Aktiviteter

WE GO

Dead Awake

Du er i et rum fyldt med lyd, som vand i et akvarium. Og lyden bevæger sig! Den transformerer sig, skifter størrelse, form og retning. Danser musikken? Eller hører man dansen?
I DEAD AWAKE er danserne iført højtalere, der gør lyden mobil, giver den krop, gør den fysisk og flytbar. Man omringes af et orkester af højtalere og seks dansere bærende på højtalere, der kommer helt tæt på publikum.

Komponist Niels Bjerg og koreograf Kirstine Kyhl Andersen har arbejdet med kompagniet WE GO siden 2004. Dead Awake er kulminationen af research i løbet af de sidste fire år, hvor lydens bevægelsesmuligheder er blevet undersøgt i samarbejde med en lang række forskellige dansere, musikere og teknikere. Musikken er komponeret i et tæt samarbejde mellem komponist og koreograf, hvor lydens bevægelser i rummet spiller med som et levende musikalsk element på lige fod med toner og rytmer.

Koncertforestillingen bliver skabt i en maskinhal på den økologiske gård Troldholm ved landsbyen Velling, i Vestjylland. Den bliver skabt specifikt til Pakhus 11, hvor der opstilles et såkaldt akusmonium, som er en sal med en surround sound højtaleropstilling specielt afstemt rummets akustik.

DEAD AWAKE præsenteres otte gange som en del af Copenhagen Jazz Festival og på udvalgte dage vil der være særlige optrædener.

6. juli 2018 / kl. 20 DEAD AWAKE
7. juli 2018 / kl. 20 DEAD AWAKE
10. juli 2018 / kl. 20 DEAD AWAKE – kl 22 Jørgen Teller & The Empty stairs (feat. Jakob Riis)
11. juli 2018 / kl. 20 DEAD AWAKE –  kl 22 Bjørn Svin
12. juli 2018 / kl. 20 DEAD AWAKE
13. juli 2018 / kl. 20 DEAD AWAKE – kl 22 Jacob Kirkegaard
14. juli 2018 / kl. 20 DEAD AWAKE – kl 22 Mike Sheridan
15. juli 2018 / kl. 17 DEAD AWAKE

EKSTRA KONCERTER

Untitled Beauty – Det milde vanvid ingen kan beskrive
10. juli kl. 22 – Jørgen Teller & The Empty stairs (feat. Jakob Riis)
En 2-delt mini-suite for alt. rock-band, diffusion og 30 styks højtaler orkester. Musikens sektioner har hvert sit eget fokus på facetter af skønhed, der drives afsted via sugende temposkift. Melodi, harmoni og puls fra guitarerne og bassen støttes af trommernes puls. Der interpoleres med store sweeps, frostklare og overbelyste lydbilleder.
Diffusionen holdes i lange solide spatiale bevægelser og fades – alternerende med store dynamiske skift og den uendelige spænding henimod det stille space. Diffusion varetages af Jakob Riis i salen bag en særlig mikserpult. Credit: Jørgen Teller – Le Bastard, efx, vokal, Henrik Olsson – el guitar, efx, Søren Gorm – el bas, efx, Tomas Ortved – trommer og slagtøj, Jakob Riis – diffusion

Bjørn Svin – RESWIM

11. juli 2018 –  kl 22 Bjørn Svin

Melodiske mønstre som i deres rolige udvikling indvikling og afvikling danner et sanseligt rum af lyd og rytme.

Jacob Kirkegaard – Aesturarium (2014)
13. juli 2018 kl 22 – Jacob Kirkegaard
Aesturarium er et 30-minutters lydværk skabt af undervandsoptagelser af Hudson River ved New York City. Optagelserne blev foretaget med hydrofon fra en sejlbåd på floden ud for Harlem og til Frihedsgudinden, hvor ferskvand møder saltvand. Aesturarium udfolder en ellers uhørt og mættet lydverden fra floden, som løber langs en af verdens største byer. www.fonik.dk
Mike Sheridan
14. juli 2018 kl 22  – Mike Sheridan
Som elektronisk komponist skaber Mike stemninger og lydbilleder, der tager alle med på en rejse i et univers, der er i konstant bevægelse.
De seneste år har han altid haft et frisk bånd i optageren og fingeren tæt på record-knappen. Når en lyd har meldt sig i studiet, har han fanget fragmenterne på optageren. Med tiden har båndene stablet sig op og skabt et arkiv af ufærdigt musikalsk støj. I sit nye live set-up forsøger Mike Sheridan at strukturere og bringe optagelserne til live i nye og overraskende musikalske fortællinger. Og gerne højt.
https://mikesheridan.info/

Medvirkende
Komponist: Niels Bjerg.
Koreograf: Kirstine Kyhl Andersen
Dansere: Amia Miang, Kasper Daugaard Poulsen, Michael Richardt, Nanna Stigsdatter Mathiassen, Olivia Riviere og Søren Linding Urup
Kostumer/konstruktioner: Camilla Lind og Johan Kølkjær
Lysdesign: Sonja Lea
Lys/lyd afvikler: Sune Bang
Produktionsleder: Michael Bo Jacobsen Roepstorff
Specialbygget lydudstyr: Peer Klausen og Baldur Kampmann
Dramaturg: Inge Agnete Tarpgaard
Grafik: Solvej Nygaard Gregersen.
Foto/Video: Frida Nygaard Gregersen

Co-producent: Dansehallerne

Om WE GO
WE GO blev skabt i Amsterdam 2004 af koreograf og danser Kirstine Kyhl Andersen og komponist og guitarist Niels Bjerg. I 2006 flyttede WE GO deres base til Danmark, men beholde deres internationale ensemble bestående af fire dansere og tre musikere.

Læs mere om WE GO

Kom venligst i god tid. Dørene lukker præcist og ingen adgang efter forestillingen er startet.

Spillested: Pakhus 11, Dampfærgevej 2, 2100 KBH Ø

SaveSave

Varighed: 1,5 time (3 timer ved dobbeltkoncerter inkl. pause d. 10. - 11. - 14. juli 2018)

6. - 7. juli 2018 kl. 20, 10. - 14. juli 2018 kl. 20, 15. juli 2018 kl. 17

Pakhus 11, Dampfærgevej 2, 2100 København

40 - 125,- + gebyr