Aktiviteter

Hilde Ingeborg Sandvold

GRÅTT

Køb billetter

GRÅTT er et koreografisk værk om oplevelsen af stress, og hvordan den påvirker os mentalt og fysisk. Den manglende kontakt med kroppen. Følelsen af at miste sig selv og blive en passiv tilskuer til omverdenen. Fornemmelsen af at alt bare er gråt i gråt, og man er fanget i stresstilstandens apatiske, følelsesløse krop. Hvis arme er det egentlig, der vokser ud fra mine skuldre?
Publikum inviteres ind i et rum, hvor den dansende krop og musikken flettes sammen med en intens selv-iagttagelse af kødet – på en krop, der gradvis skal finde vejen tilbage til der, hvor der er sammenhængskraft.

”Engang krydsede jeg Atlanterhavet 4 gange på 10 dage. Jeg vågnede i en seng, uden at vide hvor jeg var, svimmel, med kvalme. Mine fødder var langt væk fra mit hoved, og mine indvolde svævede stadig over havet. Siden den slags begyndte at ske, med mig og dem rundt om mig, er jeg blevet optaget af et af vor tids mest almindelige problemer: Stress.”
– Koreograf Hilde Ingeborg Sandvold

 

Hilde Ingeborg Sandvold (NO/DK) – kunstneren bag GRÅTT
Hilde Ingeborg Sandvold har base i Danmark og er på kort tid blevet en essentiel del af den danske dansescene med hendes stærke sceniske kompromisløse udtryk og villighed til at dele sine kunstneriske idéer. Hun er uddannet ved Statens Scenekunstskole, Kbh. med afgang i 2013.

Som koreograf har Hilde Ingeborg Sandvold skabt en række solo-værker og har turneret i ind- og udland, blandt andet “Greenpiece” og “Crossfade”, begge produceret af Kitt Johnson/X-act” og desuden “Just a stupid little piece/Girl on fire”, og “DANS, FOR SATAN”. Hilde var desuden i et længere samarbejde med kompagniet Corpus ved Det Kongelige Teater, hvortil hun skabte forestillingen “Mother” i 2019, og “Shuffle Play” var tiltænkt premiere i april 2021, men blev aflyst pga. COVID-19.

GRÅTT er Hildes første store egenproduktion. Forestillingen skabes i forlængelse af Hildes succesfulde solo “DANS, FOR SATAN”, som har givet hende international anerkendelse og været vist på 16 scener i 11 lande, valgt til den anerkendte europæiske platform Aerowaves og ICE HOT Nordic Danceplatform 2018.

Som danser har Hilde desuden arbejdet for en række koreografer og kompagnier i ind- og udland, blandt andet Tina Tarpgaard, Ted Stoffer, David Zambrano, Edhem Jesenkovic, Kitt Johnson, Wim Vandekeybus/Ultima Vez, Unusual Symptoms og Andreas Constantinou.
Mere info om Hilde her

GRÅTT credit
Koreograf og danser / Hilde Ingeborg Sandvold (NO/DK)
Komponist / Bernt Isak Wærstad (NO)
Danser / Niklas Valenti (SE/IT)
Scenografi / KASPERSOPHIE (DK)
Lysdesigner / Seth Rook Williams (UK)
Dramaturg / Thomas Schaupp (DE)
Urpremiere / Borabora, Århus 21.-22. september 2021
Co-produceres af / Bora Bora, Århus og Dansehallerne, København.
Residencies / DiG (NO), Theatre Sevelin 36 (CH), CSC (IT) og Studio303 (CA)
Forestillingen er støttet af / Statens Kunstfond, Dansk Skuespillerforbund, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond og Bikubenfonden.


Dansehallerne indtager Kapellet og præsenterer sitrende værker af tre toneangivende koreografer på den danske scene samt NEW SH*T – et rask svirp af morgendagens dans. Vær med 18. november – 4. december 2021.

Hvornår / kl. 20

Hvor / Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV

Foto / Brian Melzer