Aktiviteter

Olivia Riviere & Lisen Pousette

Ever losing

Køb billetter

Gennem growling-noise og den (kvindelige) duet som format foreslår værket et ‘værende i nærhed med døden’. Growling, en mandlig kodet stemme teknik, er en mørk og aggressiv lyd, der bruges i musikstile såsom death metal og grindcore. I dette værk er stil og effekt skrællet af, og lyden er snoet ind i relationelle billeder som kram, holden i hånd, pardans – alle elementer af dualitet, venskab og lesbisk kærlighed. En fusion, der inviterer til en følelse af med-afhængighed og intimitet, hvor normative afbildninger af styrke omsmeltes til plateauer for skrøbelighed.

Omsorg. Om sorg.

‘Væren i nærhed med’ peger på det at ‘være i’ som et tidsligt alternativ til det at ‘komme igennem’, ‘udvikle sig til’ eller ‘komme over’ hvilket konstituerer den konventionelle opfattelser af døden, at dø og sorg. Sammen med publikum bevæger duetten sig langs ikke-lineære teksturer af tab, der pulserer til lyden af knirken, hvæsen, brølen – en slags klagesang.

Credits
Koreografi og performance / Lisen Pousette & Olivia Riviere
Mentor / Anna Efraimsson, Malin Arnell
Tak til / Anna Efraimsson & Josefine Wikström
Lyddesign / Jenny Larsson
Costumer / Tove Dreiman
Fotos: Sophie Pousette

Forestillingen (tidl. titel: Textures of loss) havde urpremiere på Fylkingen 22. feb. 2019 / https://www.fylkingen.se/program
Danmarkspremiere på Warehouse9.

Om
OLIVIA RIVIERE (SE) er danser / koreograf baseret i Kbh. Siden sin eksamen fra ‘Den Danske Scenekunst skole’ (2015) har hun været involveret i DANSEatelier – et fysisk sted og en gruppe af 11 performancekunstnere der sameksisterer i sit forhold til dansen. Emner der er vævet ind i de fleste af hendes engagementer, er de materielle aspekter af stemninger, objekter og vokal lyde og deres indflydelse: Disse er alle elementer der spiller en større rolle i hendes bredere interesse omkring begrebet objektivering / subjektivisering. På det seneste har hun arbejdet med kunstnere som Marie Topp, Karis Zidore, Anders Paulin, Sara Gebran og Lisen Pousette.

LISEN POUSETTE (SE) er koreograf og danser bosat i Stockholm, for nylig gradueret fra DOCHs MA-program i koreografi. Lisen er uddannet i dans på ArtEZ, Arnhem, og var under sin studietid en del af den nederlandsk-baserede kollektive Baby Skin. Efter at have afsluttet sin BA har hun studeret moderne filosofi ved Södertörn Universitet og i en kortere periode på Karolinska Instituttets psykologi program. Udover jævnlig deltagelse i Ellen Söderhults arbejde er Lisen en del av organisationen bag den uformelle POSSE dans- og læsegruppes sammenkomster samt trommeslager i et Black metal-punk band Moddervarken.

www.danseatelier.dk

Venue: Warehouse9 – Bygning 66, Halmtorvet 11A-F, 1700 V

Om Warehouse9
Warehouse9 er en producerende kunstscene for performance og mediekunst etableret i 2007. Warehouse9 har ofte fokus på queer og feministiske tematikker og medvirker til at udvikle den nationale og internationale scene for performance, installation og stedsspecifik kunst.

Varighed: Varighed / ca. 55 min. (uden pause)

tirsdag kl. 20

40 - 125 kr. (+ gebyr)

Textures of Loss - Fotocredit / Sophie Pousette