er blevet vist på Wiener Festwochen, Tanzquartier og WUK i Wien samt gæsteforestillinger i Sverige, Estland, Ungarn, Kroatien, Israel. Sammen med sin samarbejdspartner gennem mange år L. Baio Grünbühels er Dominik Grünbühels arbejde defineret af en ambitionen om at udvikle og skabe alt, hvad der er nødvendigt for deres forestillinger, selv.
PETER MILLS (UK / SE) 1987/  er danser, performer, koreograf, kunstner, aktivist, forsker, lærer og mentor. Peter har en MFA i koreografi fra University College of Dance & Circus Stockholm (DOCH).
CHARLOTTA RUTH (SE / AT) 1977 / Ruths arbejde er blevet præsenteret hos bl.a. Tanzquartier & Brut Vienna, MDT & på Dansens Hus I Stockholm samt i Danmark, Estland, Rusland, Norge, Frankrig. Som kunstnerisk forsker har hun arbejdet på Kunstakademiet Wien, Uniarts, Stockholm og er en del af et projekt udviklet af University of Applied Arts Wien ved Kunstnerisk Forsknings Pavilion i Venedig i 2019.
JENNI-ELINA VON BAGH (F) 1980 / er koreograf/performer fra Finland. Hun arbejder med krop, tekst og stemme som en del af et kompositionsspil. Hun har en MfA i koreografi fra Theatre Academy i Helsinki.
ANNA ÖBERG (SE) 1976 / uddannet fra universitetet for dans og cirkus i Stockholm, og i 2015 blev hun tildelt en kandidatgrad i koreografi ved Stockholms Kunsthøjskole (SKH) som den første traditionelle danser i sin historie.

Se de fuldstændige biografier her

Praktisk info
Living Documents I-V præsenteres i samarbejde med Warehouse9.
Venue: Warehouse9, Halmtorvet 11A-F, 1700 KBH V
6. – 8. sep. 2019 / Fri entre. / fredag: kl. 17-20, lørdag kl. 14-17, søndag kl. 14-17
Publikum kan komme og gå, som de ønsker. Hvert loop varer ca 15 min. Installationen er åben i i alt tre timer hver spilledag.

Installationen er åben: Fredag: kl. 17-20, lørdag kl. 14-17, søndag kl. 14-17

Venue: Warehouse9, Halmtorvet 11A-F, 1700 KBH V

Fri Entré