Aktiviteter

Hilde Ingeborg Sandvold

GRÅTT

Kender du det at være bange for aldrig at starte igen, hvis du stopper op – og står helt stille?

Bevægelse er min motor. Mit hjerte slår, når min fødder bevæger sig, og blodet pumper i mine årer. Jeg hyperventilerer, bliver ved og ved. Jeg fyldes af glæde og samtidig elendighed. Jeg er succesfuld fortravlet, vellykket nok til at være i fuld sving.

GRÅTT er et koreografisk værk med afsæt i fænomenet stress, og den manglende kropskontakt, det kan medføre.

Når man nærmest mister sig selv og bliver passiv tilskuer til omverdenen, ude af stand til at kommunikere. Når det sorte er sortest, og man er fanget i stresstilstandens apatiske, følelsesløse krop.

Hvis arme er det egentlig, der vokser ud fra mine skuldre?

 

Hilde Ingeborg Sandvold – kunstneren bag GRÅTT
”Engang, krydsede jeg Atlanterhavet 4 gange på 10 dage. Jeg vågnede i en seng, uden at vide hvor jeg var, svimmel, med kvalme. Mine fødder var langt væk fra mit hoved, og mine indvolde svævede stadig over havet. Siden den slags begyndte at ske, med mig og dem rundt om mig, er jeg blevet optaget af et af vor tids mest almindelige problemer: Stress.”

GRÅTT skabes af den norske koreograf Hilde Ingeborg Sandvold. Hilde har base i Danmark og er på kort tid blevet en essentiel del af den danske dansescene med hendes stærke sceniske kompromisløse udtryk og villighed til at dele sine kunstneriske idéer. Hun er uddannet ved Statens Scenekunstskole med afgang i 2013.

Hilde har arbejdet som danser for en række koreografer og kompagnier i både ind- og udland, blandt andet Tina Tarpgaard, Ted Stoffer, David Zambrano, Edhem Jesenkovic, Kitt Johnson, Wim Vandekeybus/Ultima Vez, Unusual Symptoms og Andreas Constantinou.

Som koreograf har Hilde Ingeborg Sandvold skabt en række solo-værker og har turneret i ind- og udland, blandt andet “Greenpiece” og “Crossfade”, begge produceret af Kitt Johnson/X-act” og desuden “Just a stupid little piece/Girl on fire”, og “DANS, FOR SATAN”. Hilde er desuden i et længere samarbejde med kompagniet Corpus ved Det Kongelige Teater, hvortil hun skabte forestillingen “Mother” i 2019, og forestillingen “Shuffle Play” skulle have haft premiere i april 2021, men blev desværre aflyst pga. COVID-19.

GRÅTT er Hildes første store egenproduktion. Forestillingen skabes i forlængelse af Hildes succesfulde solo “DANS, FOR SATAN”, som har givet hende international anerkendelse og været vist på 16 scener i 11 lande, valgt til den anerkendte europæiske platform Aerowaves og ICE HOT Nordic Danceplatform 2018.

GRÅTT credit
Koreograf og danser / Hilde Ingeborg Sandvold (NO/DK)
Komponist / Bernt Isak Wærstad (NO)
Danser / Niklas Valenti (SE/IT)
Scenografi / KASPERSOPHIE (DK)
Lysdesigner / Seth Rook Williams (UK)
Dramaturg / Thomas Schaupp (DE)
Urpremiere / Borabora, Århus 21.-22. september 2021
Co-produceres af / BoraBora i Århus og Dansehallerne i København.
Tak til / DiG (NO), Theatre Sevelin 36 (CH), CSC (IT) og Studio303 (CA), for residencies under skabelsesprocessen.
Forestillingen er støttet af / Statens Kunstfond, Dansk Skuespillerforbund, Augustinus Fonden og Bikubenfonden.


Dansehallerne indtager Kapellet og præsenterer sitrende værker af tre toneangivende koreografer på den danske scene samt NEW SH*T – et rask svirp af morgendagens dans. Vær med 18. november – 4. december 2021.

Hvornår / kl. 20

Hvor / Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV

Foto / Brian Melzer