Aktiviteter

Linda Blomqvist

Duende

Køb billetter

Duende er små øjeblikke med et nærvær ud over det sædvanlige. En tilstand der er svær at sætte ord på; magien, der dukker op i den æstetiske oplevelse, hvor alt er løftet op til et sted, hvor du bare kan være i øjeblikket.

Duende er en kollektiv skabelse af en enestående og personlig historie, der udforsker uoverensstemmelsen mellem det personlige og det politiske. Duende siger ja til dansens og musikkens evne til at formidle følelser og fortælling.

Credits:
Koncept og koreografi: Linda Blomqvist
Danset og skabt af: Pär Andersson, Linda Blomqvist & Mikko Hyvönen
Musik- og lyddesign: Franz Edvard Cedrins & Linda Blomqvist
Producent: Sara Bergsmark, MDT.
Tekniker: Björn Kuajara, MDT.
Co-produceret med: Turnéslingan Tre scener (MDT Stockholm, Atalante Gothenburg, and Dansstationen Malmö), Norrlandsoperan, Dansehallerne, & Life Long Burning, Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe project (2018-2022) støtte af Creative Europe program of the European Union.

Linda Blomqvist er født i Stockholm i 1985. Hun er koreograf og danser. Hendes arbejde sigter mod at udvide begrebet koreografi med fokus på alternative produktionsmetoder, proces og praksis fra et spekulativt synspunkt under forskellige former og udtryk. Linda studerede dans på The Royal Swedish Ballet School 1995-2004 og på P.A.R.T.S 2008-2010. Hun har arbejdet med kunstnere som Anne Teresa De Keersmaeker, Mårten Spångberg, Eva Lundqvist og Florentina Holtzinger. Sammen med Emma Daniel, Anna Gaiotti og Adriano Wilfert Jensen har hun kørt kunstnerplatformen Indigo Dance. Ved siden af sit kunstneriske arbejde arbejder hun også som Doula / fødselshjælper.

Støttet af Swedish Arts Council and City of Stockholm

Hvor: Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, København N
Hvornår: 3. – 4. oktober 2021 kl. 20.
Varighed: 80 min.

Foto: Chrisander Brun