Aktiviteter

Alma Söderberg (SE)

Deep Etude

Køb billetter

Forestillingen præsenteres i samarbejde mellem Dansehallerne og Betty Nansen Teatret: 

Dansehallerne x Betty
Cutting-edge performances, talks & more
September-October 2020 

Hvordan lyder støj i bevægelsens ører? Hvordan ser dans ud i musikkens øjne? Og hvor dybt resonerer rytme i begge?

Den svenske koreograf/performer Alma Söderberg undersøger disse spørgsmål i en praksis, der er præget af en intens sammenvævning af lyd og bevægelse. Hendes solo fra 2018, Deep Etude, er en fænomenologisk undersøgelse af begge koder. Söderberg legemliggør polyrytmer og gør det muligt at skelne mellem lyd og bevægelse. Med stor udtryksfuldhed, manipulerer hun begge disse sprog; ændrer deres placering, separerer dem og trækker dem på skift til forgrunden eller baggrunden, gør det ene synligt og det andet usynligt.

Krop og stemme er Söderbergs eneste instrumenter; den tilsyneladende naturlighed, som hun håndterer dem, fremkalder beundring. Et fænomen.

Varighed: 45 min

Credits
Af og med: Alma Söderberg
Lyd: Lechat W. DeHendrik
Dramaturgi: Igor Dobricic
Lysdesign: Pol Matthé
Kunstnerisk rådgiver: Anja Röttgerkamp
Produktion: Manyone

Co-produceret af: Kunstenfestivaldesarts, BUDA, PACT Zollverein, Riksteatern, Vooruit Understøttet af: Swedish Arts Council (Kuturrådet)

Residensophold: STUK, BUDA, Kunstenwerkplaats de Pianofabriek, Tanzfabrik, Charleroi Danse / Raffinerie, Beursschouwburg

Kunstneren understøttes af apap-Performing Europe 2020, støttet af EU-programmet Creative Europe

Om Alma Söderberg
Svensk koreograf og performer, som arbejder med musik og dans. Alma bruger sin stemme og krop til at ”spille” rummet, som om det var et instrument. Hendes igangværende forskning handler om, hvordan vi lytter som vi ser; forholdet mellem øret og øjet. Alma har funderet sin praksis i en række soloforestillinger, hvormed hun har udviklet en idiorytmisk måde at skabe på. I alle sine værker arbejder hun tæt sammen med lydkunstneren Hendrik Willekens.

Alma er tilknyttet det svenske nationalkompagni Cullberg, som i årene 2019-22 arbejder eksklusivt med tre koreografer – foruden Alma drejer det sig om Jefta van Dinther og Deborah Hay. Hun har desuden vundet Thalia-prisen og er blevet tildelt Cullberg-stipendiet.

Mere info: https://almasoderberg.se

Hvor og hvornår
Deep Etude
 opføres 2.-3. oktober kl. 20 på Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg C (Betty Nansen Teatrets anneksscene)

OBS: Før Dansehallerne x Betty åbner op for publikum, vil vi have iværksat en række forholdsregler, som støtter op om de generelle anbefalinger vedr. hygiejne, fysisk afstand, mv. Hvis det mod alle forventninger skulle ske, at vi ikke kan gennemføre forestillingen, vil publikummer med billet få pengene retur. Man kan derfor roligt købe billetter til Deep Etude.

Varighed: 45 min.

20:00