Aktiviteter

Charlotta Ruth(SE/AT)  & Dominik Grünbühel (AT)

Living Documents I-V

Koreografisk installation

Gennem fem koreografiske installationer, der gentages i loop henover tre timer, undersøger Living Documents I-V det skæve, det paradoksale og det meningsfyldte i dokumentationen af dans og performance. Med Charlotta Ruth(SE/AT), Dominik Grünbühel (A), Peter Mills (UK/SE), Jenni-Elina von Bagh (FI) og Anna Öberg (SE).

Ofte når man arbejder med live-kunst er dokumentation det, man modvilligt er nødt til at lave, fordi det er permanent. Det kan være et pressebillede, en video eller en rapport, som skal sendes til støttegiverne. Igennem en iscenesættelse af dokumentariske metoder omfavner de fem kunstnere i Living Documents I-V det noget paradoksale i at holde fast i det, der faktisk er skabt for blot at eksistere i et kort øjeblik. De udfordrer også ideen om at lave dokumentation ved at undersøge, hvad forbigående dokumentation kan være.

Hvad sker der, hvis du forestiller dig at loopet er et levende dokumentationsmedie?

Ligesom f.eks. filmoptagelser kan gentages, kan live-loops også gentages og afspilles igen og igen; men da dem, der laver det og dig, der passerer, altid er forskellige fra gang til gang, fremhæver loopet også live-situation ved at forskelligheder synliggøres i friktionen med hukommelsen. I Living Documents, som er skabt som en serie, ligger fokus snarere på at dokumentere metoder og tilbagevendende temaer end på selve kunstneren som person eller kunsten som et produkt.

Anna Öberg arbejder med fortolkning, materialers beskaffenhed og rummet for løgne og halvsande realiteter. Charlotta Ruth blander det, der sker, og hvad der allerede er sket og beviser aktiviteten ved hjælp af vidner og blå tape. Dominik Grünbühel fordobler kroppen og genforhandler virkeligheden til en musikvideo. Jenni-Elina von Bagh fusionerer rekvisitter, anatomi og livsarkiver gennem en teatralsk fremtidsprisme. PETER inviterer dig ind på et (markeds) sted med aktiviteter, og hvor et mindesmærke nulstiller alle din investeringer.

Credits
Kunstnerisk ledelse: Charlotta Ruth, Dominik Grünbühel
Koreografi & Performance: Peter Mills, Dominik Grünbühel, Jenni Elina von Bagh, Charlotta Ruth, Anna Öberg
Scenografi: Sofia Romberg, Luke Baio. Ljuddesign: Johannes Burström
Programmering: Johannes Burström & Johanna Pfabigan
Essay & samtale: Vendela Grundell
Koordinering & PR: Julia Kolehmainen
Logo: Maiko Sakurai

Produktion: Ruth & Grünbühel i co-produktion med MDT
Med støtte af: Statens Kulturråd (Sverige), Municipal Department of Cultural Affairs Vienna, Federal Chancellery Austria, Nordic Baltic Mobility Program, Konstnärsnämnden.

Tak til: Camilla Carlberg, Pär Bohjort, Jan Wikström, Paulina Holm, Anna Lindblad, Anders Löfberg, Lisa Schåman, Pontus Petterson, Anna Vnuk, Julian Vogel, Sarah Blumenfeld, Michael Bruckner, Ingrid Cogne, Georg Eckmayr, Anne Juren, Alessandra Kopp, Andreas Strauss, Elizabeth Ward, Eva Wallensteiner, SITE Sweden, Familjebostäder AB, Ulrika Majs & Pertti Bengtsson, Ruth & Ferdinand Mayrhofer Grünbühel, Walter Ruth.

Living Documents havde premiere på MDT, Stockholm / 25. maj 2019

Praktisk info
Living Documents I-V kan opleves på Warehouse9 og forskellige lokationer omkring Halmtorvet 11A, 1700 V.
6. – 8. sep. 2019 / Fri entre. / fredag: kl. 17-20, lørdag kl. 14-17, søndag kl. 14-17
Publikum kan komme og gå, som de ønsker. Hvert loop varer ca 15 min. Installationen er åben i i alt tre timer hver spilledag.

Installationen er åben: Fredag: kl. 14-17, lørdag kl. 17-20, søndag kl. 17-20 .

Venue: Warehouse9, Halmtorvet 11B, Copenhagen

Fri Entré

Living Documents I-V / Fotocredit: Romberg/Baio/Sakurai