Aktiviteter

Boaz Barkan, Xiri Noir, Bart Bijnens, Cornelia Scheuer

Kaffe på tværs af Sydhavnen

Når vi samles om et bord, skaber vi en fælles midte – og et rum, hvor vi kan dele stort og småt.

17.-21. september 2019 rykker et lille hold kunstnere ind i Sydhavnen. De tager pulsen på, hvordan det er at bo i bydelen og undersøger hvilke fortællinger, der rumsterer der. Kunstnerne bevæger sig rundt i bydelen med et mobilt kaffebord og byder alle sydhavnerne på en kop kaffe eller to. Der vil være rum til at udveksle store og små fortællinger. Det rullende bord er en åben platform, der inviterer alle til at kigge forbi.

Følg updates fra kunstnernes vej rundt i Sydhavnen her

KUNSTNERNE
De fire garvede kunstnere, der indtager Sydhavn, har stor erfaring med at inddrage folk i deres kunstneriske arbejde og tager afsæt i folks egne fortællinger og virkelighed. Mød de to danske kunstnere koreograf og performer Boaz Barkan sammen med performer, koreograf og aktivist Xiri Tara Noir. De vil være i følgeskab med to internationale scenekunstnere, den hollandske skuespiller Bart Bijnens og den østrigske performer og instruktør Cornelia Scheuer.

De er alle fire håndplukket til den danske del af det store internationale EU-projekt, Centriphery, der finder sted i ni lande i perioden 2018-22. Projektets fokus er at udvikle og igangsætte borgerinddragende og kunstnerisk drevne aktiviteter rundt i de deltagende lande og på Europæisk plan dele de processer og aktiviteter, der igangsættes.

EN DEL AF NOGET STØRRE
Dansehallerne er den danske ledende partner i Centriphery og tovholder i det danske projekt. Bydelen Sydhavn er rammen for den danske del af projektet, som foregår i tæt samarbejde med det lokalforankret Sydhavn Teater, der er den lokale samarbejdspartner. Ønsket er at udvide projektet med nye samarbejder med flere lokale kunstnere, borgere og institutioner.

Kunstnerne vil sammen med Sydhavn Teater fortsætte, efter besøget i september, fortsætte med at blive klogere på, hvad der gør Sydhavn til en fantastisk bydel.
Der bliver igangsat lokale aktiviteter i løbet af vinteren 2019 og foråret 2020 for alle interesserede borgere, som har lyst til at møde de sydhavnere, som de ikke plejer at møde gennem nye kunstneriske aktiviteter.
I juni 2020 afrundes kunstnernes møder og aktiviteterne i Sydhavnen med et fælles kunstnerisk event, som samler beboere i deltagerinddragende kunstneriske aktiviteter. Eventen udvikles i tæt samarbejde med borgerne og interesserede institutioner i Sydhavn i løbet af foråret 2020, og der er plads til alle sydhavnere.

Mere om Centriphery her
www.dansehallerne.dk/centriphery/
Sydhavnteater.dk

Hvornår / Dagstimerne

Hvor / Sydhavnen