Aktiviteter

Olivia Riviere (SE) & Lisen Pousette (SE)

Ever losing

I EVER LOSING træder Olivia Riviere og Lisen Pousette ind i tidligere erfaringer, og bryder op med tiden, i et forsøg på at finde måder at leve i nærhed af tab. 

Med en fælles baggrund i korsang og en interesse i at arbejde koreografisk med lyd tager Olivia Riviere og Lisen Pousette udgangspunkt i en undersøgelse af growling: en mørk, aggressiv og mandligt kodet stemme teknik der bruges i musikgenrer såsom death metal og grindcore. Ved at bryde væk fra metalmusikkens æstetiske klichéer, væves lyden sammen med relationelle billeder såsom et kram, holden i hånd og pardans – elementer af dualitet, venskab og lesbisk kærlighed.

har døden taget noget fra dig, så giv det tilbage – Naja Marie Aidt

Brudt, at være brudt, bliver her lig med at være skyldner, udtømt og samtidig i bruddet. At opholde sig i bruddet og lytte til lyden af brudte kroppe kan være en måde at gøre sig fri fra skyld. Det kan være en måde at modstå samtidens krav om at forvandle tab og at komme videre. EVER LOSING er et løbende forsøg til at give plads til tab ved at vende tilbage til taberen, den brudtes, position og derigennem insistere på dens frugtbarhed. Eller, måske bare to losers, der danser i bruddet.

Credits
Koreografi og performance / Lisen Pousette & Olivia Riviere
Lyd / Karis Zidore
Mentor / Anna Efraimsson, Malin Arnell
Tak til / Anna Efraimsson & Josefine Wikström
Lys rådgivning / Jenny Larsson
Lyd design / Kristian Pedersen
Kostume rådgivning / Tove Dreiman
Fotos: Sophie Pousette

Forestillingen (tidl. titel: Textures of loss) havde urpremiere på Fylkingen 22. feb. 2019 / https://www.fylkingen.se/program
Danmarkspremiere på Warehouse9.

Om
OLIVIA RIVIERE (SE) er danser / koreograf baseret i Kbh. Siden sin eksamen fra Den Danske Scenekunstskole (2015) har hun været involveret i DANSEatelier – et fysisk sted og en gruppe af 11 performancekunstnere der sameksisterer i sit forhold til dansen. Emner, der er vævet ind i de fleste af hendes engagementer, er de materielle aspekter af stemninger, objekter og vokal lyde og deres indflydelse: Disse er alle elementer, der spiller en større rolle i hendes bredere interesse omkring begrebet objektivering / subjektivisering. På det seneste har hun arbejdet med kunstnere som Marie Topp, Karis Zidore, Anders Paulin, Sara Gebran og Lisen Pousette.

LISEN POUSETTE (SE) er koreograf og danser bosat i Stockholm, og har færdiggjort DOCHs MA-program i koreografi. Lisen er uddannet i dans på ArtEZ, Arnhem, og var under sin studietid en del af den nederlandsk-baserede kollektive Baby Skin. Efter at have afsluttet sin BA har hun studeret nutidig filosofi ved Södertörn Universitet og i en kortere periode på Karolinska Instituttets psykologi-program. Udover jævnlig deltagelse i Ellen Söderhults arbejde er Lisen en del af organisationen bag den uformelle POSSE danse- og læsegruppes sammenkomster samt trommeslager i et black metal-punk band Moddervarken.

www.danseatelier.dk

Venue: Warehouse9, Halmtorvet 11A (til højre for hovedindgangen til Øksnehallen), 1700 Kbh V.

Om Warehouse9
Warehouse9 er en producerende kunstscene for performance og mediekunst etableret i 2007. Warehouse9 har ofte fokus på queer og feministiske tematikker og medvirker til at udvikle den nationale og internationale scene for performance, installation og stedsspecifik kunst.

Varighed: Varighed / ca. 55 min. (uden pause)

tirsdag kl. 20

40 - 125 kr. (+ gebyr)

Textures of Loss - Fotocredit / Sophie Pousette

PR Foto / Fotocredit Sophie Pousette (jpeg)