Aktiviteter

Dalija Acin Thelander / choreogrgraphy in action

Koreografisk og performativ praksis for babyer

FOREDRAG OG DIALOG / Dalija Acin Thelander (SE)
En del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

Koreograf, teater- og kulturkvinde Dalija Acin Thelander er engageret i forskning og skabelse af moderne dans for babyer og børn. Denne aften præsenterer hun sine koreografiske metoder og nogle af de forestilling, hun har skabt.

Dalija Acin Thelander fortæller om sit koreografiske arbejde med helt små (0-18 måneder). Hun udfordrer det gængse syn på udøvende kunst for børn, udforsker nye muligheder for koreografisk praksis og foreslår ukonventionelle møder med kunsten. Hun ønsker med aftenens foredrag at stimulere til nytænkning og  udfordre begreberne æstetik og scenekunst til babyer.

Dalijas koreografiske praksis for babyer tager afsæt i et sensorisk-perceptuel perspektiv og hun vil tale om nogle af nøgle-aspekterne i sit arbejde:

– Begrebet koreografi som udvidet praksis.
– Synergi mellem koreografi og installationskunst.
– Sanseligt indbyrdes forhold mellem krop og sind.
– Agentur som politiseret æstetisk praksis.
– Gensidigt indflydelsesrig udveksling mellem kunstnere og publikum.

Thelander’s idéer og arbejde imødegår børns naturlige nysgerrighed og legelyst og understreger vigtigheden af voksen-barn-relationer set i et socialt og kunstnerisk perspektiv.

Om Dalija Acin Thelander
Hun har været intensivt involveret i forskning og skabelse af dans for babyer og børn siden 2008 og har den grundlæggende holdning, at det er vigtigt, at barnet møder kunsten i de helt tidlige år. Hendes arbejde stræber efter at  bidrage til begrebet koreografi som en udvidet praksis og fokuserer på publikums agentur.
Hendes forestillinger for det yngste publikum har succesfuldt spillet i Japan, Korea, Kina, Indien, Brasilien og Europs. Og hendes koreograferede installationer til babyer Baby Space blev co-produceret i Serbien, Polen, Danmark, Japan, Kina, Singapore og Grønland. I 2017 skabte hun et bestillingsværk til Operahuset i Stockholm. Hun deler resultaterne af sin forskning gennem adskillige foredrag og laboratorier.

www.dalijaacinthelander.com

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Hvornår / kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Foto / Jakub Wittchen