Aktiviteter

Fabio Liberti (DK/IT) / Den Frie Udstillingsbygning

Don´t, Kiss

Don´t, Kiss er utvivlsomt en duet om kærlighed og forhold mellem to personer i sin mest enkle og genkendelige form.
Et universelt begreb, måske kunstnerisk devalueret i moderne dage, men som fortsat er omdrejningspunktet i næsten alles liv. To mennesker mødes. De ser hinanden. De tiltrækker hinanden. De mødes i en læbe-mod-læbe kontakt, allestedsnærværende anerkendt som kys.

Koreografisk er udfordringen, at performerne fra begyndelsen til slutningen af ​​stykket vil være i konstant læbe-mod- læbe kontakt. Dette skaber flere udfordringer og begrænsninger for de udøvende kunstnere, som vil intrigere publikums opmærksomhed. Gennem udviklingen af ​​stykket vil det at kysse miste sin yderste poetiske betydning.

Hvad der oprindeligt fremstår som et kys, der giver de mest romantiske associationer, vil blive omdannet til en simpel fysisk begrænsning og en forhindring, der skal overvindes. Næsten et fængsel. Et fængsel, som en person har skabt for sig selv. Et fængsel, som man måske elsker.

Dansere / Performere / Jernej Bizjak & Fabio Liberti
Koreograf / Fabio Liberti
Musik / Per-Henrik Måenpåå
Foto / Lukas Hartvig-Møller
Premiere / 6 July 2017, Würzburg, Germany

Værket er en del af Dansehallernes CLOSE ENCOUNTERS, der over fem dage byder på nærværende, udfordrende oplevelser, der præsenteres i Den Frie Udstillingsbygning.

Om Fabio Liberti
Han er uddannet ved Codarts Rotterdam Dance Academy i 2004, og har siden været engageret fuldtid hos Conny Janssen Danst (Holland), Stadttheater Hildesheim (Tyskland), Stadttheater Saint Gallen (Schweiz), AIEP-Ariella Vidach (Italien), Dansk Danseteater (Danmark).
Fabio fik i 2013 en pris ved Københavns Internationale Koreografi Konkurrence med værket Blinking. I 2014 modtog Fabio kritikprisen ved Hannover International Choreography Competition. I 2015 koreograferede han til Dansk Danseteater nationale turné. Samme år blev hans arbejde udvalgt til at være en del af NAO Performing Festival i Milano (Italien). I 2016 koreograferede Fabio for Dark Circles Contemporary Dance i Dallas (Texas), han blev udvalgt til Berner Tanzpreise (Schweiz) og Festival Ziva i Ljubljana (Slovenien). I 2016 vandt Fabio den internationale koreografiske konkurrence Warszawa Zawirowania Dance med Let’s Du-et. I 2017 vandt han førsteprisen for bedste koreografi på Skopje DansLab 2017 (Makedonien) og vandt andenpladsen ved Solo Dance Contest i Gdansk (Polen) med stykket Solo for Real. I 2017 blev Fabio inviteret til at præsentere Let’s Du-et på Sånafest (Norge), og han skabte Don´t Kiss for danserne fra Mainfranken Theatre Würzburg i Tyskland.

Om Den Frie Udstillingsbygning
Dansehallerne samarbejder med Den Frie igennem sæson 2017/18 og præsenterer flere events og forestillinger der i foråret 2018.
Den Frie Udstillingsbygning er en platform for den levende kunst og ny kunstproduktion med deltagelse af mange kunstnere og tæt dialog kunsten, kunstneren og publikum imellem.
Denfrie.dk

Varighed: ca. 15 min

Spilletider / 15/2 20.30, 16/2 21.00, 17/2 21.15, 18/2 18.15

Spillested: Den Frie Udstillingsbygning / Oslo Plads 1, København Ø