Aktiviteter

Marta Alstadsaeter og Kim-Jomi Fischer

Engel – del af et dobbeltprogram

Forestillingen er en del af et dobbeltprogram med værket Stigma af Kitt Johnson X-act. Billet gælder til hele aftenen med begge værker!


ENGEL
Hvor er englene i vores tid?

Hvem guider os igennem nutidens kaos?
En cirkusakrobat og en danser smelter sammen i en fysisk dialog.

En forestilling om at omfavne de mange ubegribelige sider ved at være menneske. Mød spørgsmål uden at give svar og slut fred med de ting, der er vanskelige at forklare.

Hvad er bevidsthed? Når en tanke opstår, hvor kommer den fra? Vi sanser og oplever verden omkring os på mange forskellige måder.  Det kan være vanskeligt for os at forstå det, som ikke kan formuleres og frygten for det ubegribelige kan være en forhindring for os.

ENGEL er inspireret af digtet “Stof dat als een meisje”, hvor poeten Toon Tellegen beskriver en mand, som bliver jagtet af en engel.

Marta Alstadsaeter (N) & Kim-Jomi Fischer (NL)
Kim-Jomi og Marta mødtes i 2015 og med deres forskellige baggrunde i dans og cirkus førte det til et givtigt samarbejde. I løbet af det sidste år har de to sammen skabt deres eget bevægelsessprog og kreerer værker sammen, hvor de kan gå ud over rammerne i deres discipliner og dykke ind i den fysiske kommunikation mellem dem. De skaber nu værker sammen i Norge og Holland i tæt samarbejde med Dansateliers (NL) og Dansarena Nord (NO).
Kim-Jomi er født ind i en familie af street performers og blev introduceret til partnerakrobatik i en tidlig alder. Marta kommer fra en familie af billedkunstnere og vil egentlig have været forfatter, men inspireret af et mere fysisk sprog specialiserede hun sig i hånd til hånd akrobatik og fik en bachelorgrad i Circus Arts fra Codarts University i Rotterdam.

Aerowaves Twenty19
Duoen er udvalgt som Aerowaves Twenty19 kunstnere. Hver år vælges 20 af de mest lovende, talentfulde koreografer i Europa af det prestigefyldte internationale netværk Aerowaves. Dansehallerne er en af 33 europæiske partnere i Aerowaves netværket.
aerowaves.org

Credit
Koncept & koreografi /
Marta Alstadsaeter & Kim-Jomi Fischer
Udøvende / Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
Musik / Rutger Zuydervelt, stemme Kim-Jomi Fischer, mastering Marlon Wolterink, tekst baseret på udsagn af Anil Seth i ‘Guardian science weekly big unknown: what is consciousness’
Lysdesign, teknik / Loes Schakenbos
Dramaturgi og kunstnerisk rådgivning / Petra Eikelenboom, Piet Rogie, Merel Heering
Kostumer, scenografi / Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
Foto / Anna v Kooij
Video, trailer / Paul Sixta
Tak til /
Vincent Kollar, Andreas Eilertsen, Jasper van Luijk, Erik Kaiel
Samproduceret af / Festspillene i Nord-Norge, Dansateliers, Podium Bloos, Dansarena Nord
Støttet af / Eilertsen & Granados teaterkompani, Dansearena Nord, Scenekunst i Nordland, Fond for lyd og billede – Kulturrådet
Ur-premiere / at the Arctic Arts Festival, Harstad kulturhus, Norway 27th of June 2018.
Vinder af / the Dutch ‘BNG Bank Dans Prijs’

https://martaandkim.com

Programmet
6.
marts 2019
Kl. 20-20.35 / Engel
Kl. 20.35-20.55  pause
Kl. 20.55-21.20 / Stigma

7. marts 2019
Kl. 19-19.35 / Engel
Kl. 19.35-19.55  pause
Kl. 19.55-20.20 / Stigma

Hvor / Pakhus 11, Dampfærgevej 2, København