Aktiviteter

Dansehallerne m.fl.

Kroppen i scenekunsten for de yngste

Éndagsseminar for scenekunstbranchen: dansere, koreografer, skuespillere, m.fl.

På denne seminardag for scenekunstbranchen kan du møde dine kolleger, der også interesserer sig for de yngste børn som målgruppe, og du kan få et indblik i den norske koreograf Siri Dybwiks arbejde for børn i 0-6-års-alderen.

Om formiddagen deler Siri Dybwik og dybwikdans aspekter af sin kunstneriske praksis, hvor du som deltager også fysisk kommer til at afprøve forskellige metoder på gulvet. Eftermiddagen er reserveret til dialog mellem deltagerne med afsæt i spørgsmålet ”Hvordan engagerer vi småbørnspublikummet og deres voksne rundt om den kunstneriske oplevelse på måder, der bedst muligt understøtter oplevelsens aftryk?”

Formiddagen med Siri Dybwik og dybwikdans
På denne sommerdag glæder dybwikdans sig til at møde danske aktører, som har interesse for de alleryngste. dybwikdans vil præsentere noget af deres arbejde, og det kunstsyn og børnesyn, der ligger til grund for deres kunstneriske virke. Som del af præsentationen vil de dele deres erfaringer med, hvordan både udøvernes og børnenes perspektiv på meningsdannelse er vigtig i kunstnernes møde med det helt unge publikum.

I præsentationen indgår fysiske dele, hvor deltagerne selv kommer på gulvet.

dybwikdans lægger med deres oplæg op til en dialog om hvad scenekunst for de alleryngste kan være, hvilke kvalitetsbegreber der er på spil, og på hvilke måder vi kan løfte dette felt frem og op – med hensyn til status.

Om dybwikdans
dybwikdans er et norsk kompagni, som arbejder med scenekunst for de alleryngste: 0-2-årige og 3-5-årige. Kompagniet etableredes i 1999 og har siden arbejdet for at højne status for kunstneriske udryk for børn og unge.

dybwikdans inviterer med deres forestillinger til verdener, som åbner for undren og empatiske fællesskaber. Værkerne placerer sig inden for en interaktiv dramaturgi hvor deltagelse, interaktion og demokratisk form er vigtig. dybwikdans ser på interaktion som en politisk handling, hvor vi overlader scenen til de alleryngste, og dermed manifesterer, at små børn er lige så vigtige som voksne mennesker. I deres kunstnerskab ser dybwikdans på barnet som kompetent og med evne til at gå ind i komplekse, kunstneriske dialoger. Værkerne læner sig op ad et moderne syn børn og barndom, og er tæt knyttet til forskning inden for børnehavevidenskab og kommunikativ musikalitet. Dansehallerne og dybwikdans samarbejder i 2021 om en produktion for vuggestuer, ”Bagom stjernerne”, som i Danmark efterfølgende kommer på turné i regi af Dansehallernes børne- og ungeprogram KORA.

Kompagniet turnerer i Norge, Europa, USA og Asien med flere produktioner.

Se meget mere om kompagniet her: www.dybwikdans.com

Praktisk information:

Hvornår: Tirsdag den 8. juni 2021 kl. 9.30 – 16.00.

Hvor: Copenhagen Contemporary, København.

Pris: 200 kr., inklusiv forplejning.

Tilmelding: Senest den 10. maj hos Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelsen.

Tilmeldingslink: https://ddsks.dk/da/kroppen-i-scenekunsten-de-yngste

Arrangører: Dansehallerne i samarbejde med Limfjordsteatret, Teatercentrum og Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelsen.

Foto: Tale Hendnes