Aktiviteter

Nønne Mai Svalholm / CHOREOGRAPHY IN ACTION

KROPPEN SOM PLATFORM FOR YTRING

ARBEJDSDEMO & TALK / Nønne Mai Svalholm (DK)
Del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

Siden 2015 har Nønne Mai Svalholm arbejdet med temaet Rethink Ageing. Sammen med en større gruppe seniorer, afprøver hun løbende koreografiske koncepter og greb, som undersøger iscenesættelse af seniorerne som performere, scenografisk landskab og rollemodeller.
Værkerne Circuit – en refleksion over aldring (2016), Ultima (2017) og det kommende værk Gravity (2019) skabes som en trilogi.

Kraft og skrøbelighed er udgangspunktet når koreograf Nønne Mai Svalholm og udvalgte performere i alderen 60+ giver en arbejdsdemonstration og fortæller om det kunstneriske arbejde med at skabe koreografiske værker over temaet Rethink Ageing.

“Det er vigtigt for mig at ældre mennesker optræder i mine værker og skildrer flere sider af mennesket og menneskeheden, fordi vi stort set overalt – også i kunsten – repræsenteres af unge eller voksne. De ældres bevidsthed om at deres liv ikke varer evigt, og deres reaktioner på det faktum at krop og sind aldres, sætter mit eget liv i perspektiv. Jeg søger et specifikt kunstnerisk udtryk af autentisk kraft og skrøbelighed, som de ældres udfordringer, begrænsninger og erfaringer bidrager til”
Koreograf Nønne Mai Svalholm

Nønne Mai Svalholm skaber koreografiske værker med udgangspunkt i et feministisk blik på kroppen i forhold til vores samtid. Svalholm er kunstnerisk leder og koreograf i Svalholm Dans, og har siden 2008 skabt en række koreografiske værker, kortfilm, turnéer og kulturudvekslingsprojekter i Mellemøsten og Nordafrika. Fokus har været på kunstværket, ikke kun som et æstetisk produkt med også som en handling og en platform for ytring. Den kunstneriske vision er at sætte kroppen fri ved at iscenesætte kroppen, og derved skabe rum for nye erkendelser. Værkerne bliver potentielt politiske, når de udvikles eller opføres i eksempelvis en Mellemøstlig og Nordafrikansk kontekst. Et eksempel på det er værket CHEST (duet, Egypten 2013) som blev udviklet til og opført af lokale performere – en egyptisk mand og kvinde – som i værket igen og igen banker deres brystkasser mod hinanden. CHEST blev skabt som et stedspecifikt værk og opført i den gamle bydel af Kairo under demonstrationerne i 2013.
www.svalholm.dk

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk, og det er primært henvendt til branchen, er dog åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste ugentlige præsentationer.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Varighed: Varighed / 2 timer

Hvornår / kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré