Aktiviteter

Antoinette Helbing & Jan Vesala / CHOREOGRAPHY IN ACTION

Re-Dream – fra danseforestilling til film

FILMPREMIERE & DIALOG / Antoinette Helbing (DE/DK) & Jan Vesala (SE/DK)
Del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

Du inviteres til premieren på filmen Re-Dream, som er et samarbejdsprojekt mellem
Antoinette Helbing og Jan Vesala. Filmen udspringer fra forestillingen “I’m nothing, but I could be anything” (2016) af Antoinette Helbing. Samtidig er filmen baseret på interviews med ældre mennesker, som kikker tilbage på deres drømme igennem livet. Disse interviews blev lavet, imens forestillingen var på turné i Danmark, Grønland og på Færøerne.

I forlængelse af filmen fortæller Antoinette og Jan om deres arbejdsmetoder med at skabe en film baseret på en færdig forestilling samtidig med at information fra interviewene blev integreret. Dialogen tager tager afsæt i, hvordan de brugte filmmediets privilegier:

Muligheden for at arbejde med tidsforskydninger.
Muligheden for at skifte perspektiv fra et øjeblik til et andet.
Muligheden for at flytte tilskuerne til et nyt sted.
Muligheden for at fjerne de begrænsninger, som man står med under kreationen af en forestilling.

Samtidig folder de også ud, hvordan de mange muligheder blev erstattet af nye udfordringer:

Over hvor lang tid kan en filmsekvens udfolde sig i forhold til en live scene?
Hvor langt kan man strække den dramaturgiske logik?

Om Antoinette Helbing og Jan Vesala
Udover Jans passion for at skabe dansefilm har han arbejdet som danser og performer i mere end 30 år inden for mange områder af dans. Nogle af de mennesker, han har  arbejdet med, er Pina Bausch, Janet Jackson, Rui Horta, Kitt Johnson, Camilla Stage, Dorte Olesen, Pernille Garde og Birgit Cullberg.
I de senere år har Jan etableret et intensivt kunstnerisk samarbejde med Antoinette, som er en tysk dansekunstner med base i København. Hendes koreografiske værker “How to be / loved” (2013) og “Re-Dream” (2016) turnerede Holland, Rusland, Danmark, Sverige, Norge, Grønland, Færøerne og Filippinerne.
Udover sin koreografiske praksis arbejder hun som danser for Åben Dans Productions, Tina Tarpgaard, Andreas Constantinou og Kitt Johnson. Før hun kom til Danmark arbejdede hun som danser teaterkompagnier samt freelance danser og koreograf i Tyskland.

antoinettehelbing.wordpress.com


Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION

Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Hvornår / kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré