Aktiviteter

Björn Säfsten & Pernille Welent Sørensen

Kunstnerisk praksis, metodologi og interaktivitet / choreography in action

Dialog / Björn Säfsten & Pernille Welent Sørensen

Aftenen starter med en kort præsentation af koreograf Björn Säfsten og Ph.D studerende Pernille Welent Sørensen og de tager derefter afsæt i børneforestillingen Matsalen (2016) som et eksempel i snakken om kunstnerisk praksis, metodologi og interaktivitet.
Pernille og Björn vil tale om koreografi ift. forskellige måder at være publikum på, som de begge deler en interesse for.

Matsalen er et bestillingsværk til Regionteater Väst og Göteborgs Operans Danskompani på baggrund af et ønske om et interaktivt værk, der skulle beskæftige sig med et rum på en skole – det blev kantinen.

Om Björn Säfsten
I koreograf Björn Säfstens arbejde og værker klippes, dissekeres og udsættes krop og bevidsthed såvel som deres fælles handlinger. I midten er oprettelsen af ​​”et andet legeme”, et andet begreb om menneskelig fysikalitet, der skaber billeder, der problematiserer vores opfattelse af den menneskelige natur. Den fysiske bevægelse frigiver billeder, der stammer fra en bestemt fysisk handling på en tilfældig måde. På denne måde kan værkerne tage uventede visuelle vendinger og gøre skarpe kast. Det omformes ofte, når det præsenteres og manifesterer sig igen hver gang i hvert møde med et publikum.

Om Pernille Welent Sørensen
Pernille er Ph.d.-studerende og konsulent på Teatercentrum. Pernille er mest til farven blå, mørkt vand gør hende bange og nysgerrig. Hun bevæger sig for tiden mest på mørkt vand. Cand.mag. ansat på Teatercentrum. Ph.d. studerende på Performance Design, RUC. Undersøger børns publikums-tilblivelser, når de møder scenekunst i skolen. Arbejder med børn som medforskere.

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere, eksperter og andre gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger. Ny gæst hver mandag. På disse mandagsmøder deles tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram. kunsthalcharlottenborg.dk/

 

Hvornår / kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré